
תיקון טאבלטים – המדריך לתקלות נפוצות
איך שומרים על הטאבלט נקי ומהיר, מתי צריך ללכת לתיקון ומהם הסימנים שצריך להתקדם לטאבלט חדש?
טאבלט, בניגוד למה שהרבה חושבים, הוא לא רק מכשיר להורים שרוצים שעה של שקט מהילד שלהם וגם לא רק מכשיר לקריאת ספרים דיגיטליים, אלא הוא מהווה למשתמשים רבים תחליף של ממש למחשב הנייד. הטכנולוגיה של מכשירי הטאבלטים התקדמה משמעותית בעשור האחרון, ביחד עם הטכנולוגיה של מכשירי הסמאטרפון, ולכן הם משמשים ככלי עבודה יומיומי קליל עם ביצועים חזקים. לכל מי שזקוק למכשיר צמוד אליו ביום יום, אך לא מעוניין במחשב נייד מפאת גודל המכשיר ומשקלו, טאבלט הוא תחליף מצוין. לכן, אין פלא שאחד השירותים הנחוצים במעבדות שירות ברחבי הארץ הוא תיקון טאבלטים.
התקלות הנפוצות של מכשיר הטאבלט הן תקלות שתכירו גם מהסמאטרפון שלכם, כמו תקלות במסך המגע, מסך תצוגה שבור, שקע טעינה לא רספונסיבי, סוללה שמתבזבזת מהר מאוד, נוזל שנשפך על המכשיר וכו׳. תקלות שנפוצות בכל המכשירים ה״חכמים״ כמו גם במחשב נייד למשל, הן מכשיר איטי, זיכרון חסום, כפתורים שהפסיקו לעבוד ועוד. לכן, מרבית המעבדות שמתמקצעות בתיקון מכשירים ניידים מתמקצעות גם בעולם הטאבלטים מתוך הבנה שיש שוק רחב של משתמשים שזקוקים לשירות, לתיקון ולאחזקה של המכשירים שלהם.
תקלה נפוצה – טאבלט איטי
תיקון טאבלטים יכול להיות עסק יקר, ומעבדות רבות יגבו כסף רק על בדיקת הטאבלט, ללא קשר לתיקון עצמו. לכן, חשוב להכיר כמה וכמה תקלות נפוצות וכן הסברים אפשריים לבעיות, שאולי יעזרו לכם להבין מראש האם להגיע למעבדה, לנסות לפתור את הבעיה בעצמכם, או פשוט לקנות טאבלט חדש? בעיה עיקרית ונפוצה היא כאשר הטאבלט איטי. בעיה זו יכולה כמובן להתקשר להרבה גורמים, ולרוב טאבלט איטי יהיה גם טאבלט ישן שהביצועים שלו נמוכים אלא שהם כבר לא מותאמים לסטנדרט בשוק המכשירים החכמים, ואולי כדאי להחליף את הטאבלט הישן באחד חדש.
ישנם הסברים נוספים לטאבלט איטי שיכולים לחסוך לכם הגעה למעבדת התיקונים, כמו למשל טאבלט שזקוק לעדכון גירסה. לרוב, הביצועים של הטאבלט מתקשרים ישירות למערכת המותקנת עליו. כמו שהדפדפן ״אינטרנט אקספלורר״ נחשב ל״מערכת״ או לתוכנה איטית בהשוואה לדפדפן ״כרום״, ישנן תוכנות ישנות לטאבלט שלא מצליחות לספק ביצועים מהירים.
הסבר נוסף לכך שהטאבלט שלכם איטי מאי פעם הוא הזיכרון. לכל מכשיר אלקטרוני חכם יש מכסת זיכרון קבועה. ישנם מכשירים שמאפשרים שדרוג של הזיכרון על ידי קניית כרטיס זיכרון חיצוני, אך להרבה מהטאבלטים כיום אין את האופציה הזו והם מגיעים עם מכסה קבועה. טