כתבות בנושא מערכות סטריאו - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

מערכות סטריאו לבית - שומעים את ההבדל

מערכות סטריאו ביתיות זוכות לביקוש עולה וגובר. יותר ויותר אנשים רוצים ליהנות מחוויית צפייה כמו בקולנוע, עם סאונד איכותי, עם מקרן קולנוע ביתי ועם רמקולים שמאפשרים לשמוע את רחש העלים, בדיוק ברגע המתח. מהם הפרמטרים לבחירת מערכת שמע ביתית? ומה חשוב לדעת על מערכת סטריאו לבית?

בכתבה זו:
מערכות סטריאו לבית - נתונים חשובים | מערכת שמע ביתית - איך זה נשמע? | רמקולים - פרמטרים לבדיקה | מערכת קולנוע ביתית - על מה להקפיד? | מערכת קולנוע ביתית, או מערכת מוזיקה ביתית?

בחירת מערכת סטריאו ביתית דורשת התעמקות בפרטים הקטנים כדי לבחור את רכיבי המערכת המתאימים ביותר לדרישותיכם. הוואטים, שלא כצפוי, לא תמיד חשובים, ובחינת הרמקולים תיעשה   בעזרת הקשבה לדיסק וישיבה במרכז המיקום, בין שני הרמקולים. לא בטוחים שאתם יודעים מה בדיוק צריך לבדוק? לפני שאתם ניגשים להשוואת מחירים ולבחירת המערכת שנראית לכם הכי איכותית, כדאי שתכירו את הנתונים שישפיעו במידה רבה על חוויית ההאזנה. 

מערכות סטריאו לבית - נתונים חשובים

כאשר אתם בוחרים מערכת סטריאו לבית או מערכת סטריאו מיקרו (לחללים קטנים), כדאי להתייחס ראשית ליחידות האום, שמצביעות על התנגדות הרמקול. ככל שהאום גבוה יותר כך ייטב. נצילות הרמקול, אף היא חשובה ומתבטאת בדציבלים. הממוצע עומד על 90 DB , וככל שהנתון עולה, כך עוצמת הצליל המופק חזקה יותר.
 
בבחינת המערכת, האזינו לכל רמקול בנפרד. בחנו אותו בעזרת מגבר סטריאו, ושלבו מגברים ורמקולים אחרים. ההקשבה תסייע בידיכם לעמוד על דקויות ועל הבדלים באיכות. שימו לב גם לאיכות הכבלים שמחברים את כל חלקי המערכת. לעתים החלפתם תעשה את כל ההבדל.
בחרו חנות שמתמחה בתחום מערכות סטריאו ביתיות, ואל תתרשמו מתווית החברה שעל המערכת.  בדקו מי היצרן בפועל, מיהו היבואן ומי מספק לכם שירות ואחריות למוצר. 

מערכת שמע ביתית - איך זה נשמע?

האזנה למוזיקה במערכת שמע טובה, תקנה לכם הנאה מהקשבה ויכולת הבחנה וזיהוי של כמה כלי נגינה במקביל. הפקת הצליל תהיה צלולה, ברורה ונקייה. מערכת סטריאו טובה שממוקמת במקום הנכון, תאפשר לכם למקם כל כלי נגינה במהלך האזנה.

רמקולים - פרמטרים לבדיקה

סגנון המוזיקה  שלכם, הוא אחד הפרמטרים שצריך להתחשב בו. מוזר? לא ממש. כשמתעמקים בהסבר, זה אפילו נשמע הגיוני. מוזיקה אלקטרונית, למשל, מצריכה רגישות ואקוסטיות גבוהה ואיכותית, לעומת מוזיקה קלאסית שתסתפק באיכות רמקולים ממוצעת. מיקום הרמקולים אף הוא  פרמטר חשוב, ויש להקפיד להציבם במרחק של 40 ס"מ מהקיר. בהמשך לכך, גודל החדר אף הוא משמעותי, וחשוב שתתאימו את גודל הרמקול לגודלו של החדר. זאת כדי להימנע מאקוסטיקה גרועה ומרעשי 'הדהוד'.
 
זה לא משנה אם אתם רוצים רמקולים שקועים, רמקולים אלחוטיים או רמקולים ניידים - לפני שאתם מחליטים לפי המחיר, כדאי שתדעו שברמקולים זולים במיוחד, יש עודף בס. בדקו את עוצמת הבס, את מהירותו ואת התאמתו המוזיקלית. זכרו שמטרתו אינה להרעיד אתכם.

מערכת קולנוע ביתית - על מה להקפיד?

מערכת קולנוע ביתית כוללת די.וי.די, רמקולים ורסיבר (אחראי על קבלת האותות). בחינת הרמקולים היא הפרמטר החשוב ביותר. איכות הצליל תשפיע משמעותית על חוויית הצפייה שלכם, אחרי כן הרסיבר ולבסוף הדי.וי.די. 
 
הדי.וי.די צריך לקרוא את כל סוגי הדיסקים, כולל דיסקים צרובים ודיסקים של מוזיקה. לשם כך על הדי.וי.די להיות מבוסס על שיטת מולטיזון, לכלול פורמט vcd ולהתאים גם למוזיקה. כדאי לבדוק שיש בו יציאות קול ותמונה דיגיטליות ואנולוגיות, חיבור s-video, מספק איכות תמונה טובה מהממוצע.  כמו-כן, אל תשכחו לוודא קלות תפעול וידידותיות למשתמש.
 
רסיבר הוא מגבר שמעבד אותות וכולל רדיו. רסיבר מובנה הוא לעתים מוגבל, ולכן כדאי לבחון את יכולותיו ואת נתוניו. לעתים משתלם להרכיב לבדכם את מערכת הקולנוע הביתית שלכם. שימו לב-  רסיבר מעניק מעבדי תמונה והאזנה, ולכן עליו לכלול מספר רב של חיבורים בשיטות פענוח מגוונות,  כדי לאפשר חיבור מכשירים שונים כקונסולת משחקים, סטריאו ועוד.
 
במערכת קולנוע ביתית 5.1 רמקולים. שזה חמישה רמקולים וסאב-וופר, שאחראים על הצלילים הנמוכים. ככל שהם גדולים יותר, כן ייטב. מסכי הקולנוע הביתי מגיעים בשלל גדלים, אך מה שבאמת חשוב ועקרוני זה שהמסך יהיה שטוח, ושקצב הרענון יהיה כמה שיותר גבוה (100 הרץ). השאר זה רק עניין של טעם ותקציב.

מערכת קולנוע ביתית, או מערכת מוזיקה ביתית?

אם אתם מתלבטים בין השניים, מה שעשוי להכריע הוא מטרת הרכישה. מערכת מוזיקה קוראת פורמטים של סאונד רבים, ומערכת קולנוע ביתית מחלקת את הסאונד לחמש. כך זה עובד. אז מה כדאי? אם המטרה שלכם היא מוזיקה איכותית, לכו על מערכת סטריאו, ואם סרטים - מערכת קולנוע ביתית.
מקרן קולנוע ביתי - איך קונים?
השיקולים העיקריים לבחירת מקרן קולנוע ביתי, מלבד השיקול הפיננסי-תקציבי, כולל:
  1. רזולוציה: רזולוציה גבוהה שווה תמונה חדה.
  2. בהירות: בהירות המקרן צריכה להתבסס על גודל מסך התצוגה ועל התאורה בחלל (כדי שלא תהיה בהירה מדי). ככל שמשטח גדול יותר, כך מומלץ בהירות גבוהה יותר, וככל שהחלל חשוך יותר כך התמונה חדה יותר (בהירות נמוכה).
  3. ניגודיות: הבדלת צבעים, ככל שיש מקורות אור חיצוניים רבים יותר, כך התמונה תהיה פחות טובה. במקרים אלו כדאי לבחור בניגודיות גבוהה.
  4. זום:  הקרנה במקום קבוע אינה מצריכה זום גבוה, ואפשר להסתפק בזום נמוך.
  5. שאלות שצריך לשאול: מה אורך חיי הנורה? האם יש אחריות (ודאי) ומהם תנאיה? מי מספק את השירות? כמה תעלה לכם נורה חדשה? מה משקל המקרן? (חשוב במקרים של ניידות).

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist