כתבות בנושא טלפונים סלולריים - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

איך לבחור את הסמארטפון המושלם? מדריך לקונה המבולבל

רוצים לשדרג את הסמארטפון שלכם ולא יודעים באיזה דגם לבחור? אל תתלבטו יותר מדי! ימי ההנחות המטורפים של חודש נובמבר כבר כאן ויצרניות הסלולר מורידות את המחירים לרצפה. רגע לפני שהמבצע נגמר – קבלו את המדריך המלא לבחירת הסמארטפון המושלם

 

בין כל החברות, הדגמים, היכולות, הפיצ'רים והמחירים השונים של שוק הטלפונים הסלולריים, קל מאוד ללכת לאיבוד. מגוון הפעולות שאנחנו עושים מדי יום באמצעות הסמארטפון שלנו רק הולך ומתרחב ומוביל לשכלול בלתי פוסק של יכולות המכשירים, ולייצור של דגמים חדשים בקצב מסחרר.

כיוון שרובנו, אם נודה באמת, לא מסוגלים להיפרד מהמכשיר הקטן והחכם ליותר משתי דקות, כדאי להשקיע מחשבה רבה בבחירה נכונה שלו. אבל דווקא עכשיו, כשיום הרווקים הסיני כבר כאן, וכשמבצעי הענק של הבלאק פריידי והסייבר מאנדיי בפתח – אין לכם זמן מיותר לבזבז. אתם צריכים להבין בדיוק מה כדאי, מה מומלץ וממה להתרחק, ובדיוק בשביל זה אנחנו כאן.

הפרמטרים שכדאי לכם לבדוק

החברה – השוק עמוס בחברות, חלקן נחשבות איכותיות ואחרות קצת פחות, אבל לא תמיד המוניטין תואם את המציאות. זה מה שכדאי לכם לדעת על כמה מהחברות המובילות:

  • Apple – יצרנית האייפון היוקרתי נחשבת לאחת החברות הטובות בעולם ובעלת קהל לקוחות נאמן ואדוק. המכשירים והאפליקציות של אפל, כמו גם אנשי המקצוע שמייצרים אותם, ידועים כעומדים בסטנדרטים הגבוהים ביותר.
  • Samsung – אחת המתחרות הגדולות של אפל, נחשבת לחברה איכותית מאוד, בעיקר במכשירים השייכים לסדרות הפרימיום שלה (Note ו-Galaxy S). לרוב תציע מחירים זולים יותר מאלו של אפל.
  • Xiaomi – ידועה במחירים זולים במיוחד, אבל אל תתנו לזה לגרום לכם לפקפק באיכות המכשירים שלה. החברה מייצרת מכשירים איכותיים לא פחות מחברותיה לשוק, ובמקרים רבים אפילו מצליחה להתעלות עליהן.
  • Huawei – המכשירים שלה נחשבים לא רעים, אך גם לא בולטים באיכותם מעל אחרים. המחירים נוחים והיא ידועה במצלמות טובות במיוחד.
  • One Plus – אחת השחקניות המפתיעות במגרש, עם מכשירים איכותיים, מערכת הפעלה ייחודית שמאפשרת התאמה אישית, ומחירים אטרקטיביים.
  • LG – ידועה במכשירים חדשניים ובעיקר באיכות מסך גבוהה. לא תמיד מצליחה להגיע לפופולריות גדולה אבל יש לה בהחלט דגמים מצוינים.

 

המחיר – אפשר לחלק את הדגמים השונים לשלוש קבוצות מחיר. מחירי המכשירים הזולים ביותר נעים בין 500 ל-1000 ₪, תמורתם תקבלו בדרך כלל יכולות בסיסיות ולא מעבר לכך. לקבוצת מחירי הביניים, הנעים בין 1,200 ל-2,400 ₪, משתייכים רוב הדגמים בשוק, בהם כמה מכשירים לא רעים בכלל, ואילו בקבוצת הפרימיום, הכוללת את סדרות הדגל המשובחות ביותר של כל חברה, תמצאו מחירים של 2,400 ₪ ומעלה.

מערכת ההפעלה – מערכות ההפעלה הבולטות בשוק הן מערכת iOS, עליה מתבססים מכשירי אפל, ומערכת אנדרואיד, המשמשת את רוב החברות האחרות. שתיהן מצוינות, אמינות ומתחרות זו בזו בהצלחה, ולכן רוב המשתמשים בוחרים את מערכת ההפעלה העדיפה עליהם משיקולי נוחות והרגל.

גודל מסך – גם כאן, נחלק את הדגמים השונים לשלוש קבוצות: קבוצת המסכים הקטנים תכלול מסכים בגודל 4.5 אינץ' ומטה, מסכים בינוניים ינועו בין 4.5 ל-5.4 אינץ' והמסכים הגדולים, שהם גם הפופולריים ביותר, יגיעו בגודל של 5.5 אינץ' ומעלה.

ככל שהמסך קטן יותר, כך יהיה נוח יותר להחזיק אותו ביד אחת וכך גם צריכת האנרגיה שלו תהיה נמוכה יותר. נוחות השימוש והצפייה, לעומת זאת, יגדלו ככל שהמסך יהיה גדול יותר. חשוב לשים לב גם לרזולוציה של המסך: רזולוציית HD 720p תתאים למסכים קטנים, אך למסכים בינוניים ומעלה מומלץ לבחור ברזולוציית Full HD 1080p.

המעבד – ככל שהמעבד חזק יותר, כך תקבלו מכשיר יעיל יותר שמסוגל להתמודד בהצלחה ולעבוד חלק גם עם ריבוי משימות. מה אתם צריכים לחפש במפרט הטכני? מעבד מרובה ליבות עם מהירות שעון של 2GHz ומעלה. כדאי לדעת שחברות כמו אפל, סמסונג ואפילו וואווי מייצרות בעצמן מעבדים מעולים למכשירים שלהן, ואילו חברות אחרות משתמשות במעבדים של יצרניות כמו מדיאטק וקוואלקום (מעבדי סנפדרגון 600 ו-800 של קוואלקום נחשבים למעבדים מוצלחים במיוחד).

זיכרון RAM נתון נוסף שמשפיע על תפקוד המכשיר, בעיקר במצבים של ריבוי משימות ושימוש באפליקציות כבדות. רצוי לבחור מכשיר עם זיכרון RAM בנפח של 4GB לפחות.

נפח האחסון – היום, כשלכל סמארטפון יש גם מצלמה איכותית, כל תמונה שתשמרו תופסת נפח אחסון לא קטן, וזה עוד בלי שדיברנו על שאר השימושים שלכם במכשיר. 16GB נחשב היום לנפח אחסון בסיסי, אבל אם אתם רוצים להימנע מהתראות חוזרות על נפח אחסון שעומד להיגמר, מומלץ לבחור בנפח של 32GB לפחות.

מצלמה – המצלמה הפכה להיות אחד הפיצ'רים המבוקשים ביותר בכל סמארטפון, והחברות משקיעות המון משאבים כדי לשכלל אותן מדגם לדגם. אם אתם מצלמים הרבה ומעוניינים במצלמה טובה, כדאי לבחור במצלמה עם רזולוציה גבוהה (שיכולה להגיע לעשרות מגה פיקסלים), גם אחורית וגם קדמית, ולוודא שהמכשיר כולל מנגנון לייצוב תמונה, בעיקר אם אתם משתמשים הרבה בצילום וידאו. כשמצוין שהמכשיר כולל יותר ממצלמה אחת, לדוגמה מצלמה אחורית כפולה, משולשת ויותר מכך, תקבלו איכות צילום גבוהה יותר.

סוללה – תוחלת החיים של הסוללה תלויה בשימוש שאתם עושים במכשיר, בגודל המסך שלכם, שהוא צרכן האנרגיה העיקרי, וכמובן באיכות ובחוזק שלה עצמה. כדי להבטיח ניצול אנרגיה מוצלח וחיי סוללה ארוכים כדאי לוודא שקיבולת הסוללה עומדת על 3,000mAh ומעלה.

עמידות למים, לכלוך ואבק – כבר הסכמנו להודות שקשה לנו להיפרד מהסמארטפון שלנו, לפעמים אפילו במקלחת. אם אתם רוצים לוודא שהסלולרי שלכם עמיד בפני מים, לכלוך ואבק, חפשו במפרט הטכני את התקנים IP67 או IP68. אם תיתקלו בתקן MIL STD 810, אתם בכלל יכולים לישון (או להתקלח) בשקט.

מדריך לקונה המבולבל: תמונה שאטרסטוק

המכשירים המומלצים ביותר

לא חשבתם שנשלח אתכם לדרככם בלי לתת לכם כמה המלצות, נכון? גזרו ושמרו:

  1. Samsung Galaxy S20/ S20 Plus – בעל מעבד עוצמתי, סוללה חזקה, מצלמה מצוינת ומסך באיכות פשוט מעולה. חלק מהמשתמשים מתלוננים על הממשק בהתחלה, זה כנראה עניין של הרגל אבל מומלץ להתנסות לפני הרכישה.
  2. iPhone 11 Pro – עד שנוכל לקנות את האייפון 12, וזה יקרה ממש בקרוב, האייפון 11 פרו שומר על מעמדו בתור הסמארטפון הכי יוקרתי והכי מתקדם מבית אפל. בנוסף, המצלמה שלו נחשבת לאחת הטובות ביותר בשוק כיום וכוללת מצלמה קדמית ושלוש מצלמות אחוריות. שימו לב שגם המחיר גבוה בהתאם.
  3. Xiaomi Mi 10 – מחיר אטרקטיבי במיוחד שעבורו אתם מקבלים גם מסך מעולה, גם סוללה איכותית במיוחד, גם מעבד חזק וגם מצלמה מעולה (מצלמה קדמית אחת וארבע מצלמות אחוריות).
  4. One Plus 7T – בעל מעבד חזק, נפח אחסון גבוה, מצלמה לא רעה וסוללה טובה. מומלץ למי שמחפש מכשיר עם ביצועים טובים אבל לא רוצה להוציא הון תועפות על מצלמה איכותית במיוחד או פיצ'רים אחרים. חיסרון קטן אך משמעותי – אינו כולל שקע לאוזניות.
scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist