כתבות בנושא בריכות נוי - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

פולחן האביב: איך מכינים בריכות נוי לעונה החמה?

מה הדבר החשוב ביותר שיש לעשות לפני שמטפלים בבריכת נוי ואיך תשדרגו את הבריכה שלכם לקראת הקיץ? כל הפרטים במדריך שלפניכם

בכתבה זו:
זהירות, לפני הכול | גיזום ודישון הצמחייה | שתילת צמחי מים חדשים | פינוי פסולת | ניקוי המשאבה | ניקוי ובדיקת הפילטר | הרשו לעצמכם להתחדש

גנרל חורף בקושי הספיק להסיג את כוחותיו והפריחה האביבית כבר משכרת בניחוחות ממכרים. במהלך האביב בריכות הנוי מתעוררות אט אט מתרדמת החורף ולנו רק נותר לבצע מספר פעולות פשוטות שיעזרו להן להתאושש ולחזור לחיים. במדריך שלפניכם תמצאו את כל המידע הדרוש כדי להכין את בריכת הנוי שלכם לעונה החמה.

זהירות, לפני הכול

הדבר הראשון (והקריטי ביותר) שיש לעשות כשבאים לטפל בבריכת נוי, זה לנתק את כל המערכות החשמליות הפועלות בבריכה ממקור המתח: גם אם רק אתמול וידאתם שכל המערכות תקינות, אתם אף פעם לא יכולים לדעת האם במקרה במהלך הלילה נגרם נזק לאחד מהכבלים החשמליים. 
 
כמו כן חשוב להבין כי גם אם אתם מתכוונים לטפל רק במערכת חשמלית אחת, עדיין חובה לנתק את כל המערכות האחרות. טיפ זה לא רק שווה את משקלו בזהב אלא גם עשוי להציל חיים. 
 
מעבר לכך, אם לא נכנסתם לבריכה כבר זמן מה, נקטו במשנה זהירות: יתכן בהחלט שבמהלך החורף התפתחה על שפת הבריכה שכבה של אצות המעמידה אתכם בסכנת החלקה. 
 

גיזום ודישון הצמחייה

עם עליית הטמפרטורות, קצב הצמיחה של צמחי המים יהפוך למהיר יותר. כדי ליהנות ממלוא האפקט של התחממות מזג האוויר, מומלץ במהלך האביב לגזום את צמחי המים ולהיפטר מעלים מבוגרים ולא אסתטיים. 
 
בנוסף תחילת האביב היא גם העיתוי המושלם לדישון של שורשי הצמחים באמצעות כדוריות או מקלוני דישון. ניתן ואף רצוי כמובן להשתמש גם בדשן נוזלי אחת לשבוע (או בהתאם להנחיות היצרן שעל האריזה) בעונת הפריחה: השתמשו במוצרים ייעודיים המתאימים לצמחי מים בלבד והימנעו משימוש בסוגי דשן המיועדים עבור צמחי גינה.
 

גיזום ודישון צמחייה
מאת: Sutterstock

שתילת צמחי מים חדשים

מטבע הדברים רוב הסיכויים שחלק מצמחי המים המהממים שלכם, לא ישרדו את החורף. לכן בזמן הגיזום, עליכם לוודא שלא נוצרו חללים בצמחייה. אם זיהיתם היעלמות של צמחים, מהרו להשלים את החסר. יש להבין כי השלמת הצמחייה החסרה חשובה לא רק מבחינה אסתטית: באזורים שבהם לא גדלים צמחי מים, תוך זמן קצר יגדלו אצות. 

פינוי פסולת

לאורך השנה נוצרת בבריכות נוי פסולת ביולוגית המורכבת מהפרשות דגים, מזון שלא נצרך, צמחים מתים וכיו"ב. כאשר הפסולת מצטברת ונשארת מספיק זמן בבריכה, היא מתחילה לעבור תהליך של ריקבון שבתורו עשוי להזיק לצמחים ולדגים. לכן חשוב מאוד לסלק את הפסולת הביולוגית מפני המים באמצעות רשת ייעודית לכל הפחות בחילופי העונות.  
 
בנוסף מומלץ לשאוב את הרפש המצטבר על קרקעית הבריכה באמצעות שואב רפש. חשוב רק לזכור שבזמן השאיבה של הרפש, נשאבת גם כמות מסוימת של מים. אי לכך יש להוסיף מים לבריכה עם תום השאיבה ולא לשכוח להשתמש בחומר לנטרול הכלור (אנטי כלור). 
 
פרויקט פינוי הפסולת הוא גם יופי של הזדמנות להסיר את שכבת האצות שהתפתחה על פני פנסי התאורה התת-מימיים. ניקוי תדיר של פנסי התאורה התת-מימיים באמצעות סקוץ' (כרית יפנית) נקי, ימנע הצטברות משמעותית וקשה להסרה של אצות.
 

ניקוי המשאבה

משאבת המים שאחראית על הסירקולציה, נמצאת באופן מתמיד בסכנת סתימה. במהלך הסתיו, היא עשויה להיסתם בשל העלים שנושרים מהעצים שמקיפים את הבריכה. במהלך החורף, אלו צמחי המים שמעמדים אותה בסכנה: בעונה הקרה צמחי המים נכנסים לתרדמת ומשחררים עלים המתנתקים מהענפים. העלים המתים עשויים לעשות את דרכם למשאבה ולגרום לסתימה. 
 
כדי לנקות את המשאבה יש להוציא אותה מהמים ולנקות אותה באמצעות זרם מים עוצמתי. בהתאם לצורך, ניתן לפתוח את המשאבה ולנקות גם את המדחף (אימפלור) והרכיבים הפנימיים. כדי לטפל במשקעי אבנית, לאחר השטיפה היסודית מומלץ להשרות את המשאבה בתמיסה המורכבת ממים פושרים ומלח לימון. 
 
שימו לב – חל איסור מוחלט להוציא את המשאבה מהבריכה על ידי משיכת כבל ההזנה החשמלי שלה. 
 

ניקוי המשאבה
מאת: Sutterstock

ניקוי ובדיקת הפילטר

באופן עקרוני מומלץ שלא לפתוח את הפילטר בתדירות גבוהה. הסיבה לכך נעוצה בעובדה שניקוי הפילטר עשוי לפגוע באיכות הסינון הביולוגי. לפיכך ההמלצה היא לנקות את הפילטר רק כשהוא נסתם או לכל היותר אחת לשלושה חודשים. 
 
כדי לנקות את הפילטר יש לפתוח אותו בזהירות, להוציא את ספוגיות הסינון ולשטוף אותן באמצעות זרם מים עוצמתי. אם יש לכם פילטר לחץ, נצלו את ההזדמנות לוודא שגומיות האיטום שלמות ותקינות. 
 

הרשו לעצמכם להתחדש

האביב הוא התקופה האידיאלית לפנק את הבריכה שלכם עם מערכות ואביזרים חדשים. אם אתם מחפשים רעיונות בכיוון, נמליץ לכם להתעניין בנוגע לרכישת מערכת אידוי-פיצוי. מדובר במערכת המונעת ירידה של מפלס המים בשל האידוי הטבעי, הנוטה מן הסתם להאיץ בעונה החמה. 
 
כמו כן תמיד נחמד לשדרג את הבריכה עם מזרקה או מפל קטן. הוספת מפל לא רק תשדרג את מראה הבריכה אלא גם תתרום לקירור וחמצון המים. כל זה מבלי להזכיר את קול פכפוך המים שינעים לכם את השהייה על שפת הבריכה. 
 
יתרה מזאת, בדומה לצמחי המים, יתכן מאוד שגם חלק מהדגים לא ישרדו העונה הגשומה. אי לכך, מומלץ מאוד במהלך האביב לרכוש דגים חדשים. בהקשר זה נזכיר כי תקופת הדגירה של היתושים מתרחשת באביב ובקיץ. לאור זאת מומלץ להוסיף לבריכה דגים אוכלי זחלים ויתושים כמו דניו ענק (Giant danio) או רוזי-בארב (Rosy-barb).  
 
לאחר שסיימתם את הטיפול ורגע לפני שתטפחו לעצמכם על השכם, יש לחבר חזרה את כל המערכות החשמליות ולבצע בדיקת תקינות. כעת כל מה שצריך לעשות זה פשוט ליהנות ממראה הבריכה המטופחת ולחייך חיוך מלא סיפוק.
 

אנשים שחיפשו בריכות נוי חיפשו גם

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist