
פינוי פסולת בניין בעת שיפוצים או בנייה - איך עושים את זה?
משפצים או בונים בית ואין לכם מושג מה לעשות עם פסולת הבניין? קבלו את כל התשובות שימנעו מכם לשלם קנסות מיותרים
לפי המשרד להגנת הסביבה, יותר משישה מיליון טון של פסולת בניין מיוצרים בישראל מדי שנה. פסולת בניין היא תוצאה של בנייה ושיפוץ ומכילה חומרים שונים, חלקם מסוכנים המסוגלים לגרום לנזקים סביבתיים רבים, ובין השאר אסבסט, דבק, חומרי איטום וצבע, תוספים ומה לא. לכן, השלכת פסלות בניין בשטחי טבע פתוחים היא עבירה בישראל. שאלות בנוגע לפסולת בניין מתעוררות בעיקר בזמן שיפוצים לבית ובבנייה, והנה לפניכם התשובות שחשוב שתדעו.
שאלות ותשובות
מה זה הסכם התקשרות לטיפול בפסולת בניין?
הוועדה המקומית דורשת במסגרת הבקשה להיתר בנייה מהיזם להציג הסכם טיפול בפסולת הבניין העתידית והוא נועד להסדיר את פינוי הפסולת לאתר טיפול מוסדר ומורשה.
מי אחראי על פינוי הפסולת?
בעל היתר הבנייה הוא האחראי. אולם הלקוח המזמין את העבודה אחראי לוודא כי הקבלן מבצע פינוי פסולת אך ורק לאתרי ההטמנה או המיחזור המאושרים. בקשו לראות אישורים או תעודות.
מהו גובה הקנסות על השלכת פסולת בניין?
הקנסות עלולים לנוע מ–4,000 שקל ועד עשרות אלפי שקלים ואף להגיע לעונש מאסר בפועל. לכן, חשוב להקפיד על ההנחיות.
איך בוחרים את המקום הנכון לפסולת הבניין?
ברחבי הארץ מפוזרים מתקני פינוי רבים. ביחרו את המורשה הקרוב אליכם ותחסכו בהוצאות השינוע.
איפה מציבים מכולת פסולת בעיר?
אם אפשר להציב אותה בחניה פרטית – מעולה. אם לא, הצבת המכולה תיעשה על חניה ציבורית – כחול לבן או בחניות שברחוב. יש ליצור קשר עם העירייה לקבלת מידע קונקרטי.
האם ניתן לאסוף פסולת גם ללא מכולה?
רק אם תציבו מכולה זמנית או תדאגו למנופים ייעודיים שיאספו את הפסולת ישירות מהקרקע.
מיהו קבלן פסולת?
איש מקצוע המתמחה בפינוי סוגי פסולת שונים, גזם, אורגנית, תעשייתית ובניין. פינוי פסולת הבניין לא יכול להיעשות על ידי אדם פרטי אלא רק דרך קבלת פינוי פסולת שמספק את הכלים המתאימים ומפנה את הפסולת למקומות המיועדים לה.
כמה עולה פינוי פסולת בניין?
המחירים נקבעים על פי קוב וכוללים עלות והטמנה. העלות תהיה בין 90 ל-200 שקל בהתאם לכמות הפסולת, סוגה, מורכבות הפינוי ומרחק הנסיעה.
כמה עולה מכולה לפינוי פסולת בניין?
מחיר השכרת מכולת פסולת קטנה של 6-8 קוב לשבוע, המתאימה גם לעבודה במרכזי ערים, נע בין 800 ל–950 שקל, כולל מחיר הובלה, פינוי והטמנה. המחיר עולה ככל שנפח המכולה גדול יותר עד למכולה בעלת תכולה של 32 קוב שעלותה בין 2,700 שקל ל-3,200 שקל לשבוע, כולל הובלה ופינוי.
לסיכום, חפשו ברשת קבלן מורשה לפינוי פסלות בניין שיציג לכם תעודות, סכמו איתו על מכולה מתאימה, תאמו הכל עם הרשויות, והפסולת מהשיפוץ או מהבנייה שלכם לא תסבך אתכם בצרות מיותרות.