כתבות בנושא בניית בריכות שחייה - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

בריכות השחייה הכי מומלצות לבית

בריכה צמודה לבית, היא תענוג שעד לא מכבר נדמה היה כי הוא שמור לעשירונים העליונים בלבד. תודעה זו התקבעה בתקופה שבה הבתים הבודדים שבהם נראו בריכות פרטיות, היו באמת רק באחוזות של שועי העולם. אבל, בשנים האחרונות אפשר להרגיש בשינוי של ממש. אחרי תקופה ארוכה שבה התחום הזה היה רדום יחסית, הוא התעורר שוב באחרונה, וכיום אפשר למצוא סוגים רבים של בריכות - ביניהן כאלו שיתאימו לכל כיס. אז אם גם אתם כבר בדרך להגשים את חלום הבריכה בחצר הפרטית שלכם, זה בדיוק הזמן המתאים כדי להבין מה הם הסוגים הקיימים, ואילו הן בריכות השחייה המומלצות ביותר

בכתבה זו:
סוגי בריכות פרטיות | איך לבחור את הבריכה הטובה ביותר עבורכם?

בריכת שחייה בבית, ובעיקר במדינה חמה כמו ישראל, היא מהתוספות המדהימות ביותר לכל משפחה או אדם פרטי שמחזיקים ברשותם בית קרקע.
בכל רגע נתון, מבלי לשלם דבר (מעבר לעלות ההקמה של הבריכה, ולכך נגיע מיד), אפשר להשתכשך במים וליהנות מהקרירות הנפלאה שלהם. מי שרוצה להשתדרג, יוכל לדאוג לעצמו גם לבריכה מחוממת, שתהפוך את החוויה למתאימה גם בקיץ וגם בחורף.
כשחושבים על העניין ברצינות, צריך לזכור כי בריכה פרטית מחייבת גם תחזוקה שוטפת.  ניקיון המים ומצבם הכללי הם מהדברים החשובים ביותר, כאשר גם דאגה למתקן כולו  (למניעת נזילות) ושמירה על בטיחות המתרחצים בסביבת הבריכה, חשובים לא פחות. עם זאת, המומחים לעניין טוענים כי אחזקת בריכה פרטית מסתכמת בעלויות ובמאמצים נמוכים יותר אף מאלה הכרוכים באחזקתו של דשא רגיל, באותו שטח.

סוגי בריכות פרטיות

אפשר להגיד, באופן כללי, כי בריכות פרטיות לבית נחלקות לשלושה סוגים, כל סוג מציע את היתרונות שלו, וכמובן כולל גם כמה חסרונות. שקלול של כל אלו יחד הוא שאמור להביא אתכם להחלטה לגבי הסוג המתאים לכם. שימו לב שבשניים מהסוגים הרציניים והמאסיביים  יותר, מדובר בהשקעה לא קטנה, כך שלא מומלץ להתקין בריכה פרטית אם זוהי רק 'קפריזה' או חשק רגעי בלבד.
אלו סוגי הבריכות, כאשר תחת שניים מהם תמצאו עוד כמה 'תתי סוגים':
בריכות גומי
בריכות הגומי הן הבריכות המתאימות בעיקר לילדים קטנים. יש כאלו קטנות במיוחד שיתאימו לשני ילדים, ואחרות שיכולות לאכלס גם ארבעה ושישה זאטוטים. כך או כך, מדובר בבריכות שלא מתאימות למבוגרים, ובהחלט לא מגשימות את החלום של 'בריכה פרטית בחצר הבית'. זו תהיה השקעה לבידור הקטנטנים בלבד, והמחירים בהתאם: כמה מאות שקלים לכל היותר.
בריכות תעשייתיות
הבריכות התעשייתיות הן למעשה אלו שעוררו את השוק הזה מחדש. אלו בריכות אשר מונחות על האדמה, בדומה לבריכות הגומי של הילדים, אך כאן מדובר בבריכות מאסיביות  שיכולות להכיל גם 100 קוב מים ויותר. חלקן מתאימות לאכלוס של משפחה שלמה ואף לאכלוס של עשרה אנשים ויותר. הבריכות התעשייתיות נחלקות לכמה סוגים:
בריכות פלסטיק
בריכות עץ
האחרונות הן כמובן היפות ביותר, אך הן פחות עמידות (בשל המפגש הבעייתי בין העץ למים). כך או כך, כיום יש גם אביזרים נלווים לבריכות השחייה הללו, כולל סולמות, משטחים לתחתית הבריכה וכיסויים לשמירה על המים מפני לכלוך. בריכות כאלו יעלו בין 7,000 ל-14,000 ש"ח, תלוי בגודל ובחומר שממנו הן עשויות.
בריכות בטון
בריכת שחייה 'אמיתית' היא בריכת הבטון, אשר לצורך הקמתה יש לחפור בעומק האדמה,  ולעתים אף להציב קורות עץ תחתיה, כאשר האדמה אינה יציבה דיה. זוהי ללא ספק הבריכה האולטימטיבית, אך בנייתה - כולל התוספות מסביב - עשויה להימשך כחודשיים ואף יותר. מלבד זאת, זוהי הבריכה היחידה ברשימה שדורשת אישור בנייה מסודר. סוגי הבריכות הללו כוללים:
בריכת בטון מלבנית וסטנדרטית
בריכת לגונה (עם שוליים מעוגלים ומעוצבים)
בריכה אשר כוללת מפל
יש עוד סוגים, אך הם פופולאריים פחות. כמובן שכדאי לזכור כי בנייה של בריכה כזו פירושה גם השקעה כספית גבוהה בהרבה: בניית בריכת בטון ממוצעת תעלה 40 אלף שקלים לכל הפחות, כאשר יחד עם התוספות, האביזרים הנלווים והשדרוגים השונים, המחיר יכול להגיע גם למאות אלפי שקלים.

איך לבחור את הבריכה הטובה ביותר עבורכם?

אם אתם שוקלים רכישת בריכה לבית הפרטי שלכם, קחו בחשבון את כל המשתנים שהצגנו כאן והחליטו לפיהם. אם התקציב שלכם אינו מאפשר השקעה כספית מרובה, דעו כי גם הבריכות התעשייתיות תהיינה מהנות מאוד, על אף שהמראה שלהן מעט פוגע בסביבה וחוסם את שדה הראייה. אם שפר עליכם גורלכם, ויש לכם כסף ללא הגבלה (או שפשוט שמרתם אותו בצד בדיוק למטרה זו) - זכיתם. תוכלו להקים בריכה לתפארת, ממש כמו בקטלוגים המפורסמים ביותר, וכמו ביישובים של האנשים העשירים ביותר בעולם.
 
כפי שציינו, יש לזכור כי התקנת בריכה משמעה תחזוקה קבועה, הן מבחינת איכות המים הן מבחינת השמירה על כמות המים הדרושה (הרי מים נוטים להתאדות כל העת). תוכלו  לתחזק את הבריכה לבדכם, משום שמדובר במלאכה שלא דורשת השקעה אדירה, או לחילופין לשכור איש מקצוע מתאים שיעשה זאת עבורכם אחת לשבוע או שבועיים באופן שוטף.

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist