כתבות בנושא ייצור ושיווק סוכות - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

עכשיו גם שלומית יודעת ככה בונים סוכה כשרה

מסתמן כי לא רק שלומית בונה סוכה השנה אלא גם חלק נרחב מהציבור הישראלי, שבוחר לשנס את מותניו ולקחת חלק במסורת המיוחדת הזו. אז לפני שאתם לוקחים מהר פטיש ומסמר כדאי לבדוק אם הסוכה המתוכננת עומדת במבחן הכשרות

בכתבה זו:
מה זו בכלל סוכה? | מי הוא הבנאי הכשר? | איך בונים כשר? | ומה עוד בענייני כשרות?

עוד מעט, קצת אחרי יום הכיפורים, יגיע אלינו אחד החגים המיוחדים בשנה - חג הסוכות. בחג זה אנו מצווים על פי ההלכה "לבלות" מחוץ לבית ולהעביר שבעה ימים תחת כיפת השמיים. אז אם אתם לא בטוחים שלסוכה שלכם מגיע תו תקן מבחינת כשרות ובא לכם להכיר את המסורת על בוריה – הנה כמה דברים שכדאי לדעת. 

מה זו בכלל סוכה?

בגדול, סוכה היא מבנה לכל דבר ועניין, אך בשונה ממבנה רגיל, מדובר במבנה זמני בלבד שניתן לפרקו במהירות ( מפתיע בהתחשב בעובדה שבארצנו עוד ניתן לראות סוכות בדצמבר). הסוכה מורכבת מקירות, כמו כל מבנה, כשגולת הכותרת היא דווקא הגג. לרוב מדובר מגג פשוט, עשויי מענפים, שניתן לראות דרכו את השמיים.
 
בניית סוכה יכולה להיות משימה מהנה ביותר אך היא ממש לא מחייבת מבחינה הלכתית. כיום, מי שלא סופג הנאה מהעניין, יכול לרכוש סוכה מוכנה וכשרה לגמרי ולחסוך זמן ומאמץ. לדוגמא, 'סוכת נצח' (סוכת בד שמגיעה עם מוטות) היא סוכה שמגיעה עם דפנות וסכך כשר - כל מה שצריך לעשות זה לחבר את חלקיה השונים ולקבע אותה באדמה.  
סוכה קנויה
כבר לא צריך לקחת מהר פטיש ומסמר.

מי הוא הבנאי הכשר?

על פי המסורת יש להתחיל לבנות את הסוכה כבר בצאת יום הכיפורים. המהדרין קובעים את היתד הראשון של הסוכה במועד זה ומתקדמים לאט בבניית הסוכה עד שזו תהיה מוכנה בערב החג. מבחינת הלכתית, יש לסיים קודם את בניית דפנות הסוכה ורק לאחר מכן להתפנות לעבודה על הסכך.

איך בונים כשר?

נהוג לחשוב שסוכה חייבת לכלול ארבעה קירות אך בפועל מספיקות שתי דפנות ועוד אחת שרוחבה לפחות 8 ס"מ (כלומר גם סוכה ששניים מקירותיה הם קירות חנייה היא כשרה). בנוסף, קירות הסוכה יכולים להיות עשויים משלל חומרים - יוטה, ברזט, פיברלגס, עץ, דיקט וכאמור, גם קירות קיימים מתאימים. גם לנושא מידות הסוכה יש התייחסות הלכתית - עליה להיות בגודל של 58X58 ס"מ לפחות ולהתנשא לגובה שנמצא בטווח של 86 ס"מ ל- 9.6 מטר.  
 
ישנו גיוון רב גם בחומרים הכשרים מהם ניתן לבנות סכך לסוכה. ניתן לדוגמא להשתמש בכפות דקל, מחצלות במבוק, גזרי עץ או קני סוף. התנאי היחיד הוא שיש להשתמש רק בחומרים כשרים (גם עבור החבלים שמייצבים את הסכך), כלומר חומרים שלא יוצרים חציצה בין היושבים בסוכה לבין השמיים. בנוסף, שווה להשקיע בסכך ולהתקינו כהלכה כי הוא זה שמבדיל בין סתם מבנה ארעי לסוכה, מציל על היושבים בה ומאפשר לשבת בנעימים גם בשעות הצהריים החמות. 

סוכה במרפסת בירושלים data-cke-saved-src=
העיקר שיהיה מזג אויר נעים בסוכה.

ומה עוד בענייני כשרות?

אולי תופתעו לדעת כי לקישוט הסוכה (החלק המהנה והכיפי ביותר בבניית סוכה) אין שום קשר לכשרות. למעשה, הרבה קהילות בישראל בוחרות להימנע מקישוט, כמו לדוגמא קהילת חב"ד. אז הוספת שרשראות צבעוניות ועיטורים ברוח ארבעת המינים לא יעשו אותה כשרה, אבל בהחלט יהפכו אותה לחגיגית ויפה ויותר.
 
מנהג חשוב אחר שיש לו קשר לכשרות הוא האירוח - הזמנת אושפיזין להתארח בסוכה. לכן, על הסוכה להיות מרווחת מספיק כדי לאכלס בה אורחים וצריכים להיות בה שולחנות וכיסאות או מקומות ישיבה אחרים. אמנם מקומות הישיבה אינם מחייבים כדי להפוך את הסוכה לכשרה, אך המנהג לארח בה אורחים - בהחלט כן.
קישוטים בסוכה
ניתן ליצור קישוטים עם הילדים, אך ניתן גם לקנות קישוטים מוכנים.

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist