
עמודי האינסטגרם עם העוגות הכי שוות – שאתם פשוט חייבים להכיר
לקראת חג השבועות, אבל גם בכל יום אחר בשנה – קבלו את 9 עמודי האינסטגרם עם העוגות והקינוחים שהכי כיף לראות, ועוד יותר כיף לטעום
שבועות בפתח ואין תזמון נפלא מזה בשביל להכיר לכם כמה מהאנשים שאחראים על עמודי האינסטגרם המתוקים, הצבעוניים ומעוררי התאבון ביותר. הם ישתפו אתכם במתכונים, יציעו לכם עוגות בוטיק מעוצבות על פי הזמנה, ירחיבו לכם את הלב וגם (אם תרצו) את מידת המכנסיים, אבל גם אם תחליטו לראותם בלבד – מובטחת לכם חגיגה לעיניים. מוכנים להתמכר? בואו נתחיל
מחפשים קונדיטוריות עם עוגות מיוחדות? כדאי שתבדקו ברשימת הקונדיטוריות שלנו>>
1. אייל רווח שף קונדיטור – Eyal Revah – Pastry Chef
אייל רווח הוא השף קונדיטור במסעדת "לה רפובליקה" בתל אביב, יועץ קולינרי לחברות ומעביר סדנאות, והוא גם הכתובת שלכם אם אתם רוצים לראות בפיד שלכם עוגות מעוצבות נוטפות סטייל, יופי וייחודיות. אייל מעצב ומייצר בעצמו את הקייק טופרס (הקישוטים המרשימים שמעטרים את העוגה מבחוץ) והעמוד שלו מלא בעוגות ראווה שכל אחת מהן היא יצירת אומנות אסתטית, צבעונית ומעוררת התפעלות. בסטורי שלו ובהיילייטס הוא משתף קרוב ל-18 אלף עוקבים במתכונים המתפרסמים גם בבלוג שלו, בהם אותן עוגות ראווה מרשימות כמו, למשל, עוגת הקונקורד המפורסמת לצד מתוקים "פשוטים" יותר כמו עוגיות מרנג קוקוס מרוקאיות. אם כמונו, לא תוכלו לעמוד בפיתוי ותהיו חייבים לטעום - תמצאו בעמוד גם מספר טלפון להזמנת עוגות, אותן הוא מעצב בהתאמה אישית לכל לקוח
קרן אגם היא, על פי הגדרתה, אופה ביתית – חובבת אפייה נלהבת מלאה בתשוקה לניחוחות, לטעמים ולכל הכרוך בתהליך האפייה. היא מתגוררת ביפו, אמא לשלושה ילדים, מפתחת מתכונים לחברות מסחריות ומתחזקת בלוג בשם הנהדר – "נשואה למאפייה". אם תצטרפו לכמעט 70 אלף העוקבים שלה באינסטגרם, הפיד שלכם יתמלא בתמונות של מאפים ביתיים יפהפיים שרק המראה שלהם יספק לכם את כל הנחמה שמאפה ביתי משובח יכול לתת. ואם תרצו להתנחם גם באמצעות חוש הטעם, תוכלו לנסות את המתכונים שלה או להגיע לסדנאות שהיא מעבירה בביתה.
3. פיית העוגיות – The_cookie_fairy
ענבל לביא היתה במשך שנים אשת קריירה עסוקה. כאשר היתה חוזרת הביתה אחרי יום ארוך של עבודה, במקום לנוח היתה מוצאת את עצמה במטבח, אופה עוגות, לשה, מרדדת ומטמפררת ולאט לאט החלה לפתח מתכונים ולהגשים דרכם את כל הפנטזיות הקולינריות שלה בתחום המתוקים והמאפים. כשהתחילה לאגד את המתכונים לבלוג בשם "פיית העוגיות", לא תיארה לעצמה שתהפוך לויראלית, אך היום יש לעמוד האינסטגרם שלה 75.5 אלף עוקבים, ואת המתכונים שלה מכירים ומנסים בכל רחבי הארץ. אחד המתכונים הפופולריים שלה הוא עוגת מוס אלפחורס יפהפייה ששברה את הרשת וזכתה למאות אלפי צפיות בבלוג, וכמו כל שאר המאפים בעמוד, גם היא תעלה בכם חשק עז להיכנס למטבח באופן מיידי.
אם בהסבה מקצועית עסקינן, אי אפשר להתעלם מהעמוד של מורן גיל, שממש עכשיו, בתקופת הקורונה , החל לכבוש את הרשת עם עוגות הגורמה היפהפיות שהוא אופה. עד לפני משבר הקורונה היה מורן סמנכ"ל בחברת דיגיטל אך מרגע שיצא לחל"ת החל לאפות והביקוש לעוגות שלו לא אחר להגיע. הרקע שלו באפייה מגיע מהבית, עם אם שפית קונדיטורית, וממשיך במגורים עם חבר טוב, גם הוא קונדיטור במקצועו. מאז שהתחיל להעלות תמונות של העוגות שהוא מכין, וכבונוס לכמעט עשרת אלפים העוקבים שלו – גם סרטונים שלו אופה אותן ללא חולצה, החל לקבל יותר ויותר פניות, וכיום הוא מוכר את העוגות שהוא מכין בביתו באופן שוטף, על פי הזמנה.
View this post on InstagramChocolate fudge cake with dark chocolate crémeux and raspberry chocolate ganache
עמוד נוסף עם שם נפלא, קונדיטורית נוספת שזנחה את עולם ההייטק לטובת האפייה, ותמונות שפשוט לא תוכלו להפסיק להסתכל עליהן – כל אלו מרכיבים את העמוד והבלוג של שרית נובק, ומושכים אליהם עד כה מעל 66 אלף עוקבים. את הבלוג פתחה שרית עם הולדת בתה השניה, לפני כעשור, מתוך תשוקה גדולה להפוך תחביב שליווה אותה כל החיים למקצוע. היום היא כותבת מתכונים ותוכן קולינרי לחברות מסחריות ולמגזינים, וגם היא מצלמת בעצמה את התמונות בעמוד ואף עוסקת בצילום מקצועי לחברות. כמי שמאמינה שכולנו אוכלים גם עם העיניים, צפויה לכם חוויה של ממש רק מהסתכלות בתמונות, אך לצד היופי והאסתטיקה שרית מקפידה על מתכונים פשוטים ועל תוצאות פשוט טעימות. ואם, מלבד האפייה, העמוד שלה יעורר בכם גם תאבון לצילום, תשמחו לדעת שהיא מעבירה גם סדנאות צילום לאינסטגרם, ולקוות שאחרי שמצלמים מותר גם לטעום.
6. The Cakeshop
מאחורי העמוד, שמחזיק בקרוב ל-20 אלף עוקבים, עומד הקונדיטור חן כהן המעיד על עצמו שהוא לא מחובבי השוקולד והמתוק, עובדה בלתי נתפסת לאור התמונות שהוא מעלה, של מאפים וקינוחים בשלבי הכנה שונים, שרק בקושי הצלחנו להישאר מולם רגועים. חן, שההעדפה שלו היא בכלל עוגת שמרים פרג, יקשט לכם את הפיד עם עוגות מעוצבות, קינוחי גורמה יפהפיים ומאפים ביתיים מגרים. מעבר לזה הוא גם מקבל הזמנות להכנת עוגות וקינוחים ומעביר סדנאות אפייה פרטיות או זוגיות.
לאור ויצמן יש לקוחות ותיקים ונאמנים, שמזמינים ממנו עוגות בכל הזדמנות, והיסטוריה של מספר שנות התמחות בקונדיטוריות ובסדנאות מקצועיות. פרטים אלו, ברוב המקרים, לא היו גורמים לכם להרים גבה או להתפעל יתר על המידה, אבל במקרה של אור הם מרשימים במיוחד כיוון שאור, תחזיקו חזק, הוא בן 16 בלבד. איך הופכים, בגיל 16 בלבד, לקונדיטור בעל עסק פעיל, שמקבל הזמנות לעוגות וקינוחים באופן שוטף, ומתחזק עמוד אינסטגרם עם קרוב לעשרת אלפים עוקבים? עם המון תשוקה, יצירתיות וביטחון, כך נראה. תחילת דרכו בתחום נבעה מתוך משיכה לאסתטיקה, לדיוק, ולתמונות היפות של קינוחים שראה ברשת. היום הוא מצלם בעצמו את התמונות בעמוד והתוצאה נראית צבעונית, יפהפייה וטעימה להפליא. בהיילייטס אצלו בעמוד תמצאו גם מתכונים עם סרטונים שיבהירו לכם איך התהליך אמור להיראות, כך שגם אתם – בכל גיל שלא תהיו – תצליחו לעשות זאת בעצמכם.
כבר מעל עשור מפעילה נטלי לוין את הבלוג עוגיו.נט בהצלחה רבה – על כך יעידו 116 אלף העוקבים שלה באינסטגרם. מלבד היותה קונדיטורית מקצועית, שמעניקה ייעוץ קולינרי ומפתחת מתכונים ותפריטים לחברות מסחריות, קונדיטוריות ומסעדות, נטלי היא גם בוגרת קורסים וסדנאות לצילום וסטיילינג, מצלמת את כל התמונות בעמוד ובבלוג בעצמה, ומציעה שירותי צילום וסטיילינג של מזון. כפי שאפשר לצפות, התמונות שמעלה נטלי לעמוד הן פשוט יפהפיות, ולצידן כל מחשבה על דיאטה או התנזרות ממתוק מחווירה ומתכווצת מבושה. אם אתם רוצים להתנסות בעצמכם, תשמחו לדעת שנטלי מתייחסת לעמוד ולבלוג כאל בית לחובבי אפייה בכל הרמות, ומעלה מתכונים מפורטים גם עבור אופים מנוסים וגם עבור חובבים מתחילים. בסטורי שלה היא גם עונה לשאלות ומסבירה דברים בסיביים שלרוב אינם מצוינים במתכונים הסטנדרטיים, כך שאם העוגות שלכם אף פעם לא יוצאות בדיוק כמו במתכון ואין לכם מושג למה – כדאי לכם מאוד לעקוב.
את אור שפיץ רבים מכם ודאי מכירים מתכנית האפייה "בייק אוף ישראל" אבל הרומן שלה עם תחום האפייה והקונדיטוריה התחיל כבר מילדות. הקונדיטורית הצעירה, רק בת 23, התחילה להתמקצע בתחום עוד לפני שירותה הצבאי, וכיום עובדת באופן שוטף בהכנת עוגות מעוצבות על פי הזמנה, העברת סדנאות קבוצתיות ואישיות, תפעול בלוג, ערוץ יוטיוב משלה וחשבון אינסטגרם עם מעל 170 אלף עוקבים. בעמוד שלה תראו הרבה עוגות מעוצבות על טהרת הצבע הוורוד, שהוא הצבע האהוב עליה, אך לצידן מגוון עצום של קינוחים ומאפים שיגרמו לבלוטות הרוק שלכם לעבוד שעות נוספות. מלבד חגיגת המתוקים שהוא מציע, העמוד שלה מספק גם לא מעט השראה כאשר אור מעניקה מדי פעם הצצות קטנות לחייה האישיים, ולא שוכחת לעודד את כל העוקבים שלה לנסות את המתכונים שלה בעצמם ובאופן כללי - פשוט להעיז. בימים אלו עובדת אור על פתיחת מתחם חדש, כמותו עוד לא נראה בארץ, המשלב בין בית קפה קונדיטוריה לחלל המיועד לסדנאות – כך שבהחלט מומלץ לעקוב.