
אל תטענו שלא ידעתם: המדריך לכל סוגי הסוללות הנטענות
אילו סוגי סוללות נטענות קיימים? מה ההבדל ביניהם? מהי בכלל סוללה נטענת, ובמה היא שונה מסוללה "רגילה"? כל התשובות לפניכם.
מרביתנו מכירים את הסוללות הנטענות של מכשירי הטלפון הסלולאריים, אך למעשה יש סוגים רבים של סוללות נטענות, ולכל סוג מאפיינים, יתרונות וחסרונות משלו.
לפני שנצלול לעומק הסוגיה ונבין אילו סוגי סוללות נטענות קיימים, ומה ההבדל ביניהם, נערוך היכרות עם ההמצאה הזו שמכונה סוללה נטענת. מה זה בכלל סוללה נטענת? מה מייחד אותה, ובמה היא שונה מסוללה "רגילה" שאורך חייה קצוב מראש ושלא ניתן לחדש את פעילותה?
מה ההבדל בין סוגי סוללות ומהי סוללה נטענת?
בסוללה נטענת, בנוסף לתא הזה יש גם תא אלקטרוליטי המייצר חשמל רק אם הוא מקבל אנרגייה ממקור חיצוני. התהליך המתרחש בסוללה נטענת הוא כזה - הסוללה מקבלת חשמל באמצעות המטען, חשמל זה עובר לתא האלקטרוליטי שמחדש כל הזמן את החשמל בסוללה ומאפשר לתהליך הפקת החשמל להתרחש בתא האלקטרו-כימי. התא האלקטרו-כימי מפיק חשמל, והתא האלקטרוליטי משיב אנרגייה לסוללה, ומאפשר לה להמשיך להפיק חשמל.

סוגי סוללות PG
מהם השימושים של סוללות נטענות?
סוללות נטענות נמצאות בכל פינה בחיינו: המצבר של האוטו, הסוללה של הטלפון הסלולארי\
, סוללות למחשב נייד ועוד. גם בטריות נטענות - אותן בטריות שאנו שמים בשלט (שלט למזגן, שלט לממיר, שלט לטלוויזיה) או בצעצועים של הילדים, ואשר אפשר לחדש פעילותן לאחר שהאנרגייה בהן התכלתה, הן סוללות נטענות.
חיינו וביתנו מלאים לא רק בסוללות נטענות, אלא גם בשלל מטענים. כל סוללה נטענת חייבת מטען שיחדש את האנרגייה שהתרוקנה. סוללות ומטענים מאפשרים לנו לצלם במצלמות, לדבר בטלפון אלחוטי ולעשות הרבה מאוד פעולות במשך היום. רבים מאתנו קונים שוב ושוב סוללות חד פעמיות, ולא נהנים מהיתרונות של סוללות נטענות.
מדוע סוגי סוללות נטענות עדיפות?
- חיסכון כלכלי: קנייה חד פעמית של מטענים וסוללות נטענות, בסופו של תהליך יותר משתלמת מבחינה כלכלית. אמנם הסוללות והמטען עולים יותר בקנייה הראשונית, אבל אחרי שימוש רב פעמי, ההשקעה הראשונית מוחזרת, והקנייה החוזרת ונשנית של סוללות זולות יותר נמנעת, וכך חוסכים כסף.
- שימוש בסוללות נטענות ימנע מצב שבו תיתקעו ללא סוללה, ותצטרכו לוותר על התענוג להנמיך את הטלוויזיה או להפעיל את המזגן באמצעות השלט.
- שימוש בסוללות נטענות יותר ידידותי לסביבה.
סוללות D
אילו סוגי סוללות נטענות יש?
אז אחרי שהבנו מה זה סוללה נטענת, איך היא עובדת, כיצד היא שונה מסוללה חד פעמית ולמה השימוש בה בהחלט עדיף, נבין אילו סוגי סוללות נטענות יש בנמצא, ונדע לבחור את הסוללות הנטענות שמתאימות לצרכינו:
סוללות נטענות GP:
אלה הן סוגיסוללות חזקות במיוחד שאפשר להטעין מספר רב מאוד של פעמים, אפילו 1,000 פעמים. מדובר בסוללות המתאימות למכשירים יום-יומיים כגון: שלטים (מזגן, טלוויזיה, ממיר), צעצועים, מכשירי חשמל קטנים (רדיו דיסק) וכדומה. זמן חייהן ארוך, ואפשר להשתמש בהן לאורך שנים, בטרם ניפרד מהן לשלום.
הן לא יקרות במיוחד, ואם תחפשו מבצעים שווים, תוכלו אפילו בפחות מ-40 ש"ח לרכוש ארבע סוללות נטענות GP יחד עם מטען מתאים.
סוללות ליתיום
סוללות D נטענות:
סוללות נוספות לשימוש ביתי הן סוללות D, שהן "שמנות" ומתאימות למכשירים ביתיים עם מקום וצורך בסוללה גדולה. סוללות D נטענות הן סוללות לרוב מסוג ניקל מטאל היידריד (Ni-MH), שנחשבות פחות רעילות מסוללות ניקל-קדמיום (Ni-Cd).
סוללות אלה גם נחשבות חזקות יותר, אך חסרונן בקצב פריקה עצמית גבוה (איבוד של 3% מהמטען בכל שבוע של אחסון, שמתחילה ב-5-10% ביום הראשון, ומתייצבת על 0-1% ליום בטמפרטורת החדר).
סוללות ליתיום:
לסוללות ליתיום מספר גבוה של מחזורי פריקה-טעינה שבמהלכם היא מאבדת קיבול באופן נמוך. יתרונותיה הברורים של סוללת הליתיום הנטענת הופכים אותה לשימושית בגזרת הטלפונים הניידים, בתחום של תעופה, בתחום כלי הרכב ואפילו בשימושים צבאיים מורכבים. סוללות ליתיום משמשות גם ליום-יום, ומשתלבות במכשירים ביתיים שלנו. אם אתם מחפשים סוללות AAA או סוללות 18650, ורוצים משהו איכותי, לכו על סוללות ליתיום נטענות מהסוגים הללו.
לסיכום, מבין סוגי סוללות, סוללות נטענות איכותיות ישמשו אתכם היטב, יגנו על הסביבה וגם יעלו לכם פחות (בתי עסק לתחום סוללות נטענות). עכשיו כשאתם מכירים את כל הסוגים של סוללות נטענות, חשבו על הצרכים שלכם, התחשבו בתקציב, חפשו מבצעים, וכך יהיה לכם קל יותר וזול יותר לרכוש בטריות נטענות ומטענים.