כתבות בנושא תיקון מצלמות ומכשירי צילום - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

מצלמות סטילס ומצלמות וידאו - האם תיקון מצלמות משתלם?

מצלמה, היא אחד הפריטים שמרביתנו נוטים לא להתפשר על איכותה. מצלמה טובה ומקצועית מבטיחה תמונות ממוקדות, ברורות וחדות, שנשארות אתנו כל החיים, ומזכירות לנו חוויות נשכחות. אבל מה קורה כשהמצלמה מתקלקלת? מתי שווה לתקן אותה ומתי כדאי פשוט לרכוש אחרת במקומה?

בכתבה זו:
יתרונות וחסרונות המצלמה הדיגיטלית | כל מה שצריך לדעת על תיקון מצלמות דיגיטליות ומצלמות ווידאו | 'עזרה ראשונה' לתקלות מצלמה - מדריך קצרצר | אז - לתקן או להחליף?

המצלמות הדיגיטליות הופיעו כפטריות לאחר הגשם, מיד עם ההתפתחות הטכנולוגית הכבירה של עולם המחשבים והניידים המולטי טאסקינג שמצלמים באיכות טובה כל רגע נתון בחיינו. האם במציאות שכזו יש עדיין מקום למצלמות הסטילס או למצלמות הווידאו? ובכן, ברור שכן! היכולת של הניידים, עם כל הכבוד (ויש כבוד) לייצר תמונות חדות ומקצועיות וסרטוני וידאו נחמדים, מוגבלת,  ולא דיברנו עדיין גם על הכמות.

יתרונות וחסרונות המצלמה הדיגיטלית

למצלמה הדיגיטלית יש שפע יתרונות ומעט מאוד חסרונות. היתרון הבולט שלה הוא שניתן לצפות בצילום באותו הרגע על גבי המסך, להחליט אם התמונה יצאה לטעמנו או לא ואז לשמור אותה או פשוט למחוק אותה ולצלם אחרת במקומה. הנוחות, הפשטות והאוטומציה בצילום, מאפשרים לכל צלם מתחיל להפיק תמונות איכותיות וברורות בקלות מרבית.
 
העובדה שניתן לצפות מידית בתמונה ולוותר עליה אם היא אינה מוצלחת, או לבחור משלל התמונות שצולמו רק חלק להדפסה, מוביל גם לחיסכון כלכלי. את התמונות שצילמנו אפשר להעביר למחשב ומשם לשלוח לכל כתובת שאנו מעוניינים. בנוסף לכל אלה, אפשרויות הצילום נרחבות וכוללות צילום וידאו, צילום פנורמי ועוד.
 
רוצים לשפר ולתקן את התמונה הקיימת? גם זה אפשרי! ממש כמו צלם מקצועי, כל אחד יכול לעבד את התמונה בתוכנות ביתיות מגוונות. מלבד זאת, אתם שולטים בזיכרון של המצלמה, וכך תוכלו לשמור אלפי תמונות בכרטיס זיכרון אחד.
 
אז מה החסרונות בהמצאה המדהימה הזו? כמעט ואין. ובכל זאת, אם קרה משהו לכרטיס הזיכרון שלכם, וטרם הורדתם את התמונות למחשב שלכם, הלכו להם אלפי זיכרונות מתועדים. בנוסף יש את עניין ההשהיה בין תמונה אחת למשנתה שעלולה להיות מעט ארוכה. כמו-כן, חיישן המצלמה הדיגיטלית רגיש, ועלול להתקלקל בקלות רבה מדי.

כל מה שצריך לדעת על תיקון מצלמות דיגיטליות ומצלמות ווידאו

מצלמות הן המצאה בעלת רגישות גבוהה, ולכן צריך לטפל בהן בזהירות מרבית. הכי חשוב זה להרחיק אותן מהאויבים המושבעים שלהן - החול (גם אבק הולך) והמים (גם לחות גבוהה הולכת).
 
אם לא הגנתם על עדשת המצלמה שלכם עם פילטר והיא נהרסה, אז צר לנו לבשר לכם כי הפריט היקר הזה אינו בר תיקון וחבל! לכן שמרו על העדשה היטב, הגנו עליה משריטות ונקו אותה מאבק.
 
