בר לאירועים - כל הדרכים לתפוס ראש טוב על הבר

בר מוצלח הופך כל מסיבה למעולה, בוודאי כשמדובר במסיבה גדולה. תאמינו או לא, זה נושא רציני שמצריך עבודת הכנה מעמיקה. בשביל זה אנחנו כאן, כי טוב ליבנו ביין
כניסה לרשימת ספקים ובעלי מקצוע בסיווג בארים לאירועים ולמסיבות

אף מסיבה, ולא חשוב מה גודלה, לא תהיה מושלמת בלי שירותי בר. זה נשמע כמו הדבר הכי מובן מאליו בעולם, אבל מסתבר שזה לא עניין אלמנטרי אלא נושא שמצריך מחשבה. לכן, ברוב האירועים הקצת יותר גדולים אנחנו רואים איש מקצוע שהתפקיד שלו הוא לנצח על מקהלת האלכוהול, מההתחלה ועד שאחרון השיכורים הולך הביתה. חשבתם שזה פשוט? ממש לא, כפי שיראה המדריך שלפניכם. 

 

הברמן עומד בלחץ? בחירת הבר המתאים

כמו בכל תחום, הדבר הכי חשוב הוא כמובן למצוא את בעל המקצוע הנכון. וכמו בכל תחום, המלצות הן תמיד דרך מצויינת להתחיל. אם הייתם באירוע והתלהבתם מחברת שירותי הבר, קחו את הפרטים שלה, למה לא. מעבר לכך, צריך לבדוק ותק ואמינות, איכות, הופעה ייצוגית של הברמנים, וכמובן - המחיר. המלצה נוספת היא לעשות שימוש במערכת סינונים מתוחכמת המציגה רשימה ממוקדת של עסקים המתמחים בשירותי בר.
 
השלב הבא הוא לקבוע פגישה, הרי אין כמו התרשמות אישית, ואם זה לא מספיק, אל תהססו להתייצב באירוע של החברה ולבדוק אותה בזמן אמת. כשאתם בוחנים מקצועיות, שימו לב איך הברמנים מתמודדים עם לחץ של אנשים, כמה מהר ואדיב הם עובדים, ואיך הם מכינים ומוזגים את המשקאות. הכמות המומלצת היא ברמן על כל 40 אורחים.
 
חשוב לזכור שזה לא פשוט לשנע משקאות רבים. יש כאלו הדורשים קירור מראש, ויש פירות שמגיעים עם המשקאות וכמובן צריכים להיות טריים. לכן, מקצועיות של חברה נמדדת לא רק בהגשה, אלא גם באיכות ובטריות המוצרים. 
 
פרמטר נוסף הוא ניקיון ואסתטיקה. הבר צריך להיות נקי כל הזמן, לא רק לפני ואחרי, אלא בעיקר כשהבלגאן בשיאו. כמו כן, יש חשיבות רבה לאיך שהכל נראה, החל מעיצוב הבר, דרך סידור הבקבוקים ועד קישוטים שתמיד מוסיפים צבע ואווירה.
 
 

מה כולל בר לאירועים?

כל זה כמובן הוא רק תפאורה לעניין העיקרי - איכות האלכוהול. חשוב לוודא שהבר קונה אלכוהול מיבואנים מורשים ולא מהפיצוציה בפינת הרחוב, וחשוב גם לוודא מה התפריט מכיל. אירוע טוב צריך לכלול, מלבד אלכוהול נקי או קלאסי, גם שייקים וקוקטיילים כמו מרגריטה, מוחיטו וכו'. לא חובה שיהיו כל סוגי האלכוהול, אבל כן צריך מדגם איכותי ומייצג, ושלכל אחד יהיה מה לשתות.
 
כל הדברים הללו כמובן חייבים להיסגר מראש. אתם צריכים לדעת אם המשקאות יהיו מיובאים או תוצרת הארץ, ולוודא שזה אכן מה שיהיה. כמו כן, חשוב לבדוק תעודות עסק, רישיון עסק, ביטוח צד ג' וכו'. הכל צריך להיות מעוגן בחוזה מסודר שיתייחס לסוגי האלכוהול, כמויות, זמן התחלת האירוע, מחיר מדויק וכל סיכום אחר שהגעתם אליו. 
 
 

עיצוב הבר באירוע

עיצוב הבר הוא עולם בפני עצמו. אפשר לבחור באווירה קלאסית, או בבר מעץ כהה, ואם אינכם יודעים מה זה בדיוק, הברמנים אמורים להראות לכם. אפשר גם ללכת על אווירה  יוקרתית, בדרך כלל זהו בר עם קווים לבנים ופמוטים עם מיכלי זכוכית עדינים.
 
יש ברים המעוצבים בסגנון כפרי עם מספר סימני היכר, כמו למשל סלסלות קש או קערות הגשה מעוטרות בגבעולי חיטה. יש המעוצבים בסגנון רטרו, בדרך כלל בהשראת תקופת הדיסקו. וכמובן, יש ברים בסגנון טרופי, שיגרמו לכם להרגיש כאילו אתם בג'מאייקה. 
 
 

בר אקטיבי או פאסיבי?

שתי גישות בסיסיות מנחות את העבודה עם שירותי בר, גישה אקטיבית וגישה פאסיבית. בר אקטיבי הוא כזה שמשוטט בין החוגגים ומציע או דוחף להם משקאות. האקטיביות מתבטאת לא רק במשקאות עם זיקוקי די נור ומטריות, אלא בצ'ייסרים המסוכמים מראש, ולפעמים גם במתאבנים או במתוקים. כמובן שיש יש לזה ביטוי משמעותי במחיר, אבל לפעמים יש אירועים שמחייבים בר אקטיבי. בכל מקרה, לא חשוב על מה תחליטו ללכת, העיקר שיהיה שמח ושהאורחים שלכם יזכרו לתת את מפתחות הרכב למי שהחליט להתרחק מהבר באותו ערב.
 
 
 
חזרה לרשימת המאמרים בנושא בארים לאירועים ולמסיבות
האם המאמר עזר לך?