שירות אחסון לטווח ארוך מתאים בעיקר לאלו אשר נוסעים לחו"ל לתקופה ארוכה של כמה שנים, ואשר רוצים לאחסן את תכולת דירתם, או לאלו שמעוניינים לאחסן את כל הציוד אשר לא נמצא בשימוש יום יומי, כדי לפנות מקום בביתם. מחסן יכול לשמש גם פתרון עבור בעלי עסקים שמעוניינים לשמור על ציוד יקר ערך, אך המרחב הנתון בחלל העסק אינו מאפשר זאת.
אחסון ציוד לתקופה ארוכה יש לבצע בדרך הנכונה, אחרת הנזק שיגרם לרהיטים ו/או לציוד עלול להיות בלתי הפיך. השלב הראשון בתהליך הוא בחירת מחסן המתמחה בשירות אחסון ציוד לטווח ארוך - מחסן שמקפיד על כל התנאים הנדרשים כדי לספק ללקוחותיו את השירות הטוב ביותר לשמירה על חפציהם.
שלב א' - בחירת המחסן
כמובן שלפני הכול, חשוב להגיע למקום כדי להתרשם, כי אין כמו מראה עיניים.
שימו לב לניקיון במקום, בררו באשר להדברות שנעשות במקום ולתדירות הניקיונות, שאלו לגבי ביטוח אחריות ושמירה במקום.
את המחסן שבו תאחסנו ציוד, יש לבחור על פי קריטריונים ברורים. העדיפו מחסן שיהיה ממוקם בקרבת מקום מגוריכם, כדי שתוכלו להגיע אליו בקלות. מומלץ להגיע אל המחסן מדי תקופה, ולוודא כי הכול מתפקד כשורה, וכי אין הפתעות לא נעימות כגון מים שחדרו בתקופת החורף או מזיקים שהתאספו במחסן עצמו. ודאו כי יש במחסן אפשרות לוויסות טמפרטורה. תנאי מזג אוויר קשים עלולים להרוס ציוד שמאוחסן זמן רב מדי. במחסן צריך שיהיה מיזוג אשר מקרר את המחסן בימי הקיץ החמים. כמו-כן, בקשו מבעל המחסן את המפתחות של המכולה, וזאת כדי שברגע שתרצו לבקר בו, לא תיאלצו לתאם ולסנכרן זמנים, אלא תוכלו פשוט להגיע.
שלב ב' - אריזה
אריזת הציוד היא שלב חשוב מאוד בתהליך ההכנה. כיצד לאחסן ציוד לתקופה ארוכה? ובכן, האריזה צריכה להיות נכונה ואטומה, עד כמה שאפשר, כדי למנוע צרות כגון הצטברות מזיקים ועובש ברהיטים. למשל, אחסון מקרר - את המקרר יש לנקות היטב משאריות אוכל. אין לאחסן או לאפסן ארגזים עם שקיות אוכל פתוחות, לרבות קורנפלקס, פירורי לחם לטיגון שניצלים ועוד, משום שזהו מקור למשיכת מזיקים העלולים לגרום נזק רב לציוד במחסן. את קורות העץ של הרהיטים משחו במעט שמן כדי לשמור על טיבו. מראות וציוד שביר השתדלו לעטוף בנייר עיתון או באמצעות "פצפצים" כדי למנוע סדקים. ציוד אישי שאינו רהיטים, יש לרכז בארגזים, ולסגור אותם היטב בדבק נייר חזק ועבה. אם אתם מעוניינים שיבצעו זאת ביעילות עבורכם, בררו עם חברת האחסון לטווח ארוך אם הם מספקים גם שירותי אריזה. לעתים אפשר להשיג את כל השירותים הללו במקום אחד, כולל הובלה - דבר אשר מקל על ההתארגנות ועל הביצוע.
אורזים לבד את תכולת הדירה טרם האחסון? כך תעשו זאת
• הצטיידו בארגזים (קרטונים) וחומרי אריזה, כולל דבק לאריזה, לורדים בצבעים שונים, עיתונים ו'פצפצים'.
• התחילו לארוז את החפצים לפי אזורים, התחילו בחדרים.
• בחרו צבע לורד לכל חדר, ובו סמנו על גבי הקרטון את התכולה.
• פריטים שבירים עטפו בעיתון ובנייר פצפץ, ציינו בגדול 'שביר' על גבי הקרטון.
• הפרידו את הארגזים 'השבירים' מיתר הארגזים, ודאגו לציין זאת בפני המובילים.
• מספרו את כל הארגזים, על מנת שתדעו בדיוק כמה ארגזים אחסנתם.
• רשמו לכם במחברת קטנה את המספורים, ומה מכיל כל ארגז, כך שאם תזדקקו בעתיד למשהו ספציפי, תוכלו לאתרו בקלות.
• סגרו את הארגזים היטב עם נייר דבק, כך שלא ייפתחו ויצברו אבק.
שלב ג' - פריקה במחסן
את הציוד אשר אתם מאחסנים לתקופת זמן ארוכה, יש להניח במחסן, לא לפני שציפיתם את רצפתו בנייר עיתון.
את הציוד הכבד כגון: מקרר, מכונת כביסה ועוד, הניחו בסוף המחסן, והשאיר את הדלתות של המכשירים החשמליים פתוחות. הציוד יצבור ריח רע אם הדלתות יישארו סגורות, בעיקר אם אחסון הציוד הוא לתקופה ארוכה.
את הארגזים או הציוד שאתם עשויים להזדקק להם במהלך תקופת האחסון, כדאי שתמקמו קרוב ככל האפשר לפתח המחסן.
ריהוט מבד ומזרנים הניחו באמצע החלל ולא צמוד לקירות, כדי לא לקחת סיכון במקרה של רטיבות.
* המלצה - שכרו מחסן פרטי לשם אחסון הציוד, ולא מחסן משותף. בעיקר אם מדובר בתקופה ארוכה. ובאשר למחיר -
המחיר עבור אחסנה לטווח ארוך משתנה בהתאם לנפח הציוד ובהתאם למשך הזמן שאתם מעוניינים לאחסנו.