כתבות בנושא קבלני חשמל - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

עבודות חשמל - מתי אנו זקוקים לשירותיהם של קבלני חשמל?

עבודות חשמל תשתיתיות נדרשות בעת בנייה ושיפוץ בבית או בדירה, ולשם ביצוען יש לוודא שהפרויקט נתון בידיו של קבלן חשמל מורשה ומקצועי שמוסמך לבצע את כל סוגי העבודות הרלוונטיות. גם עבודות חשמל ספציפיות, בבית או בעסק, מחייבות משנה זהירות, והקפדה על ביצוע העבודות בהתאם לתקני בטיחות ולהסמכות מתבקשות. חשוב לדעת שכל ניסיון לחסוך ולקצץ בהוצאות, באופן שעלול ליצור סכנות בתחום החשמל, עלול להיות הרה אסון.

בכתבה זו:
עבודות חשמל | קבלני חשמל - דגשים חשובים | תשתיות חשמל - הכנת תכניות חשמל | אמצעים למניעת התחשמלות - כדאי לדעת

עבודות חשמל מיועדות למגוון רחב של מטרות בבית, במשרד, במפעל ולמעשה בכל מקום שבו יש כוונה להפעיל מכשירים וציוד על בסיס חשמלי. כך למשל נדרשת יצירת תשתית חשמלית להתקנת שער חשמלי, להתקנת גופי תאורה, ליישום לוח חשמל, להוספת נקודות חשמל ועוד. כדי לבצע עבודות חשמל בצורה נכונה ובטוחה, חשוב להתבסס על תכנית חשמל שהוכנה מראש בידי בעל מקצוע מוסמך, ולבצע את התשתית בהתאם למה שתוכנן. כדי לדעת להבחין מתי אתם זקוקים לקבלן חשמל, ומתי תוכלו להסתפק בחשמלאי מוסמך, חשוב להתעמק ולהבין את ההבדלים הקיימים  בתחומי אחריותם.

עבודות חשמל

בהנחה שאתם מספיק מבוגרים להבין ש'חשמל זה מסוכן', ובהנחה שאתם נוקטים בכל אמצעי הזהירות הנדרשים, יש עבודות חשמל שהן למעשה 'תיקוני חשמל קטנים' שאתם יכולים לעשות לבדכם. למה הכוונה? בעיקר לתחזוקה של כלים חשמליים ולניקיונם, וכן להחלפת נורה או להתקנתה. שימו לב, אם בכוונתכם להתקין מאוורר תקרה לבד, או להחליף יחידת תאורה וכדומה,  יש לוודא שניתקתם את מקור החשמל מהזרם, ושקיית במקוםהארקה (למניעת התחשמלות).

קבלני חשמל - דגשים חשובים

- תנאי הכרחי ראשון חייב להיות שמדובר בחשמלאי מוסמך ושברשותו רישיון בר תוקף.  ברישיון זה מפורט היקף עבודות החשמל שהוא רשאי לבצע במסגרת הסמכתו. 
- על קבלן החשמל או החשמלאי להגיש לכם הצעה מפורטת ומבוססת כתב כמויות.
- הצעת המחיר חייבת לכלול פירוט לכל שינוי ולכל נקודות חשמל, וכן את כל אביזרי החשמל ומרכיביהם, כדי שתדעו בדיוק מה אתם מקבלים.
- ככל שהפירוט רב יותר כך ייטב!
- סכמו מראש את אופן פריסת התשלום. כדאי להתאים את התשלומים לקצב התקדמות העבודה, ובשום אופן לא לשלם מראש את מרבית הסכום או את כולו.
- ודאו וסכמו לוח זמנים מוגדר מראש, ובדקו את זמינותו של החשמלאי. זה מאוד חשוב מכיוון שזה יכול לעכב בעלי מקצוע וקבלני משנה אחרים, שמסתמכים על השלמת עבודתו ו/או התקדמותו.
- כדאי להגדיר את תחום האחריות היטב, ולוודא שיש ביטוח בתוקף הן לקבלן הן לעובדים  מטעמו.
 
אין ספק כי קבלני חשמל עובדים צמוד לתכניות העבודה שאותם הם מקבלים, אך עם זאת כדאי לשים לב לכמה דגשים שכדאי שהחשמלאי יקפיד לטפל בהם בעת פרויקט בנייה, וביניהם: הכנת צינורות מהפילרים לארון החשמל, כבל הארקה לצנרת המים, הכנת לוח חשמל לפי הצורך, התקנת מפסקים, התקנת תשתית למזגן ועוד. דגש חשוב נוסף - שימו לב בעת כל רכישה של מוצר חשמלי,  זה או אחר, כי חומרי הגלם עומדים בתקן למניעת דליקות.

תשתיות חשמל - הכנת תכניות חשמל

יש משמעות אדירה להכנת תשתיות חשמל, ולכן צריך להקפיד להכין אותה כראוי ולשים לב לכמה  דברים עיקריים:
 
1. תשתית חשמל חייבת לחלק באופן נכון את מעגלי החשמל בבית.
2. קבלני חשמל או יועצי חשמל יקבעו ביחד עמכם את כמות החשמל הממוצעת בביתכם,  ובהתאם לכך יקבעו לכמה פאזות אתם זקוקים (מומלץ להתקין תלת-פאזי).
3. תשתית טובה ונכונה יכולה גם להיראות אסתטית, לכן התעקשו על טיוח, צבע והסתרה כמו שצריך.
4. תשתיות חשמל ביתיות צריכות להיות ממוקמות במקום נוח לגישה.
5. התקינו ממסרי פחת למנוע התחשמלות אפשרית.
6. תכננו היטב את מיקומן ואת מספרן של נקודות התאורה והשקעים בחדרים השונים, ואל תשכחו לדאוג גם לתשתית תאורה בגינה (בבית פרטי), גם אם כרגע אתם לא מקימים אותה.
7. מומלץ מאוד לתכנן שקעי כוח במקום שבו תמקמו את מכונת הכביסה, את המזגן ומכשירי חשמל נוספים שצורכים חשמל רב.
8. התעקשו לקבל ממתכנן החשמל תרשים חשמלי מפורט, וכן את פירוט חומרי העבודה,  נקודות החיבור לחשמל, עומסים ועוד.
9. חשובים מיקומי הלוחות המשניים, ולא רק מיקומו של לוח החשמל הראשי, כיוון שגם אליהם מסתעפים כבלי חשמל.
10. לוח החשמל חייב להיות מחומר בלתי דליק - הקפידו על כך!
11. מחובתם של קבלני חשמל או חשמלאים, לסמן בלוח את המפסקים והמבטחים של כל מעגל חשמל, לשם זיהוי. 
12. מפסק ראשי הכרחי בכל לוח חשמל.
13. הארקת הגנה היא הארקה שיש לבצע בצד צרכן החשמל, על ידי חיבור לוח החשמל הראשי לאדמה באמצעות חיבור ליסודות הבניין. 

אמצעים למניעת התחשמלות - כדאי לדעת

כאשר עובדים עם ציוד חשמלי תמיד קיימת סכנת התחשמלות. בדיוק לשם כך יש תקנות שמפרטות את האמצעים למניעת התחשמלות עבור קבלני חשמל ובכלל. הארקת הגנה שעליה פירטנו, היא רק אחד מן האמצעים למניעת התחשמלות. שיטה אחרת נקראת הארקת איפוס, ולפיה סוגרים את לולאת התקלה בעזרת חיבורה לכבל האפס של רשת החשמל. 
 
ממסר פחת, גם אותו כבר הזכרנו, משווה את זרם החשמל הנכנס, לפאזה עם הזרם שחוזר אליו דרך מוליך אפס, בעת זיהוי שוני (הפרש) הוא מנתק את הזרם מיד. שתי השיטות הנוספות, דומות במקצת, האחת נקראת שיטת ההפרד, והיא מתבססת על שנאי מבדל שמפריד בין אספקה לרשת החשמל שמחוברת להארקה, ובין הסליל האחר בשנאי שבו אין הארקה. השיטה הצפה, היא מעט משוכללת יותר וההבדל נעוץ במספר המכשירים שאפשר לחבר לשנאי. אם בשיטת ההפרד ניתן לחבר רק מכשיר אחד, כאן לא קיימת הגבלה של מספר המכשירים שמחוברים לשנאי, השימוש בשיטה זו נפוץ בעיקר במקומות שבהם אסור שתהיה הפסקת חשמל כגון בתי חולים.

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist