ללקק את האצבעות - המוצרים הנפוצים על מדפי המעדניות

מעדניות תמיד מתקשרות עם מוצרי מזון משובחים במיוחד. מעדנים 'דליקטס' יאמרו המבוגרים שבינינו. מי שטעם ממטעמי המעדניות השונות יתקשה לוותר עליהם, ובדרך כלל לקוחותיהן הקבועים של מעדניות אלה הופכים "מכורים לדבר". עבור מי שטרם גילה את עולמן המופלא של המעדניות, מומלץ לקבל מושג על המטעמים המוצעים. מי יודע, אולי אפילו תתענגו כל כך, עד שתחליטו לפתוח מעדנייה משל עצמכם
כניסה לרשימת ספקים ובעלי מקצוע בסיווג מעדניות

אם אתם מחפשים גבינה מתוצרת ביתית מיוחדת, או נקניק שטעמתם פעם ברוסיה או ברומניה, סביר שתמצאו אותם באחת מן המעדניות שמתמחות בתחום. את המעדנים שנמכרים שם, לא תשיגו ברשתות הגדולות. מעדניות מומלצות הן, בדרך כלל, מעדניות בעלות ותק רב, ומוכרות בייחודן.

 

סוגי מעדניות

יש כמה סוגים של מעדניות: את הסוג הראשון תמצאו לרוב במרכז העיר. מעדנייה זו תתמחה באחת מהאפשרויות: מוצרי בשר ייחודיים, מוצרי חלב מיוחדים, נקניקים מיובאים, סלטים מקומיים ועוד. הסוג השני הוא המעדנייה המוכרת לכול. זוהי המעדנייה בשוק, ושם ימכרו, בדרך כלל, דגים וחמוצים, תבלינים או מאכל ספציפי אחד שהתמחות בעל המעדנייה בו מאפשרת לו למכור רק את אותו מוצר  ייחודי. הסוג השלישי הוא של מעדניות שמתמחות במוצרי מזון אתניים או ממוצא מסוים. מה זה אומר? אל המעדניות הללו מגיעה אוכלוסייה ספציפית שמכירה את המוצרים  שמיובאים הישר מארץ המוצא, כגון: מעדנייה ליוצאי חבר העמים. המעדנייה היקרה והיוקרתית מכולן היא  מעדנייה תוצרת עצמית/ביתית. על פי רוב יהיה מדובר במוצרי גבינה/חלב, והן תמוקמנה באזורים  שבהם האוכלוסייה במצב סוציואקונומי גבוה. מלבד החלוקה הגסה לסוגים עיקריים, אפשר למצוא  מעדניות מגוונות של סלטים, בשר, לחמים ועוד.

 

מעדניות גבינות

מעדניית גבינות אמורה, כשמה, למכור לנו מוצרי מזון שנחשבים 'מעדן' לאניני טעם. מוצרי מזון  מיוחדים, יוקרתיים, כאלו שלא תמצאו בכל סופר או בכל מכולת שכונתית. במעדניית גבינות (או  גבינות בוטיק, כמו שאוהבים לקרוא לכך היום), תמצאו גבינות מתוצרת מקומית ייחודית, או שילובים מעניינים של גבינות ודרכי הכנה טבעיות מחומרי גלם איכותיים, וכמובן גם גבינות קשות שמיובאות ארצה.
 
מדגם אקראי של גבינות שתמצאו במעדנית גבינות - גבינת גאודה עיזים, גבינת גאודה הולנדית בקר, גבינת גאודה כמון, גבינת אולד אמסטרדם, גבינת מאסדם, גבינת אמנטל, גבינת תום עיזים, גבינת ברי צרפתי, גבינת סנט מור, גבינת בושה עיזים, גבינת מינטיניליו, גבינת פרמזן רג'נו, גבינת דנה בלו ועוד ועוד.
 

מעדניית נקניקים

מעדניות נקניקים נמצאות בבעלות של אנשים מביני עניין ומומחים בענייני בשר ונקניקים. המעדנייה חייבת להיות אסתטית, נקייה מאוד, עם בשר/ נקניקים טריים ואיכותיים. מגוון הסוגים חייב להיות  גדול, וחלקם מיובא מארצות המקור. לעתים במעדניות אלו יהיו גם סלטים או חמוצים מיוחדים. מדגם נקניקים אקראי במעדנייה: חמון ספרדי, מרגז, פרשוטו איטלקי ועוד.

 

רוצים להקים מעדנייה משלכם?

יש לכם רעיון למעדנייה עם מאכלים מיוחדים, גבינות בוטיק או נקניקים מיובאים? יופי, עכשיו הזמן לתת לרגליים קצת לעבוד. בחנו את האזור שבו אתם מעוניינים לפתוח את המעדנייה; בדקו שאין  עוד אחת כזו בסביבה ובחנו אם קיים צורך אמתי במקום למעדנייה.
חשוב להדגיש כי גם אם יש עוד מעדניות באזור, זה לא בהכרח אומר שאין מקום למעדנייה שלכם.  בחנו מה מציעים במעדניות השונות, והאם יש נקודות השקה במוצרים הייעודיים.
 
העריכו את האוכלוסייה ואת המצב הסוציואקונומי של האזור, וודאו שהמעדנייה מתאימה גם מבחינה כלכלית לאוכלוסייה במקום.
ערכו סקר לקוחות; בדקו מה ממוצריכם אהובים ומוכרים לתושבי המקום ונסו להעריך את הצלחת המעדנייה באופן זה. אל תחששו להגיע עם דוגמיות מעוצבות ונחמדות ולהציע לשכנים. 
 
העריכו את המתחרים שלכם באזור, ובחנו את היכולת שלכם מולם בעזרת פרמטרים שונים כגון: ותק, הכרת הלקוחות, יכולת כלכלית, רמת השירות, התמחור ועוד.
 
אם סיימתם את כל השלבים הללו, והחלטתם להקים מעדנייה, הכינו תכנית עסקית מסודרת. חפשו  את המקום האידיאלי עבור המעדנייה, והחליטו על סל המוצרים והשירותים שאותם תספקו במעדנייה  ועל המיתוג והתמחור שלהם.
 
חזרה לרשימת המאמרים בנושא מעדניות
האם המאמר עזר לך?