כתבות בנושא עבודות בטון - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

יציקות בטון - יציקת משטחים וקירות, עמודים וגדרות

יציקת בטון היא שלב מרכזי בתהליך הבנייה, ורבים אף יטענו שהשלב החשוב ביותר. זהו הרגע שבו הבטון מושם ב"שטח" הלכה למעשה, בהתאם לצורה שנקבעה מראש. מתי נדרש להשתמש ביציקות בטון? מהם הדגשים בדרך לביצוע מוצלח של התהליך? והאם ניתן לעשות זאת גם באופן עצמאי? על כך, בכתבה שלפניכם.

בכתבה זו:
תהליך העבודה על יציקות בטון | יציקת בטון למגוון רחב של שימושים | המעלות והסכנות של משטחי הבטון | כך מבצעים את היציקה

ענף הבנייה נשען באופן משמעותי על תחום יציקות הבטון. כמעט בכל שלב בבניית מבנה, הן בתחום הפנים הן בתחום החוץ, נעשה שימוש ביציקת בטון למטרות שונות ומגוונות - בניית מעטפת המבנה, ריצוף חצרות, הקמת גדרות, בניית מרפסות, הקמת גשרים, מדרכות וכן הלאה והלאה. בין אם מדובר בבנייה פרטית או ציבורית, יש חשיבות רבה מאין כמותה לאיכות העבודה ולעמידה בתקנים הנדרשים.  

תהליך העבודה על יציקות בטון

יציקת בטון היא ההליך שבו מעבירים את הבטון, בצורתו הנוזלים, לתוך תבניות ייעודיות, הנמצאות מעל או מתחת למפלס נתון. בתחום הבנייה, חשוב להדגיש, נעשה כמעט תמיד השימוש בבטון הכולל בתוכו מוטות פלדה, מה שמעניק לו את השם "בטון מזוין". ברוב המקרים, מדובר כאן על בטון בעובי של עשרה סנטימטרים לפחות, ובברזל שעוביו כ-6-8 מילימטרים. 
המטרה העיקרית, כמובן, בהליך היציקה, היא יצירת הצורה המבוקשת של המשטח  שיתקשה לאחר פרק זמן מסוים. לאחר ההתקשות הזו, מסירים או שוברים את התבנית, מה שאמור לסיים את תהליך היציקה, וליצור יש מאין משטח בטון קשיח. חשוב מאד להקפיד על הרטבת המשטח לאחר היציקה, כאשר המלצות המומחים  מדברות על שתי שטיפות ביממה. 
דגש חשוב נוסף הוא על כיסוי המשטח ביריעות פלסטיק בטון, וזאת על מנת לספק לו הגנה מפני דריכה, הצטברות לכלוך או אפילו חריטות הנעשות על גביו, בזדון או כמעשה קונדס. על כל פנים, לאחר פרק זמן של כשלושה שבועות לאחר היציקה, מצופה המשטח, בעיקר למטרות הגנה, כשהציפוי המרכזי המשמש לצורך זה הוא סילר. פעולת הציפוי מסיימת את התהליך כולו.

יציקת בטון למגוון רחב של שימושים

אז מה ניתן לעשות עם משטח הבטון המוכן, התוצר הסופי של הליך היציקה? כפי שתראו מיד, התשובה הברורה היא שלא מעט דברים. ניתן להשתמש בבטון בתור קיר, מחיצה, עמוד, גדר וכיוצא בזה. מכאן, נובע בהכרח שיציקות הבטון הופכות למשמעותיות בכל היבט והיבט בדירה נתונה, בבית מגורים, במשרד או במוסד ציבורי. זאת ועוד, השימוש בהן ייעשה הן בחללים הפרטיים הן במשותפים (דוגמת חדר מדרגות, פיר מעלית וכן הלאה).
יש להדגיש כי בשנים האחרונות, יחד עם עליית המודעות להיבטים האסתטיים של הבטון, מקבל תהליך היציקה, פעמים רבות, "טוויסט" של ממש. החלקת המשטח, הנעשית מספר שעות לאחר יציקתו באמצעות מכשיר העונה לשם "הליקופטר", מאפשרת להקנות לו מראה אחיד ומרשים, מה שימנע, בהמשך הדרך, את הצורך בריצופו. כמו כן, כחלק מהליך השמת התבניות עשויים להוסיף פיגמנטים של צבע למשטח הבטון, מה שיוצר תוצאה מרשימה הרבה יותר מבחינה חזותית.

המעלות והסכנות של משטחי הבטון

יציקת בטון נחשבת להליך בסיסי בתחום הבנייה, אך כזה שחייב להיעשות במלוא תשומת הלב. מציאת התבנית האידיאלית אינה דבר של מה בכך, כשגם שאלת העמידות נכנסת כאן לתמונה: התבנית צריכה להיות חזקה דיה כדי שתוכל לעמוד בלחץ האדיר שצפוי להפעיל עליה הבטון. המלאכה עצמה חייבת להתבצע בעזרת כוח אדם מקצועי שיידע גם למנוע סכנות מסוימות האורבות לבטון, במצב הזה. כיסי אוויר בבטון, הנגרמים כאשר דחיסתו אינה מושלמת, הם אחת הדוגמאות המובהקות לסיבוכים שחייבים להימנע מהם.
בעת עבודת בטון, ובכלל זה יציקה שלו, חייבים לתת את הדעת גם על רכיבים אחרים במבנה הנתון. התייחסות מרכזית חייבות לתפוס התשתיות השונות, לרבות תשתיות החשמל או המים. ההתבוננות עליהן צריכה להיעשות עוד לפני שמתחיל הליך היציקה בפועל, ולו מכיוון שלאחר מכן, הוספתן היא פעולה מורכבת הרבה יותר. זו גם הסיבה שתכנון מושכל של עבודת בטון הוא צעד משמעותי בדרך להשלמת המשימה על הצד הטוב ביותר. וכאן בדיוק אנחנו מתחילים לדבר על הגורמים המקצועיים שמבצעים את העבודה הזו הלכה למעשה.

כך מבצעים את היציקה

יציקת בטון אפשרית בשתי דרכים עיקריות. הראשונה היא באופן עצמאי. חנויות שונות המוכרות חומרי בניין מציעות גם תערובות מוכנות של בטון, כלומר, מלט שנדרש להוסיף אליו מים. באינטרנט פזורים מדריכים שמסבירים כיצד ניתן לבצע יציקה של הבטון באופן עצמאי. יחד עם זאת, חשוב לזכור שמלאכה זו הופכת למורכבת במיוחד כשמדובר בעבודות בטון משמעותיות, כך שברוב המקרים אין ברירה אלא לבחור באפשרות השנייה, והיא שימוש בחברות מקצועיות בתחום הבטון. חברות מהסוג הזה לא רק יכללו את כוח האדם המתאים למשימה, אלא גם ציוד שבלעדיו לא ניתן אפילו לחשוב על צליחתה, כמו למשל  משאיות הבטון החיוניות כל כך להעברת החומר ועוד. 
יציקת בטון הוא חלק מהותי בסל השירותים של חברות שונות הפועלות בתחום זה, לצד פעולות דוגמת קידוח או ניסור בטון. כשבוחרים חברה, חשוב לתת את הדעת על המקצועיות שלה, על הוותק שלה בתחום, על סוג הפרויקטים שהיא מבצעת ועל הציוד שמשמש אותה לצורך זה. בקשו לראות דוגמאות לעבודות קודמות שהיו אחראים להן אנשי החברה, או אפילו חפשו חוות דעת של לקוחות קודמים שנעזרו בשירותיה של החברה. 
בעת ההתנהלות מול החברה, חשוב להגדיר בדיוק את הציפיות מעבודת הבטון, להגדיר לוח זמנים מדויק ולבדוק מהם הסיכונים הכרוכים בתהליך. אין לשכוח כי לא מעט מונח כאן על כף המאזניים, כך שלא ניתן להתפשר באיכותה של העבודה.

>> לאיתור חברות המבצעות עבודות בטון שונות.


scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist