כתבות בנושא מכשירי שמיעה ואביזרים - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

מכשירי שמיעה לקשישים

על פי נתונים המתפרסמים בשנים האחרונות, אחד מכל שלושה אנשים בני 65 ומעלה, סובלים מירידה בשמיעה. הירידה בשמיעה גורמת באופן מיידי לירידה באיכות החיים, בעצם היכולת לחוסר תקשורת בין אנשים. בשל הירידה הזו מכשירי שמיעה לקשישים הם מצרך מבוקש בגילאים האלה.

בכתבה זו:
מכשירי שמיעה לקשישים | מי צריך מכשירי שמיעה לקשישים? | סוגי מכשירי שמיעה לקשישים | טכנולוגיות של מכשירי שמיעה לקשישים | איך תדעו אלו מכשירי שמיעה לבחור?

מכשירי שמיעה לקשישים

על פי נתונים המתפרסמים בשנים האחרונות, אחד מכל שלושה אנשים בני 65 ומעלה, סובלים מירידה בשמיעה. הירידה בשמיעה גורמת באופן מיידי לירידה באיכות החיים, בעצם היכולת לחוסר תקשורת בין אנשים. בשל הירידה הזו מכשירי שמיעה לקשישים הם מצרך מבוקש בגילאים האלה.

מי צריך מכשירי שמיעה לקשישים?

באופן עקרוני כדאי להתאים מכשירי שמיעה לקשישים לאחר בדיקה אצל רופא אודיולוג, כדי שיעריך את רמת הירידה בשמיעה. בכל מקרה, התאמת מכשירי שמיעה לקשישים תיעשה בהתאמה משותפת של קלינאי תקשורת והרצונות והצורך של המטופל.

סוגי מכשירי שמיעה לקשישים

  • BTE - הוא מכשיר שמיעה המורכב באזור האחורי של האוזן. ניתן להרכיב מכשיר שמיעה זה גם אצל ילדים, כשמדובר בירידה קלה עד קשה בשמיעה.
  • ITE - הוא מכשיר שמיעה שנמצא בתוך האוזן. מחדירים אותו אל תעלת השמע והוא מותאם לאפרכסת, גם מכשיר זה מתאים לירידה קלה עד קשה בשמיעה.
  • מכשירי ה - ITC וה - CIC הם מכשירים שנמצאים בתוך התעלה, הם מתאימים לגודל ולצורת התעלה. שני המכשירים מתאימים לירידה קלה עד בינונית של שמיעה.

טכנולוגיות של מכשירי שמיעה לקשישים

מכשירי שמיעה אנלוגיים. אלו מכשירי שמיעה לקשישים הפועלים בטכנולוגיה בה כל דיבור, צליל ומנגינה נקלטים במכשיר ומוגברים ע"י המגבר שנמצא בתוך המכשיר. אגב, מכשירי שמיעה לקשישים, המבוססים על הטכנולוגיה הזו, כבר כמעט ולא נמצאים בשימוש. זאת בשל העובדה, כי הם מגבירים כל רעש לאותה עוצמה, גם רעשים שאנחנו כלל לא רוצים לשמוע.

מכשירי שמיעה דיגיטאליים. אלה מכשירי שמיעה לקשישים מתקדמים במיוחד, שמכילים מעבדי קול דיגיטאליים, המאפשרים התאמה אישית לירידת השמיעה .למכשירים אלו יש גם מיקרופונים משוכללים במיוחד שמשפרים יחסי אות - רעש, המאפשרים נוחות שימוש גבוהה בסביבות שמע שונות. בגלל הנוחות וההתאמה שלהם למטופל, אלה מכשירי השמיעה הפופולאריים ביותר לאכלוסיית היעד של הקשישים.

מכשירי שמיעה ממוחשבים. אלו מכשירי שמיעה בהם קיימת הגברת הצלילים לא כללית אלא מכוונת. הם מותאמים באמצעות מחשב ובהתאמה אישית. בדרך כלל מכשירי שמיעה לקשישים אלה נמצאים בשימוש מועט באופן יחסי.

איך תדעו אלו מכשירי שמיעה לבחור?

מצב רפואי של האוזן- בעת דלקת באוזן יש לשים לב להתאמת מכשירי שמיעה לקשישים, שכן דלקות וההפרשות שלהן, יכולות לסתום את המכשיר.

תפעול מכשיר - כדאי כי מכשירי שמיעה לקשישים יהיו מותאמים ליכולת המוטורית של המשתמש, כלומר שאפשר יהיה להוציא את המכשיר בקלות מהאוזן, וגם את הסוללות מתוכו, אם יש צורך.

איכות השמיעה- חשוב מאוד להתאים מכשירי שמיעה לקשישים על פי רמת הירידה בשמיעה.

>> בואו לדבר על זה בפורום בעיות שמיעה ומכשירי שמיעה.

 

עוד בנושא מפורומים ברשת

בפורום באתר דוקטורס שאלו גולשים שאלות בנושא זה. בואו לקרוא מה ענה להם הרופא.

אנשים שחיפשו מכשירי שמיעה ואביזרים חיפשו גם

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist