כתבות בנושא תנורי קרמיקה - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

כל מה שצריך לדעת לפני רכישת תנור קרמיקה

תנור קרמיקה הוא תנור המשמש לתעשייה ולאמנות, וייחודו הבולט הוא בטמפרטורות הגבוהות שבהן הוא פועל, ואשר בגינן זכה לכינוי ?תנור שריפה?. תנור תעשייתי זה, מבוקש בקרב אנשים פרטיים העוסקים באמנות; במפעלים ובבתי עסק העוסקים בייצור של כלי קרמיקה או זכוכית; במתנ"סים, במוסדות חינוך ובארגונים קהילתיים המקיימים חוגי אמנות; בפקולטות לאמנות ועוד. ברכישת תנור קרמיקה, חשוב לבחור את התנור שיתאים לצרכים, לתדירות השימוש ולכמויות המוצרים שיש לשרוף בו. לשם כך חשוב להכיר היטב את מאפייני התנור ואת הנתונים הטכניים שלו

בכתבה זו:
סוגי תנורי קרמיקה | איך בוחרים תנור קרמיקה? | בעת בחירת תנור קרמיקה יש לשים לב לפרטים הבאים:

תנור קרמיקה הוא תנור הנושא את המאפיינים הבאים:
 
1. חום גבוה: תנור קרמיקה מפיק חום גבוה - עד 1200 מעלות צלזיוס. חום גבוה זה, נחוץ על מנת להשלים תהליך ייבוש של חימר וקרמיקה. 
2. תנור קרמיקה משמש בעיקר לשריפת זכוכית וקרמיקה, ולכן הוא מכונה גם תנור זכוכית ותנור שריפה. בתנור קרמיקה משלימים עבודות אמנות שנעשות בעיקר בחימר. תהליך השריפה בעיבוד החימר הוא קריטי. 
3. תנור קרמיקה מצוי בשימוש במקומות הבאים: תעשייה - למשל, מפעלים המתמחים בייצור מוצרי קרמיקה בכמויות מסחריות (לכן מכונה גם תנור תעשייתי); עוסקים באמנות (כתחביב או מקצוע); מוסדות חינוך ותרבות המקיימים חוגי אמנות וסדנאות;  פקולטות לאמנות במוסדות להשכלה גבוהה ועוד.
4. רוב תנורי הקרמיקה יכולים לשמש למגוון גדול של פעולות, לרבות: המסת זכוכית, מיצוק חימר, שריפת קרמיקה,  פיוזינג, ציור על זכוכית, ציור על פורצלן, פאטיברה, פיסול קרמי, עיצוב תכשיטים וצורפות ועוד. 

סוגי תנורי קרמיקה


יש כמה מאפיינים שבעזרתם אפשר לסווג תנורי קרמיקה: 

גודל התנור: יש תנורי קרמיקה בגדלים רבים ושונים.
מבנה התנור: יש תנורי קרמיקה עם פתח קדמי, ויש תנורי קרמיקה עם פתח עילי.
שימושי התנור: ביצועי התנור, הפונקציות שלו, יכולותיו וייעודו. 
סוגי תנורי הקרמיקה בהקשר זה רבים, והם כוללים:
 
1. תנור קרמיקה המגיע לחום של 1200 מעלות צלזיוס, ומתאים לעיבוד חימר וקרמיקה. לחלק מהתנורים האלה  פונקציות נוספות המאפשרות גם שימוש בחום נמוך לביצוע פעולות נוספות, כגון פיוזינג, היתוך ועיצוב זכוכית. 
2. יש רבים המתייחסים גם לתנור מקצועי ליציקות גבס כאל תנור שריפה. הטיפול בגבס שונה לחלוטין מהטיפול בחימר,  בזכוכית ובקרמיקה. תנור ליציקת גבס איננו תנור קרמיקה, אך בכל זאת נכלול אותו כסוג של תנור זה, כי כך נהוג להתייחס אליו. תנור זה משמש להשלמת ייצור פריטי גבס ואף משרת צורפים ואפילו מעבדות שיניים.
3. תנורים לכיפוף זכוכית-פיוזינג: חלק מתנורי הקרמיקה משמשים גם לפיוזינג. לצדם יש תנורי פיוזינג ייעודיים המתאימים רק לחימום זכוכית ולא לחימום קרמיקה או חימר. בדרך כלל, בתנור קרמיקה שיכול לשמש לפיוזינג, יש  תכנית המאפשרת הפעלת חום נמוך יותר. פיוזינג זה למעשה היתוך - פעולה מרכזית בעיצוב זכוכית, אשר נעשית בחום שבין 750 ל900 מעלות. החימום הזה מרכך את הזכוכית, ומאפשר ליצור באמצעותה ולעצבה. הוא גם יכול לסייע במיצוקה ובהפיכתה למשטח אחיד. 

איך בוחרים תנור קרמיקה?

תנור קרמיקה איכותי הוא מצרך חשוב מאוד לעוסקים באמנות ששואפים ליצור פריטים בעלי ערך. שריפת החומר היא חלק  חשוב ביותר בתהליך עיבוד החימר או הקרמיקה, ותנור שלא עומד בסטנדרטים בסיסיים, עלול לפגום בעבודה ובאיכות  התוצאה הסופית. רק ייבוש מלא של החימר והקרמיקה יבטיח פריט חזק ועמיד. 

בעת בחירת תנור קרמיקה יש לשים לב לפרטים הבאים:

1. מענה על הצרכים: יש תנורי קרמיקה סטנדרטיים, שהבחירה בהם היא בהתאם לגודל, למבנה ולמיקום הפתח,  אולם, פעמים רבות משווקי תנורי קרמיקה מציעים יצירת תנור בהתאמה אישית שעונה לצרכים שלכם, מכל הבחינות - גודל, טמפרטורה, מיקום הפתח וכדומה. לפני בחירת התנור, אתם חייבים לנסח היטב את הצרכים שלכם, ולחשוב על הכול. איש מקצוע שמבין בתחום, יסייע לכם להבין מה נחוץ לכם, ואם יש צורך בתנורי קרמיקה בהתאמה אישית.
 
2. נגישות: יש חשיבות רבה לבחירה בתנור קרמיקה נגיש, שנוח לעבוד אתו וגם כזה שאפשר להזיזו ולשנעו אם יש צורך. יש תנורי קרמיקה המגיעים עם מעין מנוף קטן המיועד להרמת התנור ללא הבסיס, ומאפשר את טעינת התנור בצורה נוחה.
 
3. מבנה התנור: כאשר מדובר בתנור קרמיקה, ההתלבטות המרכזית היא לרוב בין תנור קרמיקה עם פתח עילי לבין  תנור קרמיקה עם פתח קדמי. היתרונות של התנור עם הפתח הקדמי רבים יותר, אך החיסרון הבולט שלו הוא מחירו  היקר. בין היתרונות הבולטים של התנור: נגישות טובה, נוח לשימוש, קרינת החום בו נובעת מחמישה מקורות בו בזמן  (מה ששומר על טמפרטורה אחידה בחלל התנור לצורך שריפה זהה של כל חלקי הפריטים). למי שמתקשה לעמוד  במחיר התנור, יש אפשרות לאתר תנורי קרמיקה עם פתח עילי שנחשבים אף הם איכותיים, ובמחיר זול הרבה יותר.  צריך רק לחפש היטב ולשים לב לכל הצרכים והמאפיינים. 
 
4. גודל: כאמור, יש תנורי קרמיקה בכל הגדלים, בחרו את זה המתאים לכם.
 
5. תפקודים ופונקציות: בדקו כמה תכניות הפעלה יש בתנור, ובחרו תנור קרמיקה שתכניות ההפעלה שלו מאפשרות לכם לעשות כמה שיותר פעולות, ולענות על כמה שיותר צרכים.
 
6. אחריות: דרשו תעודת אחריות. ודאו כי משך האחריות ארוך מספיק, ובחנו היטב מי נותן את השירות, ואם יש לכם על מי לסמוך. תנור קרמיקה אמור לשרוד שנים רבות, ולאחר עשור לרוב יצריך פעולות תחזוקה מפעם לפעם. רוב  הלקוחות המרוצים זוכים לשירותים אלה מיצרני התנור שמהם רכשו את התנור בראשית הדרך. 
 
7. בטיחות: יש לבחור בתנור קרמיקה הכולל אמצעי ביטחון מגוונים, כמו למשל: מנגנון המפסיק את פעולת התנור בזמן תקלה, מפסק ביטחון ועוד.
 
8. בקרה: יש לבחור בתנור קרמיקה עם מערכות בקרה, לרבות, בקרים דיגיטליים, בקרים אוטומטיים ובקרים ידניים, וכן לוודא שיש בתנור גם מערכות גיבוי. 
 
9. איכות התנור: יש לוודא שהתנור עשוי מחומרים מובחרים. כך, בין היתר, לוודא שהוא כולל לבנים מיוחדות המתאימות לשריפת רדוקציה (ולא מסיבי זכוכית); שהטרמוקפל שלו עשוי פלטינה; שהתנור מצופה בנירוסטה ועוד.
 
10. אפשרויות שליטה בתנור: חשוב שתהיה שליטה על אספקת החמצן; שליטה על עוצמות החום; שליטה על עוצמת הלהבות ועוד.
 
11. צריכת חשמל: בחרו בתנור שפעולתו גוררת צריכת חשמל נמוכה, ואשר מתאים לתשתיות החשמל הקיימות אצלכם בעסק או בבית (חד-פאזי או תלת-פאזי). 
 
12. בידוד: ודאו שהתנור מתאפיין בכושר בידוד גבוה, ושהחום לא נוטה לברוח; זאת בזכות איטום איכותי ומוחלט בין דלת התנור לבין גוף התנור, ובזכות דפנות תנור עבות (רצוי 9.5 ס"מ ומעלה).

 

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist