פתרונות חימום לבית WhatsappFacebookTwitterShare

פתרונות חימום לבית – הרשימה המלאה של מכשירי חימום לחורף חם ונעים

רשימת פתרונות חימום לבית – כל העלויות, היתרונות והחסרונות שיעזרו לכם לבחור מכשיר חימום לחורף הקרוב

בכתבה זו:
איך בוחרים פתרון חימום? | מזגן לחימום בחורף –בכל בית בישראל | מפזר חום, רדיאטור ותנור ספירלה – ניידים ונעימים | רדיאטור | תנור ספירלה | | מערכות הסקה – חימום אחיד לכל הבית | חימום תת רצפתי | קמינים | קמין עץ | קמין נפט וסולר | קמין גז | שאלות ותשובות נפוצות על פתרונות חימום לבית

כולנו רוצים לחזור הביתה מיום גשום וקפוא לבית חמים, נעים ויבש. כל חורף מחדש עולם השאלה מהי הדרך היעילה ביותר לחמם את הבית. נדמה כי ההבדל העיקרי בין פתרונות חימום לבית הוא העלויות, אולם יש עוד המון פרמטרים שחשוב לבחון כשבוחרים פתרון חימום לבית. במדריך זה נסקור את רשימת פתרונות החימום המלאה ונענה על כל השאלות.

איך בוחרים פתרון חימום?

לפי מה בוחנים את ההתאמה של מכשיר חימום לבית? ישנם מספר שאלות ופרמטרים שכדאי להיות מודעים אליהם כשבוחרים מכשיר חימום:

מידת הבטיחות של המכשיר? האם הוא בטיחותי לילדים ופעוטות, האם התלקחות היא סיכון משמעותי?

חימום טבעי או מייבש?  אחת הבעיות העיקריות של פתרונות החימום הם הנטייה שלהם לייבש את האוויר בחדר וליצור סביבה לא נעימה ויבשה.

ההתקנה קלה או דורשת תכנון? ישנם פתרונות חימום שדורשים מחשבה מקדימה עוד לפני שבונים בית או מתכננים דירה, וישנם כאלה שקל מאוד להתקין בבית ופשוט להניח בחדר.

מכשירי חימום לבית

יכולת חימום? לא כל פתרון חימום מסוגל לחמם בית שלם. ישנם פתרונות שמסוגלים לחמם חדר אחד וישנם כאלה שמותקנים בתפזורת בחדרי הבית.

עלויות? כמובן, שיקול משמעותי בבחירת פתרון חימום הוא המחיר הראשוני וכן עלות תפעולו מדי חודש או עונה. לעתים, מחיר ראשוני גבוה משתלם בטווח הארוך, לעתים נשמר איזון ביניהם ולפעמים עלויות התפעול כה גבוהות שלא בהכרח משתלם להתקין אותם בכל בית.

מזגן לחימום בחורף –בכל בית בישראל

המזגן הוא פתרון החימום הקלאסי והמועדף ברחבי ישראל, ויש לו יתרון מרכזי אחד: סטנדרט של קיץ – מזגן ממילא מותקן בכל דירה, בית פרטי ובניין ציבורי בישראל בגלל הקיץ החם והלח של ישראל, ולכן סביר להניח שכבר יש לכם מזגן שתוכלו גם להתחמם עימו.

  • חסכוני – מזגן הוא מכשיר חשמלי ופתרון חימום יחסית חסכוני. עלות הפעלתו היא בערך 40 אגורות לשעה.
  • יעיל – מזגן מסוגל לחמם חדרים גדולים וקטנים ואף חללים שלמים בבית או בדירה, יחסית במהירות. למזגן יש תרמוסטט שמווסת את פעולתו לפי הטמפרטורה הרצויה שתבחרו, ולכן אינו מבזבז חשמל ופועל שעות נוספות. כמו כן, למרבית המזגנים המודרניים יש טיימר שמאפשר למנוע שימוש מופרז בחשמל.
  • קל להתקנה – אין צורך לתכנן מראש התקנה של מזגן, ובכל חדר שחסר בו מזגן ניתן להתקין אותו בקלות ובמהירות. אין צורך למצוא לו מקום מיוחד בחדר, מאחר שהוא נתלה על גבי הקיר.
  • אוויר יבש - החיסרון היחיד של מזגן הוא האוויר היבש שהוא מפזר בחדר, שעלול לגרום לתחושת מחנק, לכאבי ראש ולאי נעימות כללית.

מפזר חום, רדיאטור ותנור ספירלה – ניידים ונעימים

ישנם פתרונות חימום נקודתיים וקטנים לבית, היושבים בחדר: מפזר חום, רדיאטור ותנור ספירלה - כל אחד מהם עובד בצורה קצת שונה אך העיקרון דומה. הבעיה העיקרית של שלושת הפתרונות היא צריכת יתר של חשמל, שלא בהכרח משתלמת בחללים, חדרים ובתים גדולים שזקוקים לחימום עם כיסוי שטח גדול.

מפזר חום

עלות הפעלת כל אחד מהמכשירים – תנור ספירלה, רדיאטור ומפזר חום – היא בערך שקל לשעה. נוסף על כך, ניידות המכשירים היא יתרון שהוא גם חיסרון ושייך לשלושת הפתרונות: הם עומדים בחדר ותופסים בו מקום, אך מצד שני, אם תרצו, החום יעבור יחד אתכם מחדר לחדר בבית.

שאר החסרונות והיתרונות משתנים ממכשיר למכשיר:

רדיאטור

  • בטיחותי – רדיאטור הוא פתרון חימום יחסית בטיחותי שאין לו סכנת התלקחות, מאחר שהוא אינו פועל באמצעות אש גלויה.
  • אוויר נעים – רדיאטור, בניגוד למזגן, אינו מפזר אוויר חם ויבש, וישנם רדיאטורים שאף מאפשרים שליטה על הלחות בחדר.
  • זמן פעולה ארוך – לרדיאטור, בניגוד למכשירים הדומים לו ואף בניגוד למזגן, לוקח זמן מה לחמם את החלל הרצוי.
  • פיזור חום בחדר אחד בלבד – אמנם רדיאטור מסוגל לחמם חללים יותר גדולים ממכשירים דומים לו, אך הוא בכל זאת מוגבל לחדר או לחלל אחד ואינו יעיל בכל הבית.

מפזר חום

  • מהיר – יש שיאמרו שמהירות החימום היא היתרון היחיד של מפזר החום.
  • מרעיש ומייבש – חיסרון עיקרי של מפזר החום, לעומת שאר המכשירים, הוא הרעש שהוא מייצר בעת פעולת החימום. לא רק זאת, הוא גם מפזר אוויר יבש בדומה למזגן.
  • סכנה בטיחותית – לא רק שמפזר חום עלול לגרום להתלקחות שמיכות, וילונות ובדים בסביבתו המיידית, הוא גם עלול לצבור אבק שעם הזמן עלול להתלקח ולגרום לשריפה גם הוא.
  • פיזור חום מוגבל – מבין שלושת המכשירים, מפזר החום הוא בעל יכולת החימום המוגבלת ביותר.

תנור ספירלה

  • סכנה בטיחותית – הספירלה החמה אמנם נמצאת חשופה מאחורי רשת אך החום שבוקע ממנה די עוצמתי ולכן כל מגע עם הרשת יכול להיות מסוכן, בעיקר לילדים. בנוסף, מגע עם שמיכה או בד עלול לגרום להתלקחות וללא מעט תאונות מצערות.
  • פיזור חום מהיר ונעים – הספירלה החשופה היא יתרון של התנור, שמפזר חום נעים ולא יבש בעוצמה ובמהירות.
  • פיזור חום מוגבל – אמנם תנור ספירלה מגיעים בגדלים משתנים, אך גם התנור הגדול ביותר מסוגל לחמם חלל אחד בלבד, אם כי ביעילות ובאפקטיביות רבה.

תנור ספירלה

מערכות הסקה – חימום אחיד לכל הבית

אחת הדרכים היעילות ביותר לחמם את הבית בחורף היא באמצעות מערכת הסקה מרכזית. אם אתם רגע לפני בניית הבית או הדירה החלומית שלכם, אולי כדאי שתשקלו להוסיף לתכניות הבנייה מערכת הסקה. היתרון של מערכת הסקה הוא השימוש במקור חימום אחד ופיזורו בין כל חדרי הבית בצורה שווה ויעילה. החיסרון העיקרי הוא עלויות התקנה גבוהות ואף לעתים עלויות שימוש גבוהות, תלוי באיזו שיטת הסקה תבחרו.

חימום תת רצפתי

חימום תת רצפתי מבוסס על מערכת הסקה מרכזית המחממת את הבית באמצעות אחת משלוש שיטות: צינורות מים רותחים, צינורות גז או גופי חימום הפועלים על חשמל, אותם מניחים תחת הריצוף של הבית.
חימום תת רצפתי

  • חום אחיד ונעים – חימום תת רצפתי מקרין חום תמידי, נעים ואחיד בכל שטח הבית, וזהו היתרון העיקרי של מערכת כזו.
  • פתרון יעיל - הטכנולוגיה עושה שימוש בתכונה הטבעית של חום לעלות כלפי מעלה.
  • עלות התקנה - חימום תת רצפתי כרוך בהתקנה של מערך שלם ועם מורכבותו עולה גם מחיר ההתקנה היקר. התקנה ראשונה של חימום תת רצפתי נעה בין 10,000 ₪ ל–30,000 ש״ח, תלוי בשיטה הנבחרת, כאשר התקנת צנרת מים או גז היא היקרה ביותר.
  • מחיר הפעלה יקר - גם ההפעלה של חימום תת רצפתי היא די יקרה ונעה בין מאות לאלפי שקלים מדי חודש, בהתאם לשיטה, כאשר חימום במים הוא השיטה הזולה ביותר להפעלה ועלותה מגיעה למאות שקלים בחודש כל עוד נעשה שימוש בדוד שמש או דוד חשמלי. זאת, בעוד שחימום תת רצפתי חשמלי הוא היקר ביותר להפעלה ויכול להגיע ל-1,700 ש״ח בחודש לבית בשטח 100 מ״ר.
  • אסתטיקה – אחד היתרונות של חימום תת רצפתי הוא האסתטיקה. זוהי מערכת סמויה שמערך החימום שלה מצוי מתחת לריצוף בבית ואינו תופס שטח בחלל הבית או על גבי הקירות.

קמינים

קמין הוא למעשה תנור או אח, עשוי לבנים, מתכת או אבן, שבאמצעותו מבעירים חומרי בעירה שונים. הנפוצים בשימוש בישראל הם עץ, סולר או נפט וגז בישול. קמינים מודרניים הם יחסית משוכללים וקיימות בהם האפשרויות לווסת את כמות החום בחלל על פי כמות חומר הבעירה.

קמין עץ

מבין סוגי הקמינים, קמין עץ הוא הזול ביותר גם מבחינת עלות ראשונית של הקמין וגם מבחינת תפעול, מאחר שעץ הוא חומר בעירה זול, שעולה בין 600 ש״ח ל-1,200 ש״ח לכל החורף בממוצע למשפחה. לכן, קמין העץ הוא הקמין הפופולרי בישראל. חסרונות של קמין העץ:

זיהום -  חיסרון משמעותי ביותר הוא רמת הזיהום שקמין עץ מייצר. ארובת קמין העץ פולטת עשן שמכיל חומרים כימיים רעילים החודרים למערכת הנשימה ומזיקים לסביבה.

סכנה בטיחותית – בגלל שבקמין העץ מבעירים עץ באופן ישיר, האש החשופה יכולה להוביל להתלקחויות ולכוויות.

אחסון העץ ותפעול הקמין – קמין עץ דורש התעסקות מתמדת ושמירה על הבעירה הרציפה של העץ. יש צורך לאחסן את העץ בתוך הבית ולדאוג שהבעירה בקמין לא תדעך.

קמין עץ

קמין נפט וסולר

קמין נפט וסולר עובדים על אותו עיקרון של בעירת דלק שנמצא במכל גדול מחוץ לבית. את קמין הנפט, שמפיץ חום אחיד וחלש יחסית, משאירים על בעירה נמוכה למשך כל החורף. הסולר או הנפט במכל הענק מחזיקים לאורך כל העונה והבית נשמר נעים וחמים. השימוש בקמין נפט הוא בטוח יותר משימוש בקמין עץ, מאחר שאין בעירת אש חשופה. חסרונות קמין נפט או סולר:

עלות התקנה – עלות ההתקנה הראשונית היא יחסית גבוה, בניגוד לקמין העץ, והיא כוללת את התקנת הארובה המתאימה ואת התקנת המכל החיצוני.

