כתבות בנושא לימודי ריקוד ותנועה - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

שיעורי ריקוד ותנועה - מדריך לסוגים וסגנונות במחול ותנועה

מגוון הסוגים וסגנונות הריקוד שהתפתחו בכל התרבויות, בכל רחבי העולם, התפשטו במהלך השנים, והפכו לשפות בינלאומיות מרתקות. מקצוענות הרוקדים המפגינים יכולת שליטה מקסימלית בגוף, והתאמת התנועות למקצבים השונים, מכשפת את הצופה ומבטיחה חוויה מרתקת ומרהיבה. לכל ריקוד מאפיינים משלו, וסיבות טובות להתאהב בכל אחד מהסגנונות הייחודיים.

אי שם לפני אלפי ומיליוני שנים, החלו אבות אבותינו לייצר מוזיקה וככל הנראה פצחו אט-אט  גם בריקודים בעקבותיה. כיום, עם שלל סוגים של ריקודים ואינספור סגנונות, תנועות ותבניות קבועות - זוהי לא רק דרך לבטא את מה שעוברת הנפש, ואין זה רק אמצעי להעברת מסר, זוהי גם דרך חיים, ומקצוע לכל דבר.
אבל, לא חייבים להיות מקצוענים כדי לרקוד. כל אחד יכול למצוא לעצמו את סוג הריקוד שמושך ומעניין אותו, בין אם בשל האהבה למוזיקה שלצליליה הוא רוקד, ובין אם בשל ההקשרים החברתיים אשר מתלווים אל הריקוד. כאן נעשה לכם מעט סדר בנושא המחול והריקוד ונציג לכם כמה מהריקודים המוכרים בעולם.

ריקודי עם
רבים מתייחסים לריקודי עם כאל הריקודים הישראליים האולטימטיביים, ולא בכדי. בשני העשורים הראשונים של מדינת ישראל, ריקודי עם היו חלק בלתי נפרד מהפולקלור הישראלי, והפכו לנדבך מרכזי במפעל התרבותי הגדול ביותר בארץ. גם היום יש בארץ  מדריכים רבים לריקודי עם, ומגוון מקומות בפרישה רחבה שבהם רוקדים את הריקוד העממי הזה בצורה מסודרת. עם זאת, חשוב לזכור שריקודי עם אינם המצאה ישראלית, אלא מסורת של שנים רבות, שהחלה עוד בעמים העתיקים בתבל. ריקודי עם בסגנון עממי שמתקיימים עד היום הם, בין היתר: ריקודים איריים, אשר ידועים בעבודת הרגליים הרבה שהם כוללים, ריקודים רוסיים וכן ריקודים גיאורגיים. נוסף לאלו ניתן לציין גם את הריקודים הטיבטיים הידועים - ריקודים מקודשים, אשר מיועדים בעיקר לתרגול של שליטה בגוף וכדומה.
ריקודים סלוניים
הריקודים הסלוניים החלו אף הם כריקודים עממיים (אפשר להגיד שכמעט כל סגנון ריקוד התחיל כך), והפכו עם השנים למשהו מאוגד ומסודר הרבה יותר - עד להפיכתם לענף תחרותי של ממש. למעשה, גם תכניות המציאות בסגנון 'רוקדים עם כוכבים', הן תחרויות ריקודים סלוניים לכל דבר. מדובר, אגב, בכמה סוגים של ריקודים אשר נכללים בקטגוריה זו, וביניהם: ואלס, טנגו, פוקסטרוט, קוויקסטפ, סווינג וצ'רלסטון.
ריקודים לטיניים
עם כל הכבוד לריקודים הסלוניים האציליים והרומנטיים, הריקודים החושניים והאהובים ביותר כיום הם הריקודים הלטיניים - ריקודים שמתאפיינים בשיתוף פעולה של שני רקדנים,  צמודי גוף בצורה שאין קרובה ממנה, ואשר כוללים לא מעט תנועות חושניות, אקטים של פיתוי, ביטויי אהבה ועוד (כמובן שכאשר מדובר בריקוד מקצועי, אלו בעיקר תנועות טקסיות אשר שומרות על מסורת העבר).
בין הריקודים הללו אפשר למצוא שמות מוכרים מאוד כמו: סלסה, רומבה, פלמנקו, סמבה, צ'ה צ'ה, פאסדובלה, למבדה, ג'ייב,, מרנג, שיינס, ריקודים ברזילאיים ועוד. 

ריקודים אקרובטיים
למעשה, קיימת כיום (וכבר שנים רבות) תורת לחימה לטינית-ברזילאית אשר משלבת תנועות ריקוד: הקפוארה. כיום, חוג קפוארה הוא אחד המבוקשים בעולם.
בהקשר זה נזכיר גם את הברייקדאנס: ברייקדאנס הוא ריקוד אשר מבוסס על סגנונות רבים מאוד של ריקוד וכן על הקפוארה ואומנויות לחימה נוספות, בדרך ליצירת סגנון ייחודי שלמידתו וביצועו אינם קלים כלל. חוג ברייקדאנס ילמד את הרוקד כיצד להשתמש בגופו בצורה מדהימה ולבצע תנועות מיוחדות כמו סיבוב בעמידה על הראש, קפיצה על יד אחת והליכת הירח (ה-Moonwalk) שפרצה לתודעה על ידי הזמר מייקל ג'קסון.
ריקוד ההיפ-הופ הפופולארי התחיל גם הוא כסוג של ריקוד רחוב אקרובטי, והפך לתופעה ממכרת המשלבת קואורדינציה בלתי רגילה ופיתוח הגוף תוך כדי ריקוד מהנה.
מחול
זהו אולי תחום הריקוד הגדול ביותר בעולם - ריקוד אשר מיועד למטרה אחת עיקרית: להופעה ולהצגה. המחול המוקדם ביותר הוא הבלט כמובן, אך עם השנים נוספו עוד ועוד סוגי ריקוד למחול, במה שמוגדר מחול מודרני: ג'אז מחול, סטפס, היפ הופ, סווינג (שנחשב לריקוד ג'אז מסוג ספציפי), צ'ארלסטון (עוד סגנון ג'אזי) ואף ריקוד מזרחי - מה שאנחנו מכירים יותר בהגדרתו העממית: ריקודי בטן.
המחול הוא ממקצועות הריקוד המבוקשים ביותר בעולם. בכל מקום כמעט ניתן למצוא חוגי ג'אז, לימודי היפ הופ, שיעורים במחול קלאסי, בבלט מודרני או בסטפס ועוד. יש גם מחול ישראלי, אשר מקיף לא מעט רקדנים, אומנים ולהקות. גם כאן התפתחה עם השנים מעין תורת לחימה אשר משתלבת בריקוד - ניה, ששואבת רבות מתנועותיה מסגנונות המחול. יש לזכור כי ז'אנרים רבים מעולם המחול החלו בריקודים אפריקניים.
ריקודים למסיבות
מלבד סגנונות הריקוד היפים ואמנותיים, בעלי החוקים המוגדרים, יש תחום נוסף של ריקודים - אלו המיועדים למסיבות ולכלל האוכלוסייה, ומטרתן האחת היא לנוע בקצב  המוזיקה, להנאה בלבד. פריסטייל (באנגלית: סגנון חופשי) וגם דאנס (באנגלית: ריקוד) הם למעשה סגנונות שמיועדים ללמד אנשים כיצד להשתמש בגוף שלהם, וכיצד להזיזו בהתאם לקצב המוזיקה שהם שומעים - בדיוק מה שכל אדם זקוק לו כדי לרקוד יפה, ולהסב את תשומת הלב אליו במסיבה טובה.
אגב, סגנון ריקוד פופולארי מאוד בשנים האחרונות אשר מיועד בעיקר לאימונים גופניים אך בהחלט יכול לשמש גם במסיבות,  נוצר משילוב של סגנונות ממזרח ומערב וכבש את העולם. את הסגנון שאותו המציא הקולומביאני אלברטו פרס, כוריאוגרף, אנחנו מכירים בשם זומבה. אפשר לומר שהיום כמעט כל מכון כושר שמכבד את עצמו מציע קורס כזה באופן קבוע.
ריקודים חושניים
ולפני סיום, איך אפשר שלא להזכיר סגנון ריקוד שנחשב אולי מעט פרובוקטיבי - סטריפ דאנס, או בשמו בעברית: ריקוד על עמוד. אלו בדיוק הריקודים שמוכרים ממועדוני החשפניות בסרטים ההוליוודיים, אך עם השנים הם התקבלו גם כסגנון ריקוד של ממש, ובצדק. אם ננסה להתעלם מהתדמית של הריקוד הזה, הרי שנבין שמדובר באומנות של ממש ובסגנון לא פשוט לביצוע. באחרונה, אף מוצעים במועדוני כושר רבים חוגי סטריפ דאנס שמאפשרים לתרגל את אותו סגנון ריקוד ייחודי, ולפתח גמישות מרבית ותנועות חושניות.

>> לאיתור סטודיו ומורים לריקוד בכל האזורים בארץ.



scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist