בר קפה לאירועים - בריסטה מיומן וקפה משובח לאירוע מוצלח

אם בעבר אפשר היה להסתפק בשולחן קטן עם מחם, סוכר ומיכל קטן של קפה שחור כדי "לפנק" את האורחים באירוע בשתייה חמה, היום בר הקפה הוא אירוע בפני עצמו. האורחים אניני הטעם יידעו להעריך את השקעתכם בבר קפה ברמה גבוהה. אז איך עושים זאת נכון?
כניסה לרשימת ספקים ובעלי מקצוע בסיווג בארים לאירועים ולמסיבות

אם היינו חוזרים עשרים שנים לאחור, ייתכן והייתם יכולים להרשות לעצמכם להישאר עם עמדת שתייה חמה שכוללת מחם גדול של מים חמים, וכלי הגשה לקפה שחור, סוכר ותה, אבל היום אפשר פשוט לשכוח מאופצייה כזו. בין אם אתם מארגנים אירוע גדול ויוקרתי של מאות אנשים, ובין אם זהו אירוע קטן ואינטימי של כמה עשרות מוזמנים, דבר אחד ברור: קפה יהיה חלק בלתי נפרד מהחוויה, ורצוי שהוא יהיה מקצועי ככל האפשר. בקיצור, בר קפה לאירועים. כי ככה מארגנים היום אירוע מכובד ורב רושם.

 

שדרוג מעמדו של בר קפה באירועים

כל אחד מאיתנו יוכל לתת את התשובה לשאלה מדוע הפך בר הקפה באירועים לפופולארי ומבוקש כל כך. מדובר באחד המשקאות הטעימים ביותר והנצרכים ביותר בעולם, משהו שכל אחד רוצה טעימה ממנו, כמעט בכל שעה ביום. כשמדובר באירוע חגיגי שבו המוזמנים - ואין דרך להתעלם מכך - סובבים סביב האוכל והמטעמים השונים המוגשים במהלכו, קפה הוא דבר מהותי.
 
נכון, בעבר הצליחו "לשרוד" אירועים שלמים ללא אותו קפה משובח ואיכותי שנעשה על ידי בריסטה מקצועי, אבל ברגע שהסטנדרט עלה, והחלו להופיע עוד ועוד מכונות קפה באירועים, כבר לא ניתן היה להחזיר את הגלגל לאחור.
אין כאן שום דבר מפתיע: כל אדם ישמח לפתוח את הערב או לסיים אותו עם מנת קפה הגונה, כזו שממצה עד תום את טעמיהם וריחותיהם של פולי הקפה, כזו שמשלבת בצורה נפלאה בין כמות המים לכמות הקפה, בין טעם החלב לשכבת הקצף שמעליו. יודעים מה? גם במהלך האירוע אף אחד לא יסרב לכוס קפה משובח.
 
 

להפוך את בר הקפה לכוכב האירוע

אין ספק שקיומו של בר קפה באירוע, משדרג את החגיגה פי כמה. כיום, אנחנו רגילים לרוב לטעום קפה איכותי בבית קפה, ולשלם על כך מחיר לא קטן. אם נזכה לכוס קפה איכותית מתי שנרצה, באיזו צורה שנרצה וללא תשלום - נרגיש כאילו זכינו בפרס. וכך מרגישים גם המוזמנים: הם מרגישים שמארגני האירוע דואגים להם.
 
אבל, עצם הצבת הבר באולם או בגן האירועים לא מספיקה. כדי להבטיח שהאורחים ייהנו באמת מבר הקפה, וכדי להבטיח שדרוג אמיתי של האירוע, בעזרת המשקה הארומטי הנפלא הזה, מומלץ להקפיד על העקרונות הבאים:
 
 

בחרו חברה שלוקחת את העסק ברצינות
זה לא המקום לשירות אשר ניתן על ידי חבורת בני נוער חסרי ניסיון (מבלי לפגוע כמובן באותם צעירים מוכשרים וחדורי מוטיבציה). עליכם להבטיח שהחברה אשר מעניקה לכם את השירות הזה, כוללת אנשי מקצוע אמיתיים אשר יודעים את עבודתם והוכשרו לכך כראוי. אולי זה נשמע מעט מוגזם, אך בבר הקפה שלכם צריך להיות אדם מקצועי לפחות כמו זה שבבי הקפה השכונתי הקרוב לביתכם, פשוט כי כך עושים קפה טוב.
 
הייצוגיות היא גם חלק מהעסק
מכירים את הלבוש האחיד הנהוג בכל בר אלכוהול באירועים? כך צריך להיות גם כאשר מדובר בבר קפה. חפשו חברה אשר הופעת העובדים חשובה לה, הן מבחינת הלבוש הן מבחינת השירות ללקוחות שהם למעשה המוזמנים שלכם. כך תיתנו לאורחים שלכם הרגשה טובה, ותעניקו להם לא רק קפה טוב, אלא גם סיבה לשוב פעם נוספת אל הבר, ולו רק בשביל החיוך הנעים של אותו אדם שמגיש להם את כוס הקפה. 
 
בר קפה טוב הוא כזה שמגיש חוויה
אם כבר נגענו בהגשה עצמה, גם לצורת ההגשה יש כאן חשיבות: אותו קצף מעוטר בצורות יפות, אשר מוגש בכוסות מעוצבות ותחתיות יפות, הוא חוויה לא פחותה מאשר הטעם. ושוב, אם נקביל זאת לבית הקפה השכונתי, הרי שלדרך שבה מוגש ונראה הקפה שלכם, יש השפעה ממשית גם על מידת ההנאה של המוזמנים, בלי קשר לטעמו של המשקה.
 
בר עם קפה איכותי
מלבד בחירת האנשים והמקצועיות שלהם, חשוב שבר הקפה יהיה איכותי באמת - בר אשר מגיש קפה טוב, מובחר, כזה שגם אתם הייתם רוצים לשתות בכל הזדמנות. נכון, ייתכן וזה יהיה עניין קצת יקר, אך אם כבר החלטתם להציע למוזמנים שלכם קפה במהלך האירוע, חשוב שזה יהיה קפה משובח ואיכותי באמת.
 
דרך ההכנה חשובה בפני עצמה
כל אדם שיש לו מכונת קפה בבית, ולו הפשוטה ביותר, יודע שלדרך הכנת הקפה יש השפעה על איכותו וטעמו. כאן המקום שלכם לברר: הקפה שתגישו לאורחים הוא קפה טרי אשר נטחן במקום, או כזה שמגיע טחון, ארוז בחפיסה סגורה? האם הוא הוקפא לפני הבאתו לאירוע? האם מדובר בקפה שעמד זמן קצר 'על המדף' לפני הגשתו לאורחים? שאלות אלו חשובות מאוד, כי יש בהן כדי להשפיע על התוצאה הסופית: הטעם והארומה של הקפה.
 
גם הקפה זקוק לשחקני חיזוק
אמנם די בקפה טוב כדי להפוך לשם דבר באירוע, אך איך אפשר לשתות קפה ללא משהו טעים לצדו? חברות רבות אשר מפעילות שירותי בר קפה מקצועי, מציעות למארגנים גם דוכנים 'משלימים' של מתוקים ומאפים (בהתאם לאופי האירוע כמובן), כך שלצד הקפה יוכלו האורחים לזכות גם בפנקייקים, קרואסונים, שוקולדים שונים, גלידות, עוגות וכדומה. אלו ישלימו תמונה שכולה הנאה צרופה.
 
בשורה התחתונה, בר קפה טוב הוא כזה ששומר על מקצועיות ורצינות, ולא נעשה כבדרך אגב. אנשי מקצוע מעולים, חומרי גלם טובים והכנה מוקפדת יבטיחו לכם בר קפה שכולם ידברו עליו, מתחילת האירוע ועוד זמן רב לאחר סופו.
 
 
חזרה לרשימת המאמרים בנושא בארים לאירועים ולמסיבות
האם המאמר עזר לך?