עלות חומר הבעירה – נפט או סולר הם יקרים יותר מעץ, מחירם לא נשאר יציב ומשתנה כל הזמן, ונע בין 1,000 ₪ ל–2,000 ש״ח לתפעול הקמין למשך חורף שלם.

קמין גז

קמין גז הוא פתרון החימום היוקרתי והחכם ביותר. הוא עושה שימוש באותו הגז שכולנו מכירים מהמטבח, והוא מאפשר לשלוט על כמות הגז ולכן על עוצמת החימום או הטמפרטורה בחדר. לרוב הוא גם מכיל טיימר, כולל שלט רחוק, ניתן להדלקה וכיבוי בלחיצת כפתור, ובכלל פשוט ונוח לשימוש וקל לתפעול. עם הנוחות בא גם תג המחיר שהוא החיסרון העיקרי של קמין הגז:

עלות התקנה יקרה – מחיר התחלתי של קמין גז הוא 5,000 ש״ח והוא כולל כמובן התקנה וחיבור לתשתית גז, אך הוא עלול לטפס עד ל-30,000 ש״ח לקמינים יוקרתיים ומעוצבים.

עלות תפעול יקרה מאוד – הפעלת קמין גז עולה בממוצע 2 ש״ח לשעה, ולכן יכולה להגיע ל-1,000 ש״ח ויותר מדי חודש.

עוצמת חימום נמוכה – יחסית לסוגי קמינים אחרים, קמין הגז הוא בעל עוצמת החימום הנמוכה ביותר.

שאלות ותשובות נפוצות על פתרונות חימום לבית

איך מומלץ לחמם חדר תינוק?

מומלץ לחמם חדר של תינוק באמצעות רדיאטור או מזגן מאחר ששימוש בשניהם אינו כולל סיכון להתלקחות או חימום יתר של המכשיר. כמו כן, גם במזגן וגם ברדיאטור ישנו תרמוסטט ששומר על הטמפרטורה הרצויה ולא חורג ממנה.

תנור ספירלה או מפזר חום?

פתרונות חימום לבית כמו תנור ספירלה או מפזר חום עלולים להוות סכנה בטיחותית עקב חימום יתר והתלקחות, אך תנור הספירלה מפזר חום אחיד, עוצמתי, נעים ופחות יבש לעומת מפזר החום.

איך לחמם חדר ילדים?

חשוב שחימום חדר ילדים לא יכלול אש חשופה או גופי חימום לוהטים שיכולים לגרום לכוויות והתלקחויות. לכן, מומלץ להשתמש במזגן או ברדיאטור. שני המכשירים כוללים תרמוסטט ששומר על הטמפרטורה הרצויה ולכן אין סכנה של התחממות יתר.

כמה עולה לחמם את הבית?

חימום הבית באמצעות מזגן עולה בממוצע 40 אגורות לשעה, ובאמצעות תנור ספירלה, מפזר חום ורדיאטור בערך שקל לשעה.

חימום תת רצפתי עולה בין 400 ש״ח ל-1,700 ש״ח בחודש – תלוי באם זו שיטת חימום באמצעות מים, גז או חשמל.

חימום הבית באמצעות קמין עץ עולה בין 600 ש״ח ל-1,200 ₪ בעוד שחימום הבית באמצעות גז עולה 1,000 ש״ח מדי חודש.

איך מחשבים צריכת חשמל של מזגן?

חברת החשמל בישראל מודדת צריכת חשמל לפי תעריף שעתי, קילוואט לשעה ובקיצור קוט״ש. המחיר העדכני לקוט״ש הוא 53.09 אגורות כולל מע״מ. אם נבדוק את מדד צריכת החשמל של מזגן, בממוצע הוא יהיה 0.76 קוט״ש לשעה למזגן קטן בחדר השינה או 1.86 קוט״ש למזגן סלון מרכזי. נכפיל את הנתונים אחד בשני ונגלה כי הפעלת המזגן עולה בין 40 אגורות לשקל לשעה.

לסיכום, יש מגוון פתרונות חימום לבית. אתם רק צריכים לבחור את זה שנכון עבורכם כדי שהחורף הזה יהיה עוטף וחמים במיוחד. 

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist