כתבות בנושא קצביות - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

איך מכינים סטייקים בבית? קבלו את המדריך לצליית סטייק על מחבת

חול המועד (שוב) השנה מרגיש שלא נצא מהבידוד בימים הקרובים, אם אוכל הוא נחמה- אז בהחלט אפשר להנות מסטייק טוב על המחבת בבית, גם כשאנחנו לבד. קראו את המדריך שלנו לצליית סטייק על המחבת, בתקווה שיעזור לכם להגיע לסטייק המושלם!

בכתבה זו:
המדריך לצליית סטייק על מחבת: | המומלצים שלנו: | אוקיי, הגענו לשלב הצלייה-

 דפי זהב עד הבית

רבים מאיתנו אוהבים את הבשר שלהם צלוי על האש. בין אם מדובר במנגל פחמים או גריל גז – אנחנו נהנים גם מהחוויה וגם מהסטייק. בחגים, בסופי שבוע או סתם בערב עם חברים, פלא שהמנגל הוא הספורט הלאומי במדינת ישראל? נפגשים, אוכלים, שותים וצוחקים – יש יותר טוב מזה?
אבל מה עושים במקרים שבהם אנחנו רוצים סטייק טוב ללא כל ההתארגנות מסביב? איך נהנים מארוחת בשרים מבלי לצאת מהבית? אל דאגה, עם המחבת הנכונה והבשר הנכון – תוכלו להנות גם אתם מהסטייק הבא.


המדריך לצליית סטייק על מחבת:

כלל ראשון:  סטייק בטמפרטורת החדר
הוציאו את הסטייק מהמקרר כחצי שעה לפני הצלייה והשאירו אותו בטמפרטורת החדר. למה טמפרטורת החדר? אנחנו לא רוצים שהסטייק יהיה שרוף מבחוץ אך קפוא מבפנים כתוצאה מסטייק קר שהונח על המחבת. סטייק כזה לא נעים לחך ואנחנו כאן כדי למנוע זאת.

סטייק בטמפרטורת החדר: תמונה להמחשה

כלל שני: סטייק משמנים באהבה
רבים נוטים לשמן את המחבת ולא את הסטייק, מה שעלול לגרום לשריפה שלו על המחבת. קחו את נתח הבשר ושמנו אותו היטב בחמאה (למי שלא שומר כשרות) או בשמן. בימים אלה, כשחשוב לשמור על היגיינה, אנחנו ממליצים לשמן עם מברשת ולא להשתמש בידיים. בכל זמן אחר אפשר לעסות את הסטייק היטב עם 2 הידיים. 


כלל שלישי: השתמשו במחבת פסים
לרובנו יש את המחבת הזאת בבית, קנינו אותה כדי שנוכל... להכין סטייק! היא מעולה לצריבה של בשרים ועוזרת לנוזלים להישאר מטה ולא להעמיס על הסטייק.


כלל רביעי: אין צורך בתיבול רב
מלח גס או פלפל גרוס הם התיבול המומלץ, אין צורך להעמיס בטעמים כבדים. כשהנתח טוב- העשייה הנכונה, בצירוף מלח ופלפל,  תעשה עבורכם את העבודה.

המומלצים שלנו: עסקים שפתוחים וכמובן מגיעים אליכם עם הנתחים עד הבית!

MBS הקצבייה בירוקה, שלמה וחיה אנג'ל 78, כפר סבא. 072-3214573

לה בוצ'רי - האטליז שלי, העבודה 5, ראש העין. 072-3204533

אטליז אלי סימן טוב, שמואל ברוך 6, ירושלים. 02-6248286

הבשרים של תומר, הפנינים 3, אשקלון. 077-3130151מחבת פסים- המחבת לסטייק: תמונה להמחשה

אוקיי, הגענו לשלב הצלייה-
חשוב מאד לחמם את המחבת לפני שמניחים עליה את הנתח. לאחר שהסטייק נח בטמפרטורת החדר, ולאחר ששומן – הניחו אותו על המחבת. לאחר מכן המתינו מספר דקות – מבלי להפוך אותו! כל הפיכה מיותרת רק תהרוס את הצלייה שלו.


מתי הופכים את הסטייק? כאשר תראו שהוא "מתחיל להזיע", כלומר, כאשר תראו טיפות של נוזלים. בהקשר זה נציין שלכל סטייק יש זמן עשייה שלו שתלוי בעובי הנתח. לאחר שהפכנו מומלץ להנמיך את הלהבה מעט ולהמתין שוב כמה דקות.


בגדול, סטייקים אוכלים ברגע שהם מוכנים אבל אם עוד לא התיישבתם בשולחן- ניתן לשמור על החום של הסטייק לכמה דקות באמצעות התנור, בטמפרטורה של 80-100 מעלות. אל תכסו את הסטייק בנייר כסף או במכסה– כדיי שלא יווצר מצב של אידוי נוסף.

מה מגישים לצד הסטייק? אנחנו מעדיפים תפוחי אדמה אפויים או צי'פס חם, אם אתם בעניין של בריאות גם סלט ירוק העשוי כולו מחסות יהיה חגי-גה!

בתאבון

המדריך להכנת הסטייק המושלם: תמונה להמחשה

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist