כתבות בנושא מוזיקה לאירועים ותקליטנים DJ - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

תוכנית מוזיקלית לאירוע - נגן, תקליטן או זמר אמן

הפקת אירוע דורשת תכנון מדויק של כל היבט, החל מההיבט הקולינארי, דרך תנאי הישיבה וניצול המתחם בדרך הנוחה והטובה ביותר ועד לתוכנית המוזיקלית של האירוע. לתוכנית המוזיקלית חשיבות רבה בבניית האווירה הנכונה עד לשיאו של האירוע שיבוא לידי ביטוי בשמחה אדירה ובצפיפות מקסימאלית על רחבת הריקודים.

בכתבה זו:
תזמון מוזיקלי | מוזיקה על רחבת הריקודים | אז מי מבצע את הבחירות המוזיקליות בפועל? | זמרים, נגנים ובעלי מקצוע נוספים

מועד האירוע שלכם מתקרב בצעדי ענק. יחד עם ההתרגשות, שגוברת לה מיום ליום, התכנון נכנס לישורת האחרונה שלו. זה בדיוק הרגע שבו אתם מרכיבים את התפריט הסופי של המנות שיוגשו לאורחים, בוחרים את העיצוב הסופי של גן או אולם אירועים, וכן, גם נדרשים לחשוב על התוכנית המוזיקלית המלאה שלו.
תוכנית מוזיקלית של אירוע מסוים היא, פשוטו כמשמעו, ההחלטות לגבי סוג המוזיקה שתתנגן בכל שלב של האירוע, כמו גם אלה הנוגעות לשילובם האידיאלי של כל האחראים לפן המוזיקלי באירוע. משימה זו, שתבוצע לרוב מבחינה מעשית מספר שבועות לפני האירוע, מקבלת חשיבות מכרעת בדרך להצלחה שלו. 

תזמון מוזיקלי

ההחלטה על התוכנית המוזיקלית תתקבל על ידי שני גורמים עיקריים: הראשון הוא בעלי השמחה, והשני - התקליטן שנבחר למשימה. ראשית, התוכנית תכלול התייחסות כרונולוגית לכל אחד משלבי האירוע, שבכל אחד מהם משתלבת המוזיקה, במידה זו או אחרת.
הכול מתחיל מקבלת הפנים שבה הדגש יהיה לרוב על מוזיקה נעימה ומרגיעה, שבכוחה לסייע לאווירה השמחה במקום, ולקירוב הלבבות בין האורחים. בהמשך, בליווי לארוחות השונות שירכיבו את החלק הקולינרי של הערב, יעדיפו המארגנים להשאיר את המושכות לתקליטן, שיבחר מצדו בשירים שינוגנו בעוצמה חלשה במיוחד - אין לשכוח שזמן הארוחה הוא העיקרי בו יכולים האורחים לשוחח זה עם זה.
בנקודה זו, יש להדגיש שאירועים מסוימים מצריכים בחירות מוזיקליות נוספות. הדוגמא המובהקת ביותר היא חתונה שבה נדרש לתכנן את שיר הכניסה לחופה, השיר שינוגן בריקוד הסלואו וכן הלאה. כאן יש בדרך כלל ביטוי של ממש עבור הרצונות של החוגגים, שיבחרו בשיר שמבטא את האירוע מבחינתם, וכמובן: כאלה שמטרתם לרגש ככל שאפשר.

מוזיקה על רחבת הריקודים

בשעה טובה, אנחנו מגיעים לשלב החשוב ביותר מבחינה מוזיקלית - הריקודים. כל אירוע חייב להיות שמח, וכל אירוע שבו הרחבה תהיה מלאה בחוגגים לכל אורכו יהיה שמח. בדרך כלל, ייעשה לצורך הגשמת המטרה הזו שילוב של מספר סגנונות המוחלפים ביניהם על ידי התקליטן באופן הדרגתי. כמובן שכל שילוב אפשרי כאן, כשהקביעה תיעשה על פי מספר האורחים, אופיים, סגנון התקליטן והרצונות של המארגנים. 
רוצים דוגמא? בבקשה. בחירה נפוצה של ישראלים רבים היא להתחיל בשירים ישראליים, בעיקר מהז'אנר המזרחי, מכיוון שאלה פונים למכנה המשותף הרחב ביותר, ובכלל זה משפחות החוגגים. לאחר מכן, תהפוך המוזיקה בהדרגה ל"צעירה" יותר, עם להיטים בינלאומיים, קלאסיים או עכשוויים. הבחירה של לא מעט מארגנים היא לסיים את האירוע עם שירים רועשים יותר, שיותאמו בעיקר לצעירים שעוד נשארו על רחבת הריקודים.

אז מי מבצע את הבחירות המוזיקליות בפועל?

בנקודה הזו, חשוב להתייחס לאחת הדילמות המרכזיות שעומדות בפני כל אדם המתכנן אירוע: איך בדיוק לקבוע את השירים או הסגנונות שייכללו בתוכנית המוזיקלית? האם להכניס את הטעם המוזיקלי של החוגגים לתוך התמונה, או להסתמך באופן מוחלט על כישוריו של התקליטן? התשובה לכך, כמו כל דבר בחיים, נמצאת איפשהו באמצע.
קביעת התוכנית המוזיקלית של אירוע היא, מעל הכול, תוצר של היחסים שנרקמים בין מארגני האירוע לבין התקליטן. יש מארגנים שמעוניינים להכניס את החותם האישי שלהם, בעוד אחרים מרגישים בנוח להשאיר את עיקר המושכות בידי התקליטן. בחירה נפוצה של מארגנים היא להעביר לתקליטן רשימת שירים שפשוט חייבת להיכנס לתוכנית האירוע מבחינתם, ולהשאיר לו את מלאכת ארגונם ובחירת יתר השירים.
בכל זאת, חשוב להדגיש שאלתור היא אחת ממילות המפתח בעבודתו של כל תקליטן. ניתן לקבוע תוכנית מוזיקלית שנשמעת נפלא על הנייר, אך בסופו של יום כמעט ולא מביאה להיענות של האורחים ברגע האמת. תקליטן מקצועי באמת נמדד גם ביכולת שלו לקרוא את הקהל, ולדעת שלא הכול באירוע נעשה על פי ספר. הוא צריך לדעת לנתח, ורצוי מוקדם ככל האפשר, את הדינמיקה של האירוע: לראות מה עובד ומה לא, מהו הרגע האידיאלי להכניס שיר "מקפיץ", ומתי דווקא צריך להחליף סגנונות. הדרך הטובה ביותר להתרשם מאלה, אגב, היא לבחון את התקליטן בפעולה, באירוע אחר, מה שרצוי שיתבצע קודם, טרם הבחירה הסופית של התקליטן.

זמרים, נגנים ובעלי מקצוע נוספים

את התוכנית המוזיקלית של האירוע, כאמור, לא ניתן לקבוע ללא התקליטן, שהוא בעל המקצוע העיקרי שאחראי על חלק זה של הערב. אלא שבאירועים רבים, רשימת נותני השירותים המוזיקליים אינה מסתכמת בו בלבד. בחירה נפוצה כיום מאד, שמטרתה לייחד את האירוע ולגרום לו לפרוץ את הגבולות המקובלים של ה"ז'אנר", היא הוספת בעלי מקצוע מוזיקליים נוספים. יכולים להיות אלה זמרים, זמרות או הרכבים מלאים, אך גם נגני כינור, פסנתר, חצוצרה וכיוצא בזה.
מהי המשמעות של זה מבחינת קביעת התוכנית המוזיקלית? פשוט מאד: צריך לחשוב על הדרך הטובה ביותר לשלב בין הנגנים למוזיקת התקליטן. המלצה ברורה היא פשוט לקבוע שיחת תיאום בין כל הגורמים המעורבים, ובמהלכה ייקבע מתי התקליטן יותיר את המושכות לנגנים או לזמרים בלבד, למשל, ומתי ייעשה שילוב ביניהם. בכוחו של שילוב שכזה, אגב, להצעיד את האירוע מספר צעדים קדימה: חשבו, למשל, על ליווי תופים למוזיקה המרקידה של התקליטן, שתהפוך אותה לדינמית עוד יותר, או לחילופין על כנרים המתווספים לריקוד הסלואו, ומעצימים את הרגש.

>> לאיתור שירותי מוסיקה לאירועים.
>> בואו להתעדכן במחירון תקליטנים לאירועים.

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist