איך לעבור את פסח ולשמור על תזונה נכונה - חמש העצות שיעשו לכם את החג!

פסח הוא חג ארוך ומשפחתי, השופע בארוחות חג עתירות קלוריות, בפיקניקים מרובי מטעמים ובנשנושי מצות עם ממרח שוקולד (יאמי!). החידושים הקולינריים המוצעים מכל עבר, הרעב למאפים ומפגשי האירוח הצפופים הופכים את החג למלכודת אמתית עבור מי שמשתדל לשמור על הגזרה ולא רוצה למצוא את עצמו עם קילוגרמים עודפים, רגע אחרי המימונה. אז איך בכל זאת שומרים על המשקל, ולא מוותרים על הנאת החג? וגם המתכון שלי לעוגת הפסח
כניסה לרשימת ספקים ובעלי מקצוע בסיווג דיאטנים

ארוחות פסח מתחילות בארוחת ליל הסדר החגיגית, אבל מרגע כניסת החג, נמשכת ההילולה סביב שלל ארוחות ובילויים משופעים במטעמים. יחד עם זאת, על אף הסעודה המתמשכת, ולמרות הפיתויים הרבים, אפשר לצלוח את פסח בלי לעלות במשקל. איך? הפרטים לפניכם:

 

עצה ראשונה: הסתפקו במועט

קנו מצות 'לייט'. לא חייבים לקנות מצות משמינות שמכילות 150 קלוריות, אפשר להסתפק במצה קלה עם 80 קלוריות בלבד. אם אתם מתכננים להכין לחמניות פסח, קחו בחשבון שהיא תעלה לכם רק 100 קלוריות ('בקטנה', כן?).

עוד העדיפו קניידלך אחד קטן (טוב נו, שניים) ולא 3- 4 גדולים. כדור קטן שווה כ- 90 קלוריות, ואילו כדור גדול כ 150 קלוריות.  תעשו את החשבון לבד. אוכלים גפילטע פיש? בתיאבון.

בחרו את הקטן ביותר, כי גם קציצת דג שכזו תעלה לכם כ- 150 קלוריות. כף חרוסת שווה לכ- 70 קלוריות, כך שאם אתם ממש לא חייבים אז אל...כמובן שאין לוותר על היין, עם זאת אין צורך לסיים את כל הכוס בכל ברכה...כוס יין אדום עולה 150 קלוריות.
 
במהלך חג הפסח אי אפשר להימנע מלאכול, לפחות פעם אחת, מצה עם שוקולד. אז רק קחו בחשבון שמצה קלה עם כף שוקולד היא רק 170 קלוריות, לעומת מצה רגילה עם שתי כפות שוקולד שמגיעה לכדי 290 קלוריות.
 
שורה תחתונה: אכלו ב'קטן'
 

עצה שנייה: אל תגיעו לארוחות מורעבים

לכל אחד יש מאכלי פסח שהוא פשוט לא יכול לוותר עליהם, וזה בסדר. אחרי הכול, לא כל יום חג. עם זאת, לפני שאתם מסתערים על שולחן סדר פסח, תדאגו לאכול משהו קטן. אם תגיעו מורעבים לארוחות חג הפסח, אתם תאכלו הכול מהכול. אין זה חכם ל'צום' במהלך היום, ואז 'להתנפל' על האוכל.

חשוב להגיע לאחר שאכלתם משהו קל בבית, וזה יכול להיות פרי, מעדן או כל אוכל קל אחר. ואל תשכחו לשתות הרבה מים, ולהקפיד לאכול בארוחות הרבה מאוד ירקות.
 
שורה תחתונה: אכלו משהו קטן לפני הארוחה
 

עצה שלישית: לא לשמור אוכל

אירחתם ונשאר לכם הרבה אוכל? התארחתם וממש בא לכם לקחת את השאריות הביתה? חשבו שנית...אל תתפתו לקחת קופסאות עמוסות בכל טוב מדודה חיה, והשתדלו למסור את כל השאריות אירוח שלכם לאורחים. שהם כבר ידאגו להיפטר מעודף המשקל אחרי החג!
 
שורה תחתונה: היו נדיבים וחלקו את האוכל!
 

עצה רביעית: עשו כושר

אם אתם עושים כבר פעילות גופנית, כחלק מהשגרה שלכם, תבורכו, אך הגדילו את המינון. כעת יש לכם יותר זמן ויותר מה לשרוף. שלבו הליכות, ריצה, רכיבה על אופניים או כל פעילות ספורטיבית אחרת שאתם מעדיפים. אם אינכם נוהגים להתעמל, עכשיו זה הזמן להתחיל בהליכה לאורך החוף או בפארק. זה יעזור לכם להרגיש יותר קלילים בחג הזה.

שורה תחתונה: שרפו קלוריות
 

עצה חמישית: הקפיאו את הדיאטה

בואו נהיה הגיוניים. הרי אי אפשר לרדת במשקל בחג עתיר הקלוריות הזה, גם אם מאוד מתאמצים. אז ותרו על ירידה, ואל תענו את עצמכם. תזונה נכונה מספקת ופעילות ספורטיבית תכופה יסייעו לשמר את הישגיכם ללא צורך בעשיית דיאטה. הקפיאו את הדיאטה עד לאחר החג, ודאגו להקפיד על תזונה נכונה ועל פעילות גופנית. כך לא תעלו במשקל, ואם בכל זאת תעלו, בלי פאניקה, תמיד יש את אחרי החגים...

שורה תחתונה: בלי לחץ
 

דע את האויב: קינוחים וקלוריות

עד כה לא התייחסנו לקינוחים, שהם, בלי כל ספק, הפיל הכי גדול בחדר. עם זאת, אפשר לשרוד גם עמם. אם למשל קשה לכם לוותר על עוגיות עם הקפה, אז להלן הקינוחים הפחות משמינים:
עוגייה מקמח מצה = 120 קלוריות (במילוי אגוזים= 100 קלוריות)
עוגיית יין = 70 קלוריות (מצופה שוקולד = 120 קלוריות)
עוגיית קוקוס = 60 קלוריות
עוגיית בוטנים = 100 קלוריות
ופל שוקולד כשר = 60 קלוריות 
פרוסת עוגת שיש כשרה לפסח = 150 קלוריות
עוגת הפסח שלי - עוגה שאני לא מוותרת עליה. פשוטה, קלה להכנה ומאוד טעימה. ערכה הקלורי (לפרוסה) 200 קלוריות. 
מצרכים: חבילת עוגיות יין, 1 פודינג וניל, 2 שמנת מתוקה, 2 חב' שוקולד מריר.
ההכנה: 
טובלים את העוגיות בכוס נס קפה (להכין רגיל וללא סוכר), בנדיבות ולהניח בבסיס התבנית, אפשר שתי שכבות, אפשר גם שלא. 
מקציפים שמנת מתוקה אחת עם פודינג וניל. אפשר להוסיף חצי כוס מים/חלב ואף להשתמש בשמנת מתוקה מופחתת אחוזי שומן. ולמרוח מעל שכבת העוגיות. 
להרתיח 1.5- 2 חבילות שוקולד מריר עם חצי עד קופסא של שמנת מתוקה, לערבב  עד לרתיחה, ולתת לשוקולד להצטנן 2 - 3 דקות. בעזרת כף למזוג מעל לפודינג, עד לכיסוי מלא.
להניח במקרר לפחות 5 שעות, וליהנות!
 

עוד בנושא מפורומים ברשת

בפורום באתר דוקטורס שאלו גולשים שאלות בנושא זה. בואו לקרוא מה ענה להם הרופא.

 
חזרה לרשימת המאמרים בנושא דיאטנים
האם המאמר עזר לך?