נתח קצבים (פאלדה) - נתח בשר קטן הלקוח מתוך חלל הבטן של הבקר, מתאים להכנת אומצות
פילה בקר - נתח מספר 12, נחשב לנתח היוקרתי ביותר בבקר כיוון שהוא רך מאוד ונקי משומן, מקורו בצד הפנימי של הצלעות האחוריות
אוסובוקו עגל - בשר שוק של עגל המשמש להכנת תבשיל. מקור השם בתבשיל האיטלקי Osso buco
אנטריקוט בקר - נתח מספר 1, מכונה גם "ורד הצלע", ומשמש להכנת רוסטביף, סטייקים ולצלייה
סינטה בקר - סינטה (נתח מספר 11) בשר מותן של בקר, משמש להכנת סטייקים
בשר חלק - כינוי לבשר הנשחט ומטופל לפי כללי כשרות מחמירים
שקדי עגל - כינוי לנתח פנימי של העגל, הלקוח מבלוטת התימוס
שווארמה - מאכל בשרי פופולארי העשוי מנתחי בשר שונים בתוספת שומן, הנצלים על שיפוד מתכת המסתובב לצד מקור חום
אוכף טלה - נתח המורכב מהפילה והסינטה של הטלה, המחוברים ביניהם באמצעות עצם בצורת האות T, נקרא גם טי בון
סינטה עגל - סינטה (נתח מספר 11) הוא נתח הלקוח מבשר המותן של העגל
גולש עגל - סוג של תבשיל קדירה שמקורו המטבח ההונגרי, העשוי מבשר עגל
שפונדרה - נתח מספר 9, המכונה גם קשתית, משמש להכנת אסאדו