כתבות בנושא תיקון כיריים ותנורי מטבח - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

תקלות כיריים נפוצות: איך למנוע והאם אפשר לתקן

רגע לפני שמזעיקים טכנאי כיריים, כדאי להכיר כמה מן התקלות האפשריות, להבין מה גורם להן ומה הוא הטיפול המומלץ

בכתבה זו:
מהן התקלות הנפוצות בכל הקשור לכיריים? | איך מנקים כיריים?

סיכוי טוב מאוד שגם לך יש בבית כיריים לבישול. בין אם חשמליות או עובדות על גז, הכיריים הם חלק מהותי מהבישול הביתי, כך שתקלה בהן יכולה להיות עניין מאוד מרגיז ומתסכל. לכן יש חשיבות גדולה לשמירה על הכיריים ולתחזוקתן, אבל הבעיה היא שמדובר במערכת לא פשוטה.

כיריים נחשבות לנקודת תורפה בטיחותית בבית, במיוחד אלו שפועלות על גז. הגז הוא חומר דליק אשר יכול להתפוצץ ברגע, אם הוא מצטבר בכמויות גדולות בחלל הבית (מה שיכול להתרחש בתוך שניות ספורות). כיריים חשמליות גם הן עלולות להווה סכנה, בייחוד משום שהן מתקררות לאט, ועלולות לגרום לכווייה. מהסיבות הללו, ומסיבות אחרות, כדאי לחשוב פעמיים האם לתקן בעצמכם את הכיריים, ובכל מקרה אנחנו ממליצים להזמין טכנאי.

לרשימת טכנאי הכיריים שלנו, לחצו כאן.
תמונה להמחשה: כיריים חשמליות תקלות
 

מהן התקלות הנפוצות בכל הקשור לכיריים?

שאלה זו לא רק תעזור לנו לידע כללי, אלא גם תאפשר לנו לזהות את התקלות השונות ולהבין מהו הגורם להן. יש כמה תקלות אשר מאפיינות את הכיריים הביתיות, וביניהן:

סתימה:
החרירים שדרכם יוצא הגז נקראים דיזות. אותן דיזות עלולות להיסתם, אם בשל חלקיקים שנמצאים בצינור הגז ומצטברים בקצה הכיריים אם בשל ניקוי לא נכון. סתימה כזו תביא כמובן לחסימת מעבר הגז ותחייב שחרור. אפשר לעשות זאת בעזרת סיכה דקה, אך רצוי להזעיק טכנאי כיריים שיעשה זאת בצורה מקצועית מבלי לגרום נזק לכיריים.
בעיה בחיישן הבטיחות:
חיישן הבטיחות אמור להיות החלק אשר דואג לכך שהגז לא ייצא כאשר הלהבה אינה דולקת (במקרים רבות, להבת הגז בכיריים נכבית מבלי שנשים לכך לב). כאשר החיישן אינו עובד כראוי, הלהבה תיכבה ברגע שנעזוב את  כפתור ההדלקה של הכיריים. עניין זה יוכל להיפתר רק בידי איש מקצוע, שיחליף את החיישן באחד חדש.
צינור גז פגום:
צינור הגז יכול להוות בעיה אם משום שהתייבש יתר על המידה, או אם בשל פגיעה חיצונית שגרמה לחתך או לנקב. במקרה כזה, הגז עלול לדלוף באופן קבוע מהצינור, וגם לחץ הגז יהיה לא תקין. החלפה של הצינור היא הפעולה המומלצת.
לחץ גז נמוך:
יש מקרים שבהם לחץ הגז נמוך, כך שהלהבה שמופקת בכל כירה  תהיה בעוצמה נמוכה מהרגיל. טכנאי מוסמך יוכל לתקן זאת, כאשר הסיבות לכך רבות. אגב, להבה נמוכה מהרגיל יכולה להיווצר גם מסתימה חלקית באחת הדיזות המרכיבות את הכיריים.
הצתה אלקטרונית פגומה:
יש כיריים אשר פועלות בעזרת הצתה אלקטרונית, מה שהופך את ההדלקה לקלה יותר, אבל מדובר במערכת רגישה שמתקלקלת לא פעם, לרוב בשל ניקיונות נמרצים מדי בסביבתה. ברוב המקרים, כל שצריך הוא להמתין שסביבתה של מערכת ההצתה תתייבש, ואז הניצוץ ישוב להופיע בכיריים. במקרים החמורים יותר, יש להחליף את מערכת ההצתה משום שזו נפגעה לחלוטין.

תקלות אופייניות לכיריים חשמליות:

כיריים חשמליות שלא נדלקות:
את הכיריים החשמליות קל יותר להדליק, אך במקרים מסוימים הן פשוט מפסיקות להידלק. זאת, ככל הנראה בשל קצר חשמלי (שיכול להיגרם מכניסת מים אל המערכת) או בשל השתחררות של חוט חשמל.  טכנאי המבצע תיקון כיריים חשמליות דרך קבע, יוכל לפרק את הכירה ולתקן את התקלה במהירות האפשרית.
 

דליפת גז
תקלה בכיריים? תנו למי שמבין בזה.

איך מנקים כיריים?

הידעתם? הרוב התקלות נגרמות מניקוי לא ראוי!

לא מפתיע לגלות (אולי את חלקנו עובדה זו כן תפתיע...), אבל הרוב המכריע של התקלות שנגרמות בכיריים הביתיות הן כתוצאה מניקוי לא נכון שלהן. כפי שציינו בתחילה, אחד הגורמים לסתימה בדיזות הכיריים הוא ניקוי לקוי, אשר כולל שימוש בחומרים לא מתאימים, הצטברות שאריות של חומרי ניקיון בחרירים ואף 'דחיסת' שומנים ושאריות מזון אליהם, בשל ניקוי שנעשה בחוסר תשומת לב.
כאשר אתם מנקים כיריים גז, בין אם מדובר בכיריים נפרדות או בכאלו שנמצאות בחלקו העליון של תנור גז משולב, רצוי לעשות זאת עם מטלית לחה בלבד, לאחריה יש לעבור גם עם מטלית רטובה. אם בכל זאת אתם מעוניינים להשתמש בחומרי ניקוי, בחרו בחומרים עדינים, ובכל מקרה, לא במסירי שומנים שנחשבים לחומרי ניקוי אלימים ורעילים במיוחד.
אם ברשותכם כיריים אשר כוללות גם מערכת הצתה אלקטרונית, ודאו שאתם מנקים סביבה בזהירות וללא שימוש במים.
בכל הנוגע לכיריים חשמליות, כיריים אינדוקציה או כיריים קרמיות, הניקוי פשוט יותר. הכיריים החשמליות כוללות פלטות מוגבהות קלות לניקוי, ללא פינות נסתרות או חלקים רבים. האינדוקציה והקרמיות הן כיריים שטוחות לגמרי, אשר המשטח העליון שלהם עשוי ציפוי זכוכית (או דמוי זכוכית) שאפשר לנקות ללא חשש בעזרת מטלית לחה, ואפילו בעזרת מטלית רטובה. העניין היחיד הוא, כמובן, להמתין עם הניקיון עד שהכיריים מתקררות לגמרי. כאשר אתם מנקים כיריים חשמליות, מומלץ לנתקן קודם כל מהחשמל.
בדרך זו, תוכלו להבטיח מינימום תקלות בכיריים שלכם, שאמורות להחזיק מעמד לשנים רבות - ולא משנה מהו סוגן. במקרה של תקלה מכל סוג שהוא, מומלץ מאוד לקרוא לאיש מקצוע מיומן, ולא לנסות לפתור את הבעיה לבדכם, למען ביטחונכם.
 

ניקוי כיריים
חומרי ניקוי חזקים מדי יכולים להרוס את הכיריים.

אנשים שחיפשו תיקון כיריים ותנורי מטבח חיפשו גם

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist