
ויהי עור: המדריך לטיפול אצל קוסמטיקאית
שמירה על עור בריא, יפה ורענן היא עבודה לכל החיים. צריך להתחיל אותה בגיל צעיר ולהתמיד עד הזיקנה. זה לא קל ולא זול, אבל אין ברירה. אז הנה כמה טיפים לפני שאתן מתחילות למרוח קרמים
לקוסמטיקה בדרך כלל יש מלכוד 22 משלה; כשאת צעירה ורעננה והעור שלך מושלם, את לא צריכה אותה. כשאת מתבגרת והעור כבר לא מה שהיה פעם ואת בהחלט זקוקה לעזרה קוסמטית, מתברר שזה קצת מאוחר מדי ושום קרם לא יכול להחזיר את השנים שאבדו. לעור שלנו, מסתבר, יש זיכרון ארוך.
מה כן אפשר לעשות? פשוט לשבור את אותו מלכוד 22 ולהתחיל לטפל בעור כבר בגיל שבו נדמה כי ממש לא צריך להתעסק בזה. אין דרך אחרת. כפי שאנו עושות צעדים להבטחת הקריירה והעתיד שלנו בתחומים אחרים, כך אנו צריכות להתייחס לעור שלנו.
הגיל שאפשר להתחיל
השאלה המתבקשת היא, כמובן, מתי הכי טוב להתחיל. אין לזה תשובה חד משמעית, אבל גיל ההתבגרות הוא זמן הגיוני. כל אחת בקצב שלה. לכל גיל יש את המוצרים הייעודים לו, ובגיל ההתבגרות עיקר הבעיות שלנו יהיו אקנה, 'שחורים' ואולי עודפי שומן בעור הפנים. לכל אחת מהבעיות האלו יש פתרונות.
אחרי שעברנו את גיל ההתבגרות, ניכנס לשלב בו מוצרי הקוסמטיקה שנצרוך מיועדים בעיקר להגן על העור ולטפח אותו. למשל שימוש בקרם לחות, הן ליום והן ללילה, ורצוי שיהיו קרמים הכוללים מסנני קרינה שנועדו להתמודד עם פגעי השמש.
השלב הזה גם מצריך מאיתנו לנקות את עור הפנים כל יום באמצעות חלב או מי פנים. כמו כן, מומלץ מאוד לעשות אחת לשבוע פילינג, כדי להסיר תאי עור מתים ולעודד במקומם התחדשות של תאים אחרים. עוד שני דברים שחשוב לעשות בשלב הזה הם שימוש בקרם עיניים כל לילה, ולשים מסכת הזנה אחת לשבוע. כן כן, מדובר בתחזוקה שוטפת. אין ברירה.
בגיל מבוגר יותר, המוצרים בהם נשתמש יהיו מיועדים בעיקר לשמירה על אלסטיות העור ומניעת וטשטוש קמטים.
לא להתייעץ עם סתם יועצות
הטיפול בעור הוא עניין חשוב מכדי ללכת לחנות תמרוקים ולקנות ערימת מוצרים סתם ככה, או אפילו עם המלצות של יועצת יופי. לפני שפותחים את הארנק, פונים לקוסמטיקאית רצינית ומקצועית, שתתאים עבורנו את המוצרים המדויקים. כמובן שהכי כדאי ללכת באופן קבוע לאותה קוסמטיקאית ולעבור אצלה את הטיפולים, אבל ברור שזה לא מתאים לכל כיס. בכל זאת, שווה להשקיע לפחות בביקור אחד לפני שמעמיסים שקית קניות.
צריך גם לקחת בחשבון שלפעמים קוסמטיקאית לא תספיק והיא צריכה להפנות אתכן לרופא עור. אבל ברוב המקרים, בעיקר אם מדובר במקרים של עור שמן או בעייתי, סדרת טיפולים ייעודית אצל קוסמטיקאית תפתור את העניין. רשימה ממוקדת של קוסמטיקאיות וחברות המתמחות בשיווק ומכירת ציוד וחומרי קוסמטיקה תוכלו למצוא כאן - באמצעות שימוש במערכת סינונים מתוחכמת.
לא לפוצץ! - טיפים לשמירת העור
חשוב לזכור כי התהליך כולו יכול להיות ארוך ולפעמים לא נעים. למשל טיפול ב'ראשים שחורים' (קומודונים) עלול לגרום לאדמומיות בעור, קילוף ולפעמים גם לנפיחות. בדרך כלל, טיפולים כאלה דורשים החלמה של שבועיים לפחות.
לפעמים יש בעיות שנגרמות מלחץ נפשי, וכל מה שצריך זה מסיכת בוץ או טיפול המבוסס על חומרי ייבוש אחרים. מעל הכל חשוב לזכור: לעולם לא לפוצץ פצעונים לבד, לא משנה כמה זה מפתה. זה עלול להסתיים בזיהומים או בציסטות, ובכל מקרה - במפח נפש.
יש נשים רבות שיש להן עור בריא ורענן. לפעמים זו נטייה גנטית ואפשר רק לקנא בהן, אבל לפעמים זו פשוט פונקציה של אורח חיים בריא ותזונה נכונה. אם מראש אנחנו בוחרות לקחת אחריות, גם לנקות את הפנים כמו שצריך וגם להחדיר לשאר מערכות גופנו חומרים בריאים, זה ישפר את העור שלנו, את איכות החיים שלנו וסביר להניח שגם את מצב הרוח שלנו. אז למה לא לעשות זאת?
>> בואו לדבר על זה בפורום קוסמטיקה - ציוד וחומרים.
>> לקבלת רשימה הניתנת לסינון של עסקים בתחום הציוד וחומרי קוסמטיקה - הכנסו כאן.