לפני שאתם ניגשים אל מעבדה לתיקון מצלמות בעת תקלה, כדאי לבצע מספר דברים:
 
- בדקו אם האחריות של המצלמה עדיין בתוקף, ואם כן, בררו לאיזו מעבדת שירות אתם צריכים להגיע.
- שוטטו באתרי הדרכה לצלמים חובבים, לפעמים תקבלו הדרכה פשוטה שתסייע לכם לפתור את התקלה שלכם לבדכם. ברשת שלל מאמרים ומדריכים שעוסקים בנושא תיקון מצלמה או תיקון מצלמות וידאו.
- קבלו המלצות על מעבדות לתיקון מצלמות, והשוו מחירים ביניהן!
- העדיפו מעבדת תיקון מצלמות שמתמחות בתיקונים של היצרן שלכם.
- בקשו מהמעבדה הצעת מחיר מפורטת מראש, לפני ביצוע התיקון.
- עכשיו השלב שבו עליכם להחליט האם עלות תיקון המצלמה משתלמת לכם? זהו חישוב פשוט של עלות מול תועלת. אם המצלמה שלכם מקצועית ומחירה יקר במיוחד, אז אולי התיקון משתלם, אך  הבחינה אינה טמונה רק במחיר, אלא באיכויות המצלמה כמובן. 
- אם מדובר בתיקון יקר, יכול להיות שמשתלם לכם לבצע עסקת טרייד אין עם מעבדת תיקון המצלמות.
- ואל תשכחו לקבל אחריות על התיקון!

'עזרה ראשונה' לתקלות מצלמה - מדריך קצרצר

חבטה/נפילה
שכיח ונפוץ, השאלה מה הנזק? בררו עם המעבדה (בדקו לפני כן עלות דמי בדיקה), האם התיקון כדאי?

נזקי המים/הלחות
המצלמה נרטבה? הוציאו את הסוללה, יבשו את המצלמה (לא בעזרת פן אלא באמצעות נייר סופג) והגיעו למעבדת שירות תיקון מצלמות שיטפלו מידית בקורוזיה. בשום מקרה ובשום מצב - אל תנסו להדליק אותה גם כאשר היא התייבשה.

לשפוך לאגר (או יותר נכון סוללות)
לא השתמשתם הרבה זמן במצלמה או אחסנתם במקום חם מדי, והסוללות נשפכו בבית הסוללות? הוציאו מידית את הסוללה, ודאגו לניקיון הקורוזיה. בפעם הבאה שאתם מאחסנים - הקפידו להוציא את הסוללות, ולאחסן במקום יבש.

המלצות לשימור ותחזוקה שוטפת
1. ניקוי מצלמה באופן שוטף בעזרת ערכת ניקוי מתאימה.
2. פילטר רזרבי. רכשו פילטר עדשה נוסף לשם הגנה מפני שריטות.

אז - לתקן או להחליף?

אם תיקון המצלמה עולה על מחיר המצלמה עצמה, התשובה די ברורה. עם זאת, כדאי להתייעץ עם מעבדת התיקונים ולקבל חוות דעת מקצועית, כיוון שלעתים מדובר בדגם לא יקר, אך איכותי במיוחד.
 
אם החלטתם לרכוש מצלמה חדשה, להלן הפרמטרים החשובים לבדיקה:
1. רזולוציה - רזולוציה אופטית גבוהה מעידה על תמונה איכותית וממוקדת.
2. יצרן - העדיפו יצרן ידוע ומוכר בשוק המצלמות, ולא יצרן אנונימי.
3. זיכרון - כרטיס זיכרון גדול הולך יחד עם רזולוציה גבוהה, כיוון שתמונות מסוג זה תופסות יותר זיכרון.
4. זום - בדקו שיש זום אופטי וזכרו: זום אופטי (לא האוטומטי) חייב להיות מותאם לגודל המצלמה!
5. קלות שימוש - המצלמה יכולה להיות מקצועית וטובה, אך לא ידידותית למשתמש הספציפי הזה, שבמקרה הוא אתם. לכן, בדקו אם המצלמה קלה לתפעול, נוחה לנשיאה ופרקטית עבורכם.

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist