כתבות בנושא שירות למייבשי כביסה - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

המדריך לתקלות נפוצות במייבשי כביסה

מייבש כביסה הוא אמצעי נוח ושימושי, ונחשב למכשיר חשמלי פשוט למדי. יחד עם זאת, כמו כל מכשיר חשמלי, גם מייבש כביסה עשוי להתקלקל בשלב כלשהו, מסיבה כזו או אחרת. תקלות מסוימות הן קלות לאבחון ויש אפשרות שתדעו להתמודד עם תיקונן בעצמכם, ולעומתן יש תקלות שמחייבות את עזרתו של איש מקצוע - טכנאי מייבשי כביסה. הכירו את התקלות הנפוצות ואת אפשרויות התיקון.

בכתבה זו:
מייבש כביסה - סוגים עיקריים | מייבש הכביסה חורק? שש התקלות הנפוצות של מייבש הכביסה | עלויות תיקון מייבש כביסה, ומחירי חלפים למייבש כביסה | איך בוחרים טכנאי מייבש כביסה? | אחזקת מייבש כביסה | טיפ לסיום: כך תקטינו את צריכת החשמל של מייבש הכביסה שלכם

תקלות במייבש כביסה מתמקדות ברכיבים המרכזיים שמרכיבים את המייבש: גוף חימום, תרמוסטט,  מפוח, מפסק ביטחון ורצועת התוף. לכל אחד מן המרכיבים תפקיד ייעודי - גוף החימום ממיר אנרגיה חשמלית לחום, התרמוסטט שולט על דרגת החום הרצויה, התוף מכיל את הבגדים הרטובים, מפסק הביטחון משבית את המנוע בעת עומס יתר והמפוח מזרים את האוויר.

מייבש כביסה - סוגים עיקריים

מחפשים דרך לתקן בת מייבש הכביסה? כדאי שתכירו את עולם מייבשי הכביסה

שלושת סוגי מייבשי הכביסה הנפוצים בישראל הם: מייבש שמייצא את הלחות אל סביבתו, מייבש משולב עם מכונת כביסה ומייבש באמצעות עיבוי. הסוג הראשון משחרר את האוויר החם דרך מסנן אוויר החוצה, ומצריך פתח או חלון בחדר שבו ממוקם מייבש הכביסה. הסוג השני משלב את פעולת הייבוש כבר בסיום תהליך הכביסה ואילו מייבש כביסה המבוסס על עיבוי, מנתב את האוויר דרך מעבה, וכך נאספים מים למיכל איסוף. היתרון בסוג זה הוא שאין צורך בפתח חיצוני. החיסרון הוא עלות רכישה גבוהה, וצריכת חשמל גבוהה.

מייבש הכביסה חורק? שש התקלות הנפוצות של מייבש הכביסה

1. הבגדים נותרים רטובים/לחים: בעיה זו נובעת ככל הנראה מתקלה בצינור יציאת האוויר. מומלץ לבדוק שהמסנן/ פילטר נקי משאריות בד ומפסולת שהצטברה. אם לאחר ביצוע פעולה זו התקלה נותרת בעינה, מומלץ לוודא שהצינור קיים, ולבדוק את תקינותו.
2. מייבש הכביסה לא מחמם כלל: זוהי כנראה בעיה בגוף החימום. במקרה זה התקלה נובעת מגוף חימום לא תקין. מומלץ להזמין טכנאי מייבש כביסה, ולהתייעץ אתו באשר לתיקון או להחלפת חלקים במייבש הכביסה .
3. הבגדים יוצאים עם ריח רע (או במילים פחות עדינות - 'מסריחים'): אין מדובר בתקלה של ממש, אלא בהשארת הבגדים במייבש זמן ממושך מדי. כל שעליכם לעשות הוא לדאוג להוציא את הבגדים בזמן, או להשאיר את דלת המייבש פתוחה בסיום פעולת הייבוש, לשם אוורור.
4. התוף לא מסתובב: תקלה פופולארית וידועה, שמקורה בדרך כלל ברצועה קרועה בסך הכול. לכן, כאשר אתם מזמינים טכנאי מייבש כביסה, כדאי לברר עמו קודם כול אם אכן מדובר ברצועה, ורק לאחר בדיקה מעמיקה של הרצועה, כדאי לבדוק את המנוע.
5. עומס יתר: אם התוף עובד לסירוגין, ונראה שהוא עושה "הפסקות מנוחה" מדי פעם, יכול  להיות שהעמסתם על התוף בגדים רבים מדי, ושמפסק הביטחון עצר את הפעולה. נסו ללחוץ על המפסק. אם הפעולה לא מתחדשת, מקור התקלה בתוף או ברצועה.
6. מייבש הכביסה מרעיש מאוד: ציר המייבש נשבר, ויש צורך בהחלפתו (תיקון מורכב ולא זול).


תקלות במייבש כביסה: תמונה להמחשה

עלויות תיקון מייבש כביסה, ומחירי חלפים למייבש כביסה

- ביקור טכנאי מייבש כביסה יעלה לכם 150 - 250 ש"ח
- החלפת גוף חימום - כולל חלפים ועבודה 300 - 700 ש"ח
- החלפת תרמוסטט - 250-220 ש"ח
- החלפת רצועה - 250- 400 ש"ח 
- התקנת מתאם פלסטי לצינור פליטת אדים - 250 - 300 ש"ח 
- החלפת מנוע - 500 - 900 ש"ח

איך בוחרים טכנאי מייבש כביסה?

לפני שאתם ממהרים לקרוא לטכנאי מייבשי כביסה, חשוב שתבדקו את תקופת האחריות של מייבש הכביסה שלכם. בעת התרחשות תקלות בזמן האחריות, מחובת החברה לספק לכם שירותי תיקון תוך שלושה ימי עבודה, ולספק לכם, לאחר התיקון, פירוט בכתב לגבי מהות התיקון שנעשה, כולל החלקים שהוחלפו ו/או תוקנו. בטופס האחריות מפורט בדיוק את היקף האחריות מבחינת משך הזמן, וכן מבחינת החלקים שעליהם חלה האחריות. כמו-כן, יצוין על אילו חלקים לא חלה האחריות, או באילו מקרים אי אפשר להפעיל את האחריות. קראו היטב ושימו לב לכך.
בחירת טכנאי מייבש כביסה כדאי לעשות לפי פרמטרים מסוימים, ועיקרם: 
 
- המלצות חברים ומכרים על איש מקצוע אמין.
- בחירה בטכנאי מייבשי כביסה מוסמך ובעל תעודת מקצוע.
- כדאי לבדוק מראש את עלויות שירות הטכנאי, ולא רק של הביקור עצמו, אלא של החלפת חלפים מסוימים. השוו מחירים, הפערים עשויים להיות משמעותיים.
- הזמינו טכנאי שגר באזור מגוריכם ונגיש לכל קריאה.
- בחרו טכנאי מייבש כביסה ותיק ובעל ניסיון. בררו עמו לגבי טיפול בסוג מייבש הכביסה שברשותכם.

טכנאי מייבש כביסה
אין חכם כבעל ניסיון.

אחזקת מייבש כביסה

רוצים להאריך את חיי מייבש הכביסה שלכם? ראשית הקפידו לנקות את צינור האוורור שבו, אחת לשנה. כמו-כן, הקפידו לנקות גם את התוף הפנימי של מייבש הכביסה כל שישה חודשים, ואת הפילטר (המסנן) לאחר כל פעולת ייבוש של המכונה.
 
אחזקה נכונה תשמור לכם על מייבש הכביסה ותמנע תקלות קטנות כגדולות, ולכן כדאי מאוד להקפיד על תחזוק נכון. אם לא תקפידו לנקות את מייבש הכביסה, הוא יתמלא בסיבי בד ולכלוך, שיובילו לסתימת המכונה ולקלקולה.

טיפ לסיום: כך תקטינו את צריכת החשמל של מייבש הכביסה שלכם

- הכניסו בגדים לאחר שעברו סחיטה במהירות גבוהה.
- נקו את מסנן מייבש הכביסה לאחר כל פעולה.
- העדיפו מייבש כביסה בעל חיישני לחות ותוכניות הפעלה חסכוניות.

בגדים רטובים במכונת כביסה
תנו למכונה לסחוט עבורכם.

 

אישה מחזיקה גרב מסריחה שיצאה ממייבש כביסה

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist