כתבות בנושא ניתוחים פלסטיים - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

ניתוחים פלסטיים - כל מה שרציתם לדעת על ניתוח אף

האף הוא איבר שיש לו השפעה אבסולוטית על המראה, ולכן ניתוח אף הוא אחד הניתוחים הנפוצים והמבוקשים ביותר. גם העובדה שמדובר בניתוח שנחשב קל ופשוט יחסית, הופכת את קבלת ההחלטה למהירה וקלה הרבה יותר. יחד עם זאת, כדאי להכיר את כל ההיבטים הקשורים בניתוח אף.

בכתבה זו:
הסיבות הנפוצות לניתוח אף | תהליך ביצוע הניתוח | תופעות הלוואי (או: הדרך לאף המושלם) | המסע למציאת המנתח האידיאלי

לא צריך להכביר מילים על חשיבותו של האף עבורנו. זהו איבר חיוני המשמש לנשימה, וכזה שמאפשר לחוש הריח לבצע את פעולתו. לאף, כידוע לכול, יש גם תפקיד אסתטי של ממש. כיאה לאיבר הנמצא במקום הבולט ביותר בפנים, כל פגם שבו נראה לעיני כול, ועלול לפגוע במראה החיצוני של האדם. 
 
כשמתבוננים על עובדות אלה, לא מפתיעה עובדה אחת: בכל רשימה של ניתוחים פלסטיים נפוצים, ניתוח אף ימוקם באחד המקומות הראשונים. מתי צריך לעשות אותו? במה כרוך הניתוח? והאם יש לו סכנות? אנחנו נענה לכם על שאלות חשובות אלה ואחרות.

הסיבות הנפוצות לניתוח אף

את ניתוח האף אפשר לבצע אך ורק מגיל 16, ולו מכיוון שבתקופה זו גדילתו הטבעית של האף נמצאת בשלבי הסיום שלה. ככל שמבצעים את הניתוח בגיל מאוחר יותר, הוא עלול להיות מורכב יותר, עקב כך שעור הפנים מאבד, כידוע, את גמישותו עם השנים.
 
בהתאם לתפקידי האף, ניתן לחלק את המניעים לביצוע ניתוח בו לשתי קטגוריות עיקריות. הראשונה היא זו הבריאותית. המטרה העיקרית של הניתוח, בהקשר הזה, היא לשפר את האפשרות לנשום באמצעות האף, והוא יידרש כאשר בעיות במבנה או במחיצות האף מקשות לאוויר לעבור דרכו. בחלק הארי של המקרים, הניתוח הספציפי שיידרש למטרה זו יהיה ניתוח לתיקון מחיצת האף.
 
אחוז ניכר מניתוחי האף, בישראל ובעולם גם יחד, מבוצע עקב סיבות המוגדרות כאסתטיות. לא כל אחד מאיתנו נולד עם אף מושלם, ורבים אינם מרוצים מהגודל, מהצורה, מהבולטות או מהרוחב שלו. ניתוח אף יכול להפוך את היוצרות. גם במקרים שבהם צורתו של האף הייתה נאה, אך נפגעה בצורה משמעותית (למשל, עקב שבר), בכוחו של ניתוח אף להשיב את המצב לקדמותו. יש לציין שבעידן הטכנולוגי של היום, ניתן בהחלט לבצע הדמיות ממוחשבות למראה האף ה"חדש" על הפנים, מה שמאפשר לקבוע סגנון או צורה אידיאליים לתווי הפנים, לסגנון ולתדמית שמעוניינים ליצור.

תהליך ביצוע הניתוח

כיום, ידועות מספר דרכים עיקריות שבאמצעותן ניתן לנתח את האף. החלק הארי של הניתוחים מבוצע בדרך המוגדרת כ"קלאסית" - דרך הנחיריים, מה שלא מותיר צלקות על גבי האף. השיטה האחרת, ניתוח אף פתוח, נועדה למקרים מורכבים יותר. במהלכה, הגישה לסחוסים של האף תהיה מהצד החיצוני של הנחיריים, מה שמגדיל את הסיכויים לסיבוכים, להשארת צלקות ולנפיחות גדולה יותר. 
 
בכל המקרים מדובר על שורה ארוכה של פעולות שניתן לבצע באף, לרבות כריתתם של הסחוסים התחתונים, השתלת סחוסים, שבירת עצמות, תיקונה של מחיצת האף, הקטנת נחיריים וכיוצא בזה. הניתוחים מבוצעים בהרדמה מקומית או כללית (בהתאם למורכבות המקרה), ואינם כרוכים בכאבים. בכל המקרים, מקבל המנותח זריקת טשטוש. משך הניתוח הסטנדרטי נע בין שעה לשעה וחצי.
 
על כל פנים, חשוב לזכור שהליך ניתוח האף מתחיל הרבה לפני הרגע שבו מבוצע התהליך הפלסטי בפועל. מפגשי ההכרות עם המנתח הפלסטי חיוניים להצלחה שלו, כמו גם ביצוע בדיקות דם, בדיקה כללית, צילום האף ממספר זוויות, צילום האזור הקדמי בפנים ועוד. בכוחן של הבדיקות לאתר חוסר התאמה לניתוח, כמו גם לעמוד על משתנים שיגבילו אותו ואת תקופת ההתאוששות: למשל, מחלות קודמות או אלרגיה לתרופות מסוימות.

תופעות הלוואי (או: הדרך לאף המושלם)

אחד מסימני ההיכר של ניתוחי אף הוא התחבושות הרפואיות אשר מושמות סביב האף  בתום הניתוח, ואשר עמם נדרש המנותח להסתובב על מנת לשמור על האף ולמנוע תזוזה שלו. גם טמפונים, המוחדרים לאף במקרים שבהם הדימום בו משמעותי, עשויים להיכנס לתמונה. 
 
ככלל, הימים שלאחר הניתוח עלולים להיות כרוכים בכאבים שאינם פשוטים כלל וכלל, מה שמביא לכך שרבים מהמנותחים נוטלים במהלכם תרופות כלליות לשיכוך כאבים. הרגשת טשטוש ובלבול נפוצה בהחלט, כשתופעת לוואי אפשרית נוספת היא הופעת שטפי דם, סביב העין, שנמשכים מספר שבועות. הגם שמרבית התופעות חולפות מעצמן כעבור מספר ימים, יש להישאר עם האצבע על הדופק, להקטין את הפעילות ואת החשיפה הישירה לקרני השמש, וכמובן - לא לגעת באף בשום פנים. כל תזוזה שלו עלולה לשבש את הצלחת הניתוח.
 
ניתוח אף, חשוב להדגיש בנקודה הזו, הוא לא עבודת תיקון מידית בפוטושופ. כל מי שמצפה לתוצאות מידיות עלול להתאכזב: אף אף לא תוקן ביום אחד. אין להיבהל מנפיחות באף, שמופיעה בחודשים העוקבים לניתוח, וחשוב לזכור שהתוצאה הסופית עשויה להיראות רק לאחר כשנה מיום הניתוח. באחד מבין עשרה ניתוחים נערך תיקון קל של תוצאות הניתוח, גם כן בפרק זמן של כשנה מביצועו.

המסע למציאת המנתח האידיאלי

אחד הדגשים המשמעותיים ביותר בעת ביצוע ניתוח אף הוא הגורם שלו מעניקים את המושכות. מטבע הדברים, חיוני שהוא יהיה מנתח פלסטי בעל ניסיון של שנים בתחום, וכזה שמאחוריו שורה של טיפולים מוצלחים: התרשמות מתוצאות של ניתוחי אף שביצע יכולה לסייע ללמוד על איכותו. חשוב מאד לזכור שרק רופא בעל הכשרה מתאימה בתור כירורג פלסטי הוא שאמור לבצע את הניתוח. חיוני לבדוק שהרופא חבר באיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית ואסטתית, בו אמורים להימצא כלל המנתחים הפלסטיים הפועלים בישראל. רבים ימליצו להעדיף רופאים בעלי תעודת מומחה לפלסטיקה, הניתנת מטעם הגורם הממונה על מקצועות הרפואה בישראל. 
 
טווח המחירים של ניתוח אף רחב באופן יחסי, ועומד בממוצע סביב כ-11,000 ש''ח. כמובן שייתכנו פערי מחירים בין מנתחים שונים. עם זאת, מכיוון שמפקידים בידיו של המנתח את אחד האיברים החשובים ביותר בגוף האדם, ועקב העובדה שהניתוח חייב להיות מושלם, חשוב שלא לבצע את הבחירה אך ורק על סמך תג המחיר: ייתכן כי מאחורי המחיר הזול מסתתר מנתח פלסטי שאינו מקצועי דיו. יש לציין כי חלק מהביטוחים המשלימים של קופות החולים מאפשרים קבלת הנחות של אלפי שקלים במחיר הניתוח, בין אם ברשת מכונים מטעמן ובין אם במרפאות, במרכזים רפואיים ובבתי חולים הנמצאים בהסדר עם קופת החולים המסוימת. 

לשאלות נוספות בנושא ולהתייעצות, כנסו לפורום כירורגיה פלסטית באתר zap דפי זהב.
 

עוד בנושא מפורומים ברשת

בפורום באתר דוקטורס שאלו גולשים שאלות בנושא זה. בואו לקרוא מה ענה להם הרופא.

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist