כתבות בנושא טרקטורונים - חנויות ויבואנים - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

סוגי טרקטורונים נפוצים, ואילו מהם מומלצים

כבר שנים שהטרקטורון הוא אחד מכלי הרכב המבוקשים והאהובים בישראל. זהו כלי נפלא לנסיעות שטח, כולל בתוואי שטח קופצני ומאתגר, מה שהופך את הרכיבה עליו למלאת אדרנלין וכיף. טיולי טרקטורונים הפכו לאחת האטרקציות החביבות ביותר על צעירים ומבוגרים כאחד, וכיום, כמעט בכל יישוב קטן עם נגישות קלה לשטחים הפתוחים אפשר לראות עשרות טרקטורונים. במקרים מסוימים מחזיקים בני משפחה אחת אפילו שניים, שלושה או ארבעה כלי רכב כאלו

בכתבה זו:
הייעוד של הטרקטורון הוא הדבר הראשון שצריך לשים לב אליו | החברות המובילות בשוק | איך לבחור את הטרקטורון הבא שלך?

כבר שנים שהטרקטורון הוא אחד מכלי הרכב המבוקשים והאהובים בישראל. זהו כלי נפלא לנסיעות שטח, כולל בתוואי שטח קופצני ומאתגר, מה שהופך את הרכיבה עליו למלאת אדרנלין וכיף. טיולי טרקטורונים הפכו לאחת האטרקציות החביבות ביותר על צעירים ומבוגרים כאחד, וכיום, כמעט בכל יישוב קטן עם נגישות קלה לשטחים הפתוחים אפשר לראות עשרות טרקטורונים. במקרים מסוימים מחזיקים בני משפחה אחת אפילו שניים, שלושה או ארבעה כלי רכב כאלו

הייעוד של הטרקטורון הוא הדבר הראשון שצריך לשים לב אליו

לפני שאתם מתחילים לשנן שמות של יצרנים, ארצות ייצור, מותגים ודגמים, חשוב שתכירו את סוגי הטרקטורונים על פי המפרט שלהם. כך, מומלץ לשים לב לשלושה דגשים מרכזיים כאשר אתם בוחרים את הטרקטורון שלכם:
טרקטורון פנאי ועבודה: רוב הטרקטורונים ה'אזרחיים' הם טרקטורוני פנאי ועבודה.  הם מגיעים בתצורת 4X4, ומציעים עוצמה וכוח רב, אשר מאפשר להתגבר על מכשולים ולהציע נהיגה בקצב טוב גם במקומות שהעבירות בהם בעייתית. אלו הטרקטורונים שתמצאו לרוב בקרב בעלי הטרקטורונים.
טרקטורון ספורט: בין שלל ענפי הספורט המוטורי, יש גם תחרויות עבור טרקטורונים. כדי להתחרות בהן, יש לרכוש טרקטורון ספורט, אשר מגיע בתצורת 4X2, ומציע בעיקר מהירות. מי שחולם להשתולל בשטח עם הטרקטורון שלו, ימצא פחות עניין בטרקטורונים אלו.
נפח מנוע: אמנם לקריטריון זה אין קשר ישיר לייעוד הטרקטורון, כמו בשני הסעיפים הקודמים, אך הוא ישפיע רבות על החלטתכם בדבר הכלי שתרצו לרכוש. יש  טרקטורונים עם נפחי מנוע מפלצתיים של 600 ו-800 סמ"ק, אך אלו יתאימו בעיקר  לרוכבים מנוסים שיודעים כיצד לשלוט בחיה הזו (ומדובר בחיה לכל דבר ועניין),  ושיודעים כיצד למצות את הכוח שהיא מציעה בצורה מושלמת. עבור המתחילים,  נמליץ על נפחי מנוע באזור של 250 סמ"ק, שיאפשרו להם לשלוט היטב בכלי, ולא יותירו אותם עם כלי שאינו מגיע למחצית מיכולותיו.

החברות המובילות בשוק

אם נתרכז בקטגוריית הפנאי והעבודה, שאליה רוב האזרחים נמשכים כאמור באופן טבעי,  נגלה כי יש כמה חברות שנחשבות למובילות בשוק הישראלי (רובן עושות זאת גם בשוק  העולמי, אגב, אם כי אצלנו חסרים עדיין כמה שמות מהגדולים ביותר):
פולאריס: אולי החברה המפורסמת ביותר בישראל לייצור טרקטורונים. זו חברה אמריקאית ותיקה שפועלת בתחום כבר עשרות שנים, ואשר הציעה לאורך ההיסטוריה כמה דגמים מהטובים ביותר שיש. דגמי הדגל שלה בישראל כיום הם ה-RZR וה-OUTLAW לסוגיו (האחרון נחשב לדגם ספורט בעיקר).
קימקו: חברה קוריאנית שנחשבת גם היא לידועה ומוכרת מבחינת הציבור הישראלי. מציעה גם כמה דגמי ספורט, אך דגמי הפנאי המובילים שלה הם ה-MAXXER וה-MXU.
בומברדיה: הטרקטורונים של בומברדיה מופיעים תחת המותג Can-Am, חטיבת הטרקטורונים של החברה הקנדית. הדגמים המובילים שלה כיום: Renegade (כולל גרסת ה-X) וה-Outlander.
דינלי: חברה טיוואנית שהפסיקה את שיווק הטרקטורונים שלה לארץ לתקופה קצרה, אך חזרה למחוזותינו ב-2012. הדגמים המובילים: DL801, LD802, 702L ו-703L.
ארקטיק קאט: חברה אמריקאית נוספת, שמציעה טרקטורונים שנחשבים מעט חלשים יותר מהמתחרים, אם כי הדגם המוביל שלה, ה-DVX, משמש לרכיבה ספורטיבית כך שהיא בהחלט מציעה אפשרות טובה לכל רוכב.
חשוב לציין כי בתחום הספורט יש עוד יצרניות רבות נוספות, ובהם KTM האוסטרית, קימקו, פולאריס וארקטיק קאט אותן כבר הזכרנו, סוזוקי, ימאהה, הונדה ועוד.

איך לבחור את הטרקטורון הבא שלך?

הבחירה בטרקטורון חדש צריכה להתחשב בראש ובראשונה בצרכים שלך. אם אתה מייעד אותו למטרות ספורטיביות, כדאי שתפנה לדגמים המתאימים. אם אתה מעדיף לרכוב בשטח להנאתך או להשתמש בטרקטורון לעבודה, דגמי הפנאי-עבודה הם המיועדים לך.
מלבד זאת, בגדול, רכישה של טרקטורון חדש כמוה כרכישה של רכב פרטי או אופנוע, לצורך העניין. אם מדובר בכלי חדש, 'מהניילונים', מומלץ לברר מהו המפרט שלו עוד לפני ההגעה לחנות, כדי שתגיע מוכן ותתמקד בדגם או שניים שנראים לך. אם מדובר בטרקטורון יד שנייה, חשוב מאוד לקחת אותו לבדיקה במוסך, לערוך לו נהיגת מבחן כדי לבדוק כיצד הוא 'מרגיש' ורק אז לרכוש אותו. יש לוודא כמובן שהטרקטורון רשום על שם בעליו, ולבדוק  שהמנוע לא פעל שעות עבודה בלתי סבירות.
עוד כמה נקודות שעליהן ממליצים המומחים לשים לב לפני רכישת טרקטורון משומש:
כלל האצבע: אם הטרקטורון נקי ומתוחזק ואין בו שברים או תיקונים נראים לעין, כנראה שגם חלקיו הפנימיים נמצאים במצב טוב.
יש לבדוק שהציר האחורי אינו פגוע או מכופף.
יש לוודא שפילטר האוויר נקי.
חשוב להסתכל על מצבן של תושבות הרדיאטור, ולוודא שאינן מעוקמות או פגועות.
מומלץ להניע את המנוע כשהוא קר, ולבדוק את פעולתו.

 

אנשים שחיפשו טרקטורונים - חנויות ויבואנים חיפשו גם

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist