ברנדי - משקה אלכוהולי, מיוצר מזיקוק יין. קיימים סוגים שונים של ברנדי המיוצרים מענבים או מפירות אחרים
יין מבעבע - יין המכיל כמות גדולה של פחמן דו-חמצני מומס ועל כן תוסס ומבעבע בעת פתיחת הבקבוק (בדומה לפתיחת בקבוק סודה). נקרא גם יין נתזים
יין רוזה - יין המיוצר מזני ענבים אדומים בעל גוון ורוד. בזמן ייצורו מופרדות הקליפות מן התירוש לאחר יום או יומיים ותהליך הייצור נמשך בדומה לייצור יין לבן
קאוה - יין מבעבע ספרדי המיוצר באופן דומה לשמפניה הצרפתית, אך בשימוש זני ענבים אופיינים לכרמים בספרד
רום - משקה אלכוהולי המיוצר מקנה סוכר ומתוצריו
ג'ין - משקה אלכוהולי חסר צבע, מיוצר מזיקוק והתססה של דגנים. לנוזל המותסס מוסיפים תבלינים שונים
ורמוט - יין לבן מחוזק ומתובל בסוגי תבלינים משתנים. יין מחוזק הינו יין אשר במהלך הייצור מוסיפים לו אלכוהול
ליקר - משקה אלכוהולי המיוצר באמצעות מהילת תזקיק אלכוהול בחומרים המעניקים לו טעם וריח, כגון: שוקולד, פירות ותבלינים
אניס - קבוצת משקאות אלכוהוליים, דוגמת ערק, אוזו ופאסטיס, המיוצרים ע"י התססה וזיקוק ענבים, בצירוף פירות וזרעי אניס
סאקי - משקה אלכוהולי יפני אותו מייצרים באמצעות התססת אורז
פורט - יין אדום מתוק ומחוזק המיוצר בפורטוגל
מאלט - משקה קל, מיוצר באופן דומה לבירה, מלבד הקפדה על זמן התססה קצר המונע היווצרות אלכוהול בשיעור משמעותי. נקרא גם בירה שחורה
גראפה - סוג ברנדי אותו מייצרים מגפת ענבים, תוצר לוואי הנותר לאחר סחיטת המיץ מענבים בייצור יין