כתבות בנושא בתי חולים - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

בתי חולים פרטיים - אשפוז פרטי, נוח וביתי

הרפואה בישראל היא מקור לגאווה ישראלית. העולם מכיר ומעריך את הרופאים המקצועיים והטובים שבארץ, אנחנו לעומת זאת, קצת פחות יודעים להעריך. עם זאת, בתי החולים הציבוריים מציעים לנו את טובי הרופאים המומחים הקיימים. אז מה בכל זאת תמצאו בבתי החולים הפרטיים שלא תמצאו בבתי החולים הציבוריים, מלבד מיטה משוכללת ואבזור חדיש?

בכתבה זו:
בתי חולים פרטיים בישראל - מה הם מציעים? | בית חולים פרטי - לעשירים בלבד? | תהליך ניתוח בבית חולים פרטי | אז היכן לעבור את הניתוח?

בתי החולים הציבוריים הפזורים ברחבי הארץ, כוללים רשימה מכובדת ובהם: איכילוב, אסף הרופא, מאיר, תל השומר, רמב"ם, בלינסון, וולפסון, סורוקה, קפלן ועוד. בכולם תפגשו את מיטב הרופאים שכנראה ישרתו אתכם גם בבתי החולים הפרטיים, אז מדוע לפגוש אותם דווקא בבתי החולים הפרטיים ולשלם (הרבה) יותר כסף?

בתי חולים פרטיים בישראל - מה הם מציעים?

להבדיל מבתי החולים הציבוריים שממומנים ע"י משרד הבריאות, בתי החולים הפרטיים מתנהלים כמוסדות עסקיים פרטיים. בתי חולים אלו נחשבים יוקרתיים, משוכללים ויפים יותר. הם פזורים ברחבי הארץ, משרתים את כל מי  שמוכן לשלם 'קצת' יותר עבור טיפול אישי ואיכותי, ומציעים שלל טיפולים, ניתוחים, אבחונים ובעצם כל מה שמציעים לכם ברפואה הציבורית, רק בתנאים משופרים.
אז מה קוסם כל כך בבית חולים פרטי? ראשית היחס האישי והאדיב. ככה זה כשאתה משלם באופן פרטי על שירות. אבל חשוב יותר, ניתנת לכם האפשרות לבחור את הרופא המנתח/המטפל (יתרון משמעותי כי עפ"י חוק בבית חולים ציבורי אין פריבילגיה כזו), זמן ההמתנה לניתוח/ייעוץ קצר ביותר (לעומת התור הארוך שיכול להגיע לחודשי המתנה ארוכים בבתי חולים הציבוריים) ומלבד זאת תנאי האשפוז והציוד הרפואי הם ברמה גבוהה ומתקדמת ביותר, ומאפשרים שהות נוחה ורגועה יותר בבית חולים.
מלבד תנאים משופרים, בתי חולים פרטיים נוטים להתמחות בתחומים ייחודיים וספציפיים, ודואגים להעסיק מומחים מהארץ ומהעולם בכלל.

בית חולים פרטי - לעשירים בלבד?

לא בהכרח! היום מרבית בתי החולים הפרטיים עובדים בשיתוף עם קופות החולים (למי שיש ביטוחים משלימים במסגרת הקופה), וכן עם חברות הביטוח הפרטיות. רבים מן העובדים זוכים לביטוח מטעם העבודה ואם לאו 'מסתפקים' בביטוח מורחב בקופ"ח. כך, כמעט כולם יכולים להרשות לעצמם טיפול רפואי בבית חולים פרטי.
אז מכלול היתרונות של טיפול אישי, ציוד משוכלל, רופאים מצוינים, חדר אשפוז נוח וניקיון מופתי (ממש חדר פרטי במלון!) בהחלט מעלים את השאלה - מדוע לא לפנות לבית חולים פרטי בעת הצורך? ובכן הפיתוי אכן גדול, אולם דמי האשפוז המסובסדים עדיין אינם מספיק זולים עבור חלק מהאוכלוסייה, ורבים עדיין מתקשים לשלם דמי השתתפות שמגיעים לסכום של עד אלפי שקלים.

בין בתי החולים הפרטיים המוכרים: 
 
מדיקל סנטר בהרצליה: מציע חדרי אשפוז ברמה גבוהה, טכנולוגיה ומכשור רפואי מתקדמים, ייעוץ מומחים, מגוון ניתוחים אצל מיטב הרופאים המנתחים ו...נוף לים. 
 
אסותא: לבית חולים אסותא סניף מרכזי בת"א ושלוחות בחיפה, ראשל"צ ובאר שבע. זהו בית החולים הפרטי המוכר ביותר בקרב הציבור, והוא נחשב כמקצועי ואיכותי.
 
בנוסף לבתי החולים הללו יש את בית החולים נארא ברמת גן שמציע ניתוחים קטנים ובינוניים באשפוז למשך לילה אחד בלבד, ניתוחים אסתטיים, ניתוחי עיניים, התמחות בהרדמת ילדים וניתוחים גינקולוגיים. בית חולים אלישע שבחיפה, מציע שירותים דומים ובכללם: ניתוחים, ניתוחים אסתטיים, מחלקה להפריות חוץ גופיות, מחלקות שיקום ועוד. מרכז רפואי פרטי ומוכר נוסף, נמצא ברמת אביב בתל אביב ומציע לכם: מרפאות מומחים, ניתוחים כירורגיים עם התמחות בניתוחים לא  פולשניים, מחלקת אשפוז, מכון CT והדמיות ממוחשבות.

תהליך ניתוח בבית חולים פרטי

1. פנייה לחברת הביטוח, בירור תנאי הפוליסה וסכום ההשתתפות העצמית (אם קיימת) ובירור רשימת הרופאים האפשריים, עפ"י תנאי הפוליסה.
2. בחירת הרופא המנתח וקביעת תור. 
3. הפעלת הביטוח לשם קבלת התחייבות+ הגשת מסמכים נדרשים לביטוח.
4. הכנת רשימת שאלות לרופא המנתח.
5. פגישה מקיפה עם הרופא, וקבלת הסבר מפורט על התהליך, על אפשרויות הטיפול, על סיבוכים אפשריים, וכן קבלת תשובות לכל השאלות שהכנתם מראש!
6. קביעת תאריך ניתוח.
7. קבלת מסמכים רפואיים להמשך טיפול ומעקב. 

אזהרות חשובות

- בבית חולים פרטי  אין חדר טיפול נמרץ שמטפל במצבי חירום ובסיבוכים רפואיים.
- זמינות הרופאים שנקראים למצבי חירום בבתי החולים הפרטיים אינה גבוהה מספיק.

אז היכן לעבור את הניתוח?

אל תשללו ניתוח בבית חולים ציבורי, אחרי הכול מיטב הרופאים שתפגשו בבית חולים פרטי, עובדים גם בבית חולים ציבורי. עם זאת, אין ספק שאם אתם רוצים מנתח ספציפי, ויש לכם ביטוח פרטי או הסדר ביטוח דרך קופ"ח, כדאי לשקול לעבור את הניתוח בבית חולים פרטי.
כך או אחרת, לפני ניתוח תידרשו לבצע בדיקות דם ותפקודי קרישה. אם עברתם את גיל חמישים, תתעקשו לבצע גם א.ק.ג וצילום חזה. חוץ מזה אל תשכחו להכין רשימת שאלות לרופא המנתח. לפניכם רשימת שאלות מומלצת:
- האם הניתוח הכרחי, ומדוע אתם זקוקים לו?
- מה כולל תהליך הניתוח? מהם הסיבוכים האפשריים/תופעות הלוואי האפשריות ומהו משך ההחלמה הצפוי?
- עד כמה הניתוח דחוף, ומתי כדאי לעבור אותו?
- מי מנתח אתכם? מי המרדים, והאם מדובר בהרדמה כללית או מקומית?
- אם אתם נוטלים תרופות ו/או סובלים ממחלות כרוניות, נא עדכנו את המנתח (גם אם זה נראה לכם לא קריטי!)
- בכל מקרה מומלץ לקבל חוות דעת שנייה, רק כדאי להיות בטוחים שאתם בידיים טובות, ושהדיאגנוזה מקובלת על עוד רופא אחד לפחות.

הרבה בריאות!


>> לאיתור בתי חולים בכל הארץ.
>> בואו להתעדכן במחירון בתי חולים.


עוד בנושא מפורומים ברשת

בפורום באתר דוקטורס שאלו גולשים שאלות בנושא זה. בואו לקרוא מה ענה להם הרופא.

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist