כלי בית - זה לא רק מתנות לחגים

כניסה לבית חדש, שיפוצים וחגים הם הסיבות העיקריות שבגינן אנחנו מגיעים לחנות כלי בית במטרה לרכוש כלי מטבח חדשים. מלבד זאת, חנות כלי מטבח משמשת עבור רובנו אבן שואבת לחידוש ולהרחבת מאגר כלי המטבח שלנו. אז אילו כלים אנחנו חייבים שיהיו לנו במטבח, מה נקנה לזוג צעיר ואלו גאדג'טים נחמדים למטבח לא כדאי לפספס?
כניסה לרשימת ספקים ובעלי מקצוע בסיווג כלי בית ומטבח

אתם זקוקים לכלי מטבח מגוונים וחדשים, וממהרים להגיע לחנות כלי אוכל - שם תוכלו לרכוש מכל טוב: כלי הגשה, פיירקס, מערכת כלי אוכל, סכו"ם, כלי זכוכית, קערות או סכיני מטבח. אבל, רגע לפני שאתם בוחרים מה לשים בעגלה, כדאי שתדעו למה חשוב לשים לב, ותוודאו שהקנייה שלכם חכמה.

 

סירים ומחבתות - סוג החומר קובע!

כאשר רוכשים סירים ומחבתות, אתם צריכים לשאול את עצמכם האם אתם רוצים לקנות כלי מטבח איכותיים שישרתו אתכם לכל החיים, או להתפשר על איכות החומר מתוך ידיעה ברורה שתיאלצו לשוב ולקנות סירים חדשים במהלך השנים (בממוצע 5 פעמים במהלך החיים).
 
בעת הרכישה עצמה חשבו על סוג החומר, על מבנה הסיר/התבנית או המחבת, על סוג חומר הציפוי  וכמובן גם על גודלו ועיצובו של המוצר. חומר הציפוי הנפוץ של סירים ומחבתות הוא פלדת אל חלד ו'נונסטיק' (Nonstick), כאשר השני מביניהם קל יותר לניקוי ונחשב כאיכותי יותר לבישול ולטיגון.  מומלץ שיהיה ברשותכם לפחות סיר או מחבת בציפוי נונסטיק.
 
סיר ומחבת מסוג פלדת אל חלד (stainless steel) יעילים לבישול בשרים ודגים במיוחד, כאשר  החיסרון הבולט של ציפוי זה נעוץ בהיותו קשה יותר לניקוי. עם זאת הם נחשבים כעמידים לאורך  שנים.

חשוב: כלי מטבח שמכילים עופרת וקדמיום אינם בריאים. סיר מנירוסטה לא מכיל חומרים רעילים, ועמיד לאורך זמן.
 
 

סירים מיוחדים וייעודיים - על מה להקפיד?

סיר לחץ - סיר מאסיבי ועבה מפלדת אל חלד, בעל תו תקן, מסוג 'קליפסו' (לשם הבטיחות). העדיפו סירים עם טיימר (לא הכרחי).

סיר פויקה - בדקו שאין בו סדקים ופגמים; ודאו שהמכסה אוטם ותואם לסיר באופן מושלם; ודאו שרגלי הפויקה בגובה ובעובי מספק (לא נמוך מדי) כך השימוש בו יהיה קל ויעיל יותר; בדקו שידית  האחיזה מאסיבית מספיק, ויכולה לעמוד בעומס הסיר (עם התבשיל כמובן).

סיר פלא - סיר 'עתיק יומין' שמשמש לאפייה ללא תנור. משתמשים בו בעיקר לאפיית עוגות, אך לא רק. מחירו זול להפליא, ויתרונותיו, מלבד היותו נוסטלגי, נעוצות באפייה האחידה שלו ובעצם האפשרות לאפות בו על הגז (מתאים במיוחד לאלו שאין להם תנור).

סיר תרמוס - סיר לטיולים, לאירוח, לשבת ולחיילים, ומותאם לשמירה על חום/קור. סיר תרמוס צריך לכלול שכבת נירוסטה פנימית, שכבת פלסטיק חיצונית ושכבת בידוד לשמירה על חום/קור למשך זמן רב (בממוצע כ-4 שעות). ודאו שהסיר ללא ביספינול A.
 
 

פורצלן - לא רק על המדף של סבתא

חומר הפורצלן מעולה לאפייה ולבישול בתנור ובמיקרוגל כיוון שהוא שומר את הטעמים בצורה הטובה ביותר. כדאי לבחור בסיר ובתבנית מפורצלן לשם הקרמה/השחמה ובישול של תבשילים עשירים בטעם.
 
מה עוד חשוב לכם? שסירי הבישול והתבניות יהיו עמידים בחום גבוה (220 מעלות); שהשימוש בהם יהיה נוח (כולל הידיות); שהגודל יהיה מתאים לשימושכם ושהעיצוב והמראה יהיו לטעמכם. כאשר מדובר בכלי אירוח - כלי זכוכית, כלי קרמיקה, כוסות, סכו"ם ובקיצור מערכת כלי אוכל מעוצבים  שמשמשים אתכם לאירוח ולהגשה - המראה והעיצוב חשובים ביותר, אך אל תתפתו לבחור בכלי מטבח רק בגלל עיצובם. ודאו שהם עונים על צורכיכם האמתיים ושהם מתאימים לייעודם. השתדלו לבחור בכלי מטבח שיוכלו לשמש אתכם למגוון שימושים, בייחוד אם יש לכם בעיית אחסון (המשותפת לרבים מאתנו).
 
 

איך לבחור סכין מטבח?

סכין מטבח טובה יכולה לשמש אתכם לה-כ-ו-ל, מקילוף תפוח ועד חיתוך שניצלים, פשוט צריך לבחור אותה נכון.

אז מה יש בה, בחברה הטובה שלכם במטבח? להב (כולל לשון) וידית. על הלהב להיות מחומר שניתן להשחיז בעת הצורך, והחומר מפלדה (בממוצע של 56 מעלות ועד 58- לא יותר ולא פחות). הידית יכולה להיות מפלסטיק או מסיליקון/גומי.

סיכמנו כבר שהסכין משחקת תפקיד חשוב במטבח שלנו, ולכן כדאי לרכוש סכין איכותית ונוחה שתאפשר לכם עבודה קלה ויעילה במטבח. יש סכינים שמתאימות לשימושים ספציפיים בלבד. לא תמיד הן הכרחיות, הכול תלוי עד כמה אתם מבשלים, ועד כמה אתם רוצים שהמטבח שלכם יהיה מקצועי.

בין הסכינים, סכין טבח זוהי הסכין הבסיסית, אותה כבר הזכרנו. סכין זו מגיעה במגוון גדלים, באורכי להב שונים ובעובי משתנה. סכין בשר נחשבת לפופולארית מאוד ומתאימה לחיתוך ופריסת בשר. הגודל המומלץ לשימוש ביתי הוא 20 ס"מ. סכין נוספת, היא סכין לפילוט דגים, הלהב בסכין זו דקה וגמישה. סכין מוכרת נוספת היא סכין הלחם, בעלת להב משונן. גם סכין גבינות, היא סכין פופולרית אצל הישראלים, מטרתה לפרוס גבינות והיא בעלת חורים למניעת הידבקות הגבינה ללהב.
 
 

אילו כלי מטבח תקנו לזוג צעיר?

בישראל לב הבית הוא המטבח. זה המקום להתענג על האוכל של אימא, ולהתפעל מתבשיל הקדרה של אבא. כאשר רוכשים כלי מטבח לזוג צעיר, צריך להפנים שהם בתחילת דרכם ובהתהוותם למשפחה. זוג צעיר, בשלב הראשוני זקוק לכלי מטבח בסיסיים אך איכותיים שישמשו אותם לשנים רבות.
 
כדאי להתייעץ עם בני הזוג ולהכיר את הרגלי האירוח והבישול שלהם, כדי לדעת מה חסר להם במטבח ואילו כלי מטבח ישמשו אותם בצורה הטובה ביותר. האפשרויות מגוונות, ניתן לרכוש כוסות יין, כוסות בירה, מאגים לשתייה חמה, צלחות, סט כלי אוכל, קערות, כלי חרס, סיר איכותי ועוד.
 
 

ואפשר גם מתנה מקורית

גאדג'טים למטבח זה הכי כיף לקנות, ויש כאלה שממש מכורים לזה. את המתנות האלו תמיד כיף לקבל, והן מתאימות לכל אירוע: חג, מעבר לדירה חדשה וכדומה. תמיד יש משהו חדש למטבח שכיף לקבל.

רוצים דוגמאות? טיימר מעוצב למטבח (מגיע בשלל עיצובים ציוריים וחמודים), מספריים לעלי ירקות (חסה, פטרוזיליה, כוסברה ועוד), פומפייה בצורה מקורית (גזר, קיפוד ועוד כיד הדמיון הטובה עליכם), קולף גזר (בצורת גזר), מתקן בישול מעוצב לביצה קשה, מזלג וכף לסלט בשלל עיצובים צבעוניים, סט כלי מטבח לזאטוטים שבמשפחה, פורס תפוחים ויש עוד שפע רעיונות מקוריים ויפים שתוכלו למצוא בחנויות כלי הבית השונות.
 
 

>> לאיתור חנויות לכלי בית ומטבח בכל האזורים בארץ.


 
חזרה לרשימת המאמרים בנושא כלי בית ומטבח
האם המאמר עזר לך?