כתבות בנושא שיווק שואבי אבק ביתיים - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

תחזוקת השואב - כללים לשמירה על חיי שואב האבק שלכם

שואבי אבק מקבלים תפקיד משמעותי במשוואת הניקיון של לא מעט בתים ומוסדות בישראל, ומכיוון שמחיריהם נעים בין מאות שקלים לאלפי שקלים, ברור מדוע אלה שבאמתחתם שואב שכזה, יהיו מעוניינים לשמור עליו מכל משמר. תחזוקתו של שואב אבק היא חיונית ביותר, כדי לשמור על יעילותו לאורך זמן, ולשם הגדלת אורך חייו. לפניכם דגשים חשובים שיסייעו לכם לבצע את התחזוקה בצורה הטובה ביותר

בכתבה זו:
הרחקת השואב מהשמש | ניקוי מברשות | הגובה כן קובע | ריקון כלי האגירה | סוללת המכשיר (או: המורכבות של שואב אבק רובוטי) | לתקן, או לא לתקן?

הוראות התחזוקה של שואבי אבק ביתיים משתנות משואב לשואב, וזאת מכיוון שהשואבים עצמם נחלקים לכמה קבוצות עיקריות, שלכל אחת דרישות חיונות משלה. לראיה, יש הבדל  מהותי בין שואב אבק רובוטי לבין שואב אבק ידני, או בין שואב אבק נטען לבין שואב אבק מרכזי. גם ברמת הדגם הספציפי עצמו אפשר למצוא הבדלים, כאשר הוראות התחזוקה  מפורטות בוודאי בחוברת היצרן. חשוב, כמובן, לסקור אותן היטב לפני שיוצאים לדרך. 
ובכל זאת, אפשר לחשוב על כמה הנחיות שנוטות להיות נכונות למרבית שואבי האבק,  ואליהן נתייחס כרגע:

הרחקת השואב מהשמש

כמו מכשירים חשמליים רבים אחרים, גם שואב אבק אינו מגיב היטב למגע ישיר של קרני השמש עליו. לכן, הדגש צריך להיות על אחסון השואב במקום יבש וקריר ככל האפשר. תשומת לב ניכרת, מהבחינה הזו, צריכים לקבל שואבי האבק הרובוטיים, ולו מכיוון שבמקרה שלהם, גם סוללת המכשיר עלולה להינזק, בצורה משמעותית, במפגש עם השמש.

ניקוי מברשות

מרבית שואבי האבק מגיעים כיום עם מברשות ייעודיות, ובכלל זה מברשות אבק או מברשות צד, אשר מייעלות את הליך השאיבה והניקיון. כדי לשמור על חיי השואב, בהקשר הנוכחי,  חשוב להקפיד לנקות את המברשות האלה באופן תדיר, כאשר המלצה של מומחים בתחום  היא על ניקיון מקיף של המברשות אחת לכמה שבועות.
הסיבה לכך היא שמברשות המלאות באבק ובלכלוך, מאופיינות בסיבובים אטיים יותר לדקה.  הדבר גורם לשואב האבק להתאמץ יותר, מה שעלול להביא לפגיעה ביעילות שלו, כמו גם לקיצור אורך החיים של השואב. כאשר ניכר שהמברשת ניזוקה בצורה רצינית - למשל, כששערות מתוכה נתלשו - יש להחליפה בהקדם האפשרי, ולא להמשיך להשתמש בשואב במצב הזה.

הגובה כן קובע

הדגמים המתקדמים של שואבי אבק מגיעים כיום עם אפשרות לשנות את גובה המברשות  בהתאם לשימוש הספציפי שנעשה בהן. פעולה זו חשובה גם לשמירה על שואב האבק, וזאת עקב העובדה שגובה שאינו מתאים, עלול לא רק להפחית את יעילות הניקיון ואת נוחות הניקיון, אלא גם להביא למאמץ יתר של שואב האבק. כאשר שואבים אבק מהשטיח, מטבע הדברים, גובה המברשת צריך להיות גבוה יותר מאשר במקרה של שאיבת אבק מהרצפה. הדבר לא רק ישמור על שואב האבק, כמובן, אלא גם על המשטח שמנקים באמצעותו.

