כתבות בנושא ייצור מוצרי בשר - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

המדריך לבחירת אטליז מומלץ

מי לא אוהב בשר? נו טוב יש כאלה שלא אוכלים בכלל בשר, אבל יש כאלה שסוגדים לו ולא יכולים להעביר שבוע בלי סטייק איכותי או המבורגר עסיסי. רובינו קונים בשר עוף או בשר אדום בסופר הקרוב או בקצבייה של היישוב, אולם לא תמיד נהייה מרוצים מאיכות הבשר ונמצא את עצמנו מנסים כל פעם קצבייה במקום אחר - אז איך ניתן לבחור קצבית אטליז שניתן לסמוך על טיב המוצרים שלה?

בכתבה זו:
איך נדע שאכן הקצבייה ראויה?

 

אמינות לפני הכל

לדאבוננו, אין בארץ שיטה שמסייעת לסווג את הבשר לפי האיכות שלו כמו שיש לדוג' בחו"ל. מה שאומר שלעיתים רבות נידרש לשלם מחיר גבוה לנתח בשר שהאיכות שלו לא תהייה בהכרח גבוהה ומשתווה למחיר. כך יוצא שנאלץ לא פעם להסתמך על החושים שלנו או על הקצב, ולקוות שיתמזל מזלנו שהוא ימכור לנו נתח טוב. מסיבה זו חשוב ביותר לבחור קצב אמין שמחזיק סחורה איכותית והקצבייה שלו נקיה ונעימה למראה.  אפשר להעזר ברשימת קצביות של דפי זהב 

מדריך בחירת אטליז מומלץ : תמונה שאטרסטוק

איך נדע שאכן הקצבייה ראויה?

 אז כפי שהזכרנו הפרמטרים החשובים והראשונים שיש לשים דגש הינם תחושת אמינות (שאין תמיד דרך למדוד, תגלו עם הזמן) , ניקיון והסדר שיש במקום. במידה ונכנסתם לקצבייה ויש בה ריח לא טוב במיוחד עדיף שתצאו ולא תרכשו בה דבר. כמו כן, היה והנתחים נראים לכם יבשים למדי ולא חתוכים בצורה טובה, צאו. הוויטרינה תראה מוזנחת וגם קרש החיתוך מלוכלך במיוחד. הטמפרטורה במקרר או במקפיא נמוכה, ובכלל יש לכם תחושה לא נוחה מבחינת תחזוקה ורמת ההיגיינה, צאו ואל תחזרו.

בשר טרי

המחיר של בשר טרי הוא תמיד יהיה גבוה יותר מבשר שהקפיאו אותו, ולכן יש מי שימכור בשר קפוא בתור בשר טרי. היו מקרים שבהם הפשירו את הבשר וטענו שהוא טרי, אולם חשוב שתדעו שמדובר בפעולה לא חוקית ורק בשר שהוא טרי באמת אפשר למכור כטרי. כך למעשה הומצא מה שמוכנה בארץ, המושג - "מופשר ומיושן" או "מיושן מקפוא" וכהנה. מדובר בבשר שהוא קפוא והמחיר שלו לא יהיה כמו בשר שהוא טרי.

סוג הבשר

חשוב שתבחרו את הקצב שלכם לפי סוג הבשר שהוא בוחר למכור אצלו בקצבייה, מי שמחזיק מעצמו, ידע גם לכבד את הסחורה שהוא מוכר. בקשו לדעת מתי במהלך השבוע מגיע הבשר ונסו להגיע באותו היום כדי להספיק להתרשם מהנתחים הטריים, לראות איך הם מגיעים ובאיזו דרך הם נחתכים, כך תוכלו לאמוד על אופי וטיב הסחורה.

המבחר גם קובע

אטליז טוב יציע מנעד רחב של בשרים טריים, מבחר נתחים שונים לצד מוצרים שונים של נקניקיות, רטבים ואפילו יין משובח. בחרו באטליז שהמנעד שלו רחב ושיש בו את מה שאתם אוהבים. כך לא תאלצו לנדוד ממקום למקום ותמיד תמצאו אצלו את מבוקשכם.

קצב מיומן בעל ידע נרחב

אומנותו של הקצב תהייה בזכות היכולת שלו לבחור את הנתח הטוב עבורכם, ולספק לכם סחורה  טרייה בכל פעם שאתם מגיעים אליו. הוא צריך לדעת לפרק את הנתח בצורה מדויקת שתהייה יעילה מיד לבישול. כמו כן, כדאי שיבין ויכיר את קהל הלקוחות שלו וידע מראש מה כל אחד מעדיף. הביטו במיומנותו של הקצב ותגלו כמה הוא מדייק בעבודתו. פירוק לא מקצועי של בשר יכול לגרום לו להיזרק או שתמצאו את עצמכם עם נתח עם הרבה שומן או רקמת חיבור שתהרוס לכם את כל חדוות הבישול.

 לרשימת קצביות בכל הארץ >>>

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist