כתבות בנושא ציוד מחנאות - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

להיות עם ולהרגיש בלי - אוהלי קמפינג לכל מטרה

מדורה, גיטרה, בריזה, טבע - אין כמו קמפינג לשובב את הנפש. אבל מה עם היתושים ומזג האוויר? והאור שמעיר אותנו לפנות בוקר אחרי לילה ללא שינה? כמה טוב שאפשר לשדרג את תנאי השטח בזכות אוהל מתאים.

בין אם מדובר בקמפינג משפחתי, בטרק בהרים או בלינה על חוף הים, לא קל לבחור אוהל קמפינג. ישנם סוגים רבים של אוהלים ללינת שטח ויש מספר שיקולים שצריך להתחשב בהם. מה חשוב לזכור ולמה כדאי לשים לב, ריכזנו עבורכם 8 קריטריונים שיכולים להשפיע על הטיול כולו.

  1. מטרה וסגנון הטיול – כמובן שבראש ובראשונה יש להתחשב במהות הטיול. אם אתם מהאמיצים היוצאים לכבוש את הקלינמג'רו או ההימלאיה תזדקקו לאוהל שונה מזה לו תזדקק משפחה שיוצאת לקמפינג במדבר.
  1. גודל האוהל – את האוהלים ללינת שטח תוכלו למצוא במגוון גדלים, החל מאוהל זוגי, דרך אוהל לארבעה או שישה ועד לאוהל משפחתי של שמונה אנשים. גם אוהלים של שלושה על ארבעה מטרים, היכולים להכיל עשרה אנשים הם פתרון טוב ומגניב לטיול סוכות רציני. עם זאת, חשוב לשים לב - אוהל לארבעה אנשים לא באמת יכול להכיל ארבעה אנשים, אלא יותר בכיוון של שלושה. היו מציאותיים ותיהנו מאוהל מרווח. בנוסף, כאשר בוחרים גודל של אוהל יש לבחון האם עליו להכיל מזרונים או שקי שינה, כמה מבוגרים וכמה ילדים עתידים ללון בו, האם מלבד אביזרי הלינה צריך האוהל להכיל גם תיקים וציוד נלווה ואחרון אך לא פחות חשוב - מה מידותיו כשהוא מקופל וסגור כשנרצה לאחסנו.
  1. מאפייני האוהל - יש אוהלים למקצוענים ויש אוהלים לחובבים. חובבי שטח וודאי ישקיעו באוהל רציני יותר שיכול להגן עליהם גם מפני מזג האוויר, בעוד שמשפחה סטנדרטית וודאי תסתפק באוהל פשוט. בהקשר זה, ישנם מגוון אוהלים לקמפינג בעלי תכונות שונות, כשכל תכונה מייקרת את מחירו של האוהל. ישנם אוהלים אטומים לגשם וכאלה שלא; ישנם אוהלים עם דרגת אוורור גבוהה מהרגיל, ישנם כאלה העמידים בפני שלג ורוח ועוד. בהתאמה, לאוהלים מקצועיים רמות גימור ואיכות גבוהות יותר בהשוואה לאוהלים הסטנדרטים.
  1. נוחות בניית האוהל - רוב האוהלים היום אינם מצריכים בנייה של ממש אלא יותר הרכבה פשוטה הכוללת מינימום פעולות. עם זאת, אם חשובה לכם ההרכבה הקלה והפשוטה, זהו בהחלט מאפיין שיש לתת עליו את הדעת בעת בחירת אוהל קמפינג.
  1. תקציב - מחירו של אוהל קמפינג יכול לנוע בין מאות לאלפי שקלים. אם אתם משפחה גדולה שמטיילת הרבה ואוהבת את לינת השטח, רצוי לבחור באוהל קמפינג מרווח ועמיד שישרת אתכם לשנים רבות. במקרה כזה תאלצו להיפרד מ- 800 עד 1,000 ש"ח. אך אל תתנו למחיר להבהיל אתכם, בטווח הארוך זה משתלם הרבה יותר, שכן אם תאלצו לקנות אוהל חדש כל שנה כי ההוא שקניתם בגרושים נקרע לא חסכתם דבר - קניתם בזול ושלמתם ביוקר. לכן, אזנו בין המחיר לצרכים שלכם ובחרו משהו טוב באמצע. אם אתם מהאמיצים שהזכרנו קודם לכן ודורשים אוהל עמיד בתנאי מזג אוויר, ההוצאה תהיה בהתאם – מינימום 1,300 ש"ח, לעומת זאת, אוהל בסיסי וקטן לטיול או שניים בחגים יכול לעלות במקסימום 400 ש"ח.
  1. משקל האוהל-  מי שמטייל עם האוהל על גבו, חייב להתחשב גם בפרמטר זה. אוהלים לציבור הרחב שוקלים משקל סביר, אך אוהלים למטיילים מקצועיים שוקלים הרבה פחות.
  1. מראה האוהל - יש שמתעקשים לבחור אוהל חתיך או כזה שיבלוט בין כל האוהלים, כדי שהילדים יזהו אותו בקלות אם חלילה ילכו לאיבוד. ההיבט העיצובי של האוהל הוא שיקול שולי יחסית, אך מי שירצה להתעכב על העניין יוכל למצוא אוהלי קמפינג מצודדים ומגניבים.
  1. צורת האוהל – מפתיע אך מסתבר שישנה יותר מצורה אחת של אוהל לקמפינג. מספר מבנים שלמעבר לצורה המוכרת תוכלו למצוא אוהל בצורת איגלו, מנהרה, שמפנייה וכיפה גאודזית. לכל אחת מהצורות יתרונות וחסרונות. רוב האוהלים הקטנים מגיעים בצורת איגלו והם נוחים מאוד, בעוד שבאוהלים הגדולים יש לבחון איזו צורה תענה בצורה מיטבית על צורכיכם. 

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist