כמו בקונדיטוריה - 5 מתכונים לעוגה מרשימה

זה לא סוד שאנחנו אוכלים יותר עם העיניים, בעיקר כשמדובר בעוגה מרשימה או מאפים טריים. בהשראת הקונדיטוריות המובילות אספנו עבורכם 5 מתכונים לעוגות בלתי נשכחות
כניסה לרשימת ספקים ובעלי מקצוע בסיווג קונדיטוריות

כדי להנדס עוגה טעימה שגם תראה מרשימה במיוחד צריך להיות קונדיטור. אבל אפשר גם "לרמות" ולהכין עוגה פשוטה וקלה ורק להשקיע בקישוט. זה לא אומר שהיא לא תהיה טעימה ואפילו תגרוף מחמאות.

 

עוגת גבינה חגיגית בקישוט אוכמניות / פטל

מצרכים  לבסיס העוגה (אפשר גם לקנות עוגת ספוג פשוטה ולהרטיב במעט ברנדי ומים):
6 חלבונים 
1כוס סוכר 
1/2 כוס קמח 
1 סוכר וניל
אפשר להוסיף: כפית ברנדי + קליפת לימון מגורדת
לתערובת הגבינה:
500 גרם גבינה לבנה 9%
2 שמנת מתוקה
כוס סוכר
גרידה מחצי לימון (אם לא הוספתם כבר לבסיס)
כפית תמצית וניל 
לערבב הכל ואז להוסיף - 
שקית ג'לטין + 3 כפות מים (לערבב בנפרד ולהוסיף לתערובת)
לקישוט:
כוס מים
1/2 כוס סוכר
250 גרם מלית פטל או אוכמניות (מקופסא)
 
אופן ההכנה: מערבבים את כל מוצרי הבסיס ומכינים את תערובת גבינה. מרטיבים את הבסיס עם מעט סירופ, מורחים מעל את שכבת הגבינה ושומרים במקרר ל-4 שעות. הרתיחו את כוס המים עם הסוכר ומלית הפטל ושמרו במקרר. לפני הגשה הוסיפו את שכבת הקישוט לשכבת הגבינה והגישו בגאווה.
 
עוגת גבינה מרשימה
פטל מוסיף המון
 

עוגת מוס חלבה מהסרטים!

העוגה הזו נראית כמו עוגיית סנדוויץ' ענקית ממולאת בכל טוב! 
מצרכים לשני הבסיסים
100 גרם חמאה 
150 גרם קמח 
1/2 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
כף קקאו 
1/2 כוס טחינה גולמית
למוס החלבה:
250 גרם שוקולד (מריר/לבן/חלב- לפי העדפה אישית) 
4 כפות מלאות של ממרח חלבה 
2 שמנת מתוקה 
בנפרד - 1/2 שקית ג'לטין, 1/4 כוס מים. 
 
אופן ההכנה: לערבב את כל המצרכים של הבסיס ולהעביר למקרר לשעה. לחלק את הבצק לשניים ולרדד כל חלק בנפרד, לאפות בתנור שחומם מראש בחום בינוני כעשר דקות עד רבע שעה (הזהבה קלה) ולהקפיא (למנוע פירוק). להמיס בסיר את השוקולד, החלבה ושמנת מתוקה אחת (!!!) ולערבב עם הג'לטין. במקביל, בקערה נפרדת, להקציף את השמנת המתוקה השנייה. לערבב הכל ולהעביר לקירור של שעתיים. על הבסיס הראשון מרחו את כל התערובת וכסו עם הבסיס השני. משאירים בהקפאה לשלוש שעות (או עד התייצבות מוחלטת של המוס).
 

עוגת שוקולד מפוארת

אי אפשר לדבר על עוגות קונדיטוריה בלי להזכיר לפחות עוגת שוקולד חלומית אחת. אז הנה לכם עוגת שוקולד פשוטה אבל עם שדרוג שמקנה לה מראה 'אצילי' ומושקע במיוחד.
מצרכים לעוגת שוקולד בסיסית:
כוס קמח תופח
כוס סוכר 
2 כפות קקאו
חצי כוס שמן
2 ביצים 
כוס מים רותחים
*ניתן להוסיף לתערובת שברי חבילת שוקולד איכותי.
קישוט: 
שמנת מתוקה 
שקית סוכר וניל 

אופן ההכנה: ערבבו את מצרכי העוגה ואפו בתנור שחומם מראש לחום בינוני, כחצי שעה. בינתיים, הקציפו את השמנת המתוקה עם סוכר הוניל ושמרו במקרר עד להצטננות העוגה. ברגע שהעוגה התקרה לחלוטין, צפו אותה בקצפת ותנו דרור ליצירתיות – הניחו ריבועי ופלים מעל, פזרו ריבועי שוקולד, כדורי קליק או פרלינים איכותיים, גדרו את העוגה בוופלים מצופים בשוקולד או בבישקוטים ופשוט השתוללו.
 
עוגת שוקולד
תמיד מרשימה.
 

גלילת וניל ו...

עוגה שתמיד נראית מרשימה, מכינים בצ'יק צ'ק (גם אם אתם לא הכי כישרוניים) וניתן למלא בשלל אפשרויות:
מצרכים לבצק:
4 ביצים
כוס סוכר 
כוס קמח 
1/2 שקית אבקת אפייה 
3 כפות שמן 
כפית תמצית וניל 
למילוי:
שמנת מתוקה
סוכר וניל 
*ניתן להוסיף כל פרי שאוהבים חתוך לקוביות קטנות
אבקת סוכר / חצי חבילת שוקולד מריר עם חצי שמנת מתוקה 

אופן ההכנה: התחילו בהקצפת הביצים עם סוכר, הוסיפו את כל המצרכים הרטובים ואח"כ את היבשים. הניחו נייר אפייה בתבנית האפייה הגדולה של התנור והכניסו לתנור שחומם מראש, בחום בינוני, לכ- 6 דקות עד הזהבה (בדקו והיו ערניים שלא יישרף). הקציפו את השמנת והסוכר, הוסיפו את הפירות ומרחו על בסיס העוגה (שהצטננה). גלגלו וחתכו לפי הגודל הרצוי. ניתן לפזר מעל אבקת סוכר או להמיס חצי חבילת שוקולד מריר עם חצי שמנת מתוקה. אפשרות אחרת למילוי היא להוסיף לשמנת המתוקה 3-4 כפות שוקולית גדושות (לפי הטעם) ולוותר על הפירות.
 
גלילת וניל איכותית
הסוד הוא בגלגול
 

עוגת מקרונים יפיפייה

האמת, עד שלא הכנתי אותה בעצמי הייתי בטוחה שהעוגה מסובכת בטירוף אבל היא פשוטה מאוד וקוצרת כל כך הרבה מחמאות שהייתי חייבת לצרף את המתכון שלה כאן. 
מצרכים לאטריות (היום כבר אפשר לקנות אטריות קדאיף מוכנות בסופר):
חבילת אטריות דקות דקות
100 גרם חמאה 
 1/2 כוס סוכר 
לקרם:
פודינג וניל / וניל צרפתי
2 שמנת מתוקה
1/2 או כוס חלב (בהתאם לסמיכות הרצויה)
2 סוכר וניל

אופן ההכנה: טגנו במחבת את האטריות, החמאה והסוכר והקציפו את הקרם. הניחו חצי מכמות האטריות בתבנית ופזרו מעל, בעזרת מרית, את תערובת הקצפת. פזרו מעל את יתרת האטריות המקורמלות והגישו בשמחה.
 
*גילוי נאות: את שלל המתכונים אספתי במהלך השנים, כשבכל פעם חיפשתי 'להפתיע' מחדש. כל מתכון שאספתי בדרך קיבל 'טוויסט' קל כדי שיתאים לבני ביתי. ממליצה גם לכם לעשות זאת. 
 
חזרה לרשימת המאמרים בנושא קונדיטוריות
האם המאמר עזר לך?