ריקון כלי האגירה

שואבי אבק מגיעים כיום במגוון שיטות סינון ושאיבה, מה שמשפיע גם על אופן איסוף הלכלוך הנשאב. מבחינתכם, המשמעות הישירה היא שבתום כל שימוש בשואב האבק יש לרוקן את מיכל האגירה מתכולתו - פעולה פשוטה הנעשית בתוך כמה שניות לכל היותר. ריקון שכזה חשוב לתחזוקה של המכשיר, מכיוון שבמצבים אחרים עלול הלכלוך שבמיכל לחדור לתוככי  מערכת הסינון של השואב, ובכך להקטין את היעילות שלו בצורה משמעותית, ולקצר את  חייו. על פי אותו עיקרון, מומלץ מאוד לנער את המסנן המרכזי של השואב בתום השימוש, או לכל הפחות אחת לכמה ימים.
אגב, אם מדובר בשואב אבק עם שקית, סוג נפוץ במיוחד, כל שנדרש הוא להשליך אותה לאשפה בתום השימוש, ולהרכיב בפעם הבאה שקית חדשה. מנגד, שואב כזה דורש רכישה  של השקיות אחת לכמה חודשים.

סוללת המכשיר (או: המורכבות של שואב אבק רובוטי)

ההערות הבאות נוגעות בעיקרן לשואבי אבק רובוטיים, הנחשבים לנפוצים במיוחד במשקי הבית בישראל בשנים האחרונות. האתגר העיקרי ביחס לשואבים אלה נוגע לסוללת המכשיר, ששמירה עליה אינה משימה פשוטה. בפועל, התחזוקה ההולמת באה לידי ביטוי בהוצאת הסוללה מהמכשיר, לאחר כל שימוש, ולו מכיוון שבמצב אחר היא מתרוקנת, אפילו אם שואב האבק כבוי. כאשר אי אפשר להוציא את הסוללה מהשואב, רצוי מאוד להשאיר  אותו כשהוא מחובר לחשמל ישירות.
תחזוקת שואב אבק רובוטי צריכה לכלול בתוכה גם את ריקון הסוללה, שצריך להתבצע אחת לחודש או לחודשיים. שימוש בשואב האבק עד אשר הסוללה שלו מתרוקנת לחלוטין, וטעינה שלה לאחר מכן, יכולים לשפר את אורך החיים שלה. טרם הפסקה ארוכה בשימוש בשואב האבק (למשל, נסיעה ארוכה לחו''ל) מומלץ לטעון את הסוללה במלואה, ולפרק אותה מהמכשיר.

לתקן, או לא לתקן?

ניסיתם לשמור על שואב האבק שלכם מכל משמר, אך למרות זאת הוא שבק חיים עם הזמן? ראשית, חשוב לא להיכנס ללחץ. שואב אבק הוא מכשיר חשמלי, המבוסס על מנגנון פעולה מורכב, ולכן תקלות מהסוג הזה הגיוניות בהחלט. ובכל זאת, מצבים אלה מעלים דילמה משמעותית ביותר, והיא נוגעת לתיקונו של המכשיר. במילים אחרות: לפעמים משתלם יותר  לרכוש שואב אבק חדש, מאשר לתקן את זה התקול, גם מבחינה כלכלית.
 
אין כאן נוסחה חד משמעית, שעה שבכל מקרה ומקרה חומרת התקלה, כמו גם מאפייני שואב האבק הספציפי, צריכים להיכנס לתמונה. ההמלצה הכללית מאוד היא לבדוק אם  התקלה מכוסה במסגרת האחריות על המכשיר. אם לא, מומלץ לקבל הצעת מחיר לתיקון.  כאשר מדובר בהצעה שעוברת את רף ה-40% ממחיר השואב, או לחילופין כשמדובר בשואב  ישן במיוחד שייתכן שישבוק חיים גם כך בקרוב, אפשר לרכוש שואב חדש בביטחון מלא.  באשר לדגם, ברור שהתיקון מומלץ כאשר המדובר הוא בדגם איכותי, של יצרנית מוכרת, ולא בדגם פשוט ובסיסי יותר.

אנשים שחיפשו שיווק שואבי אבק ביתיים חיפשו גם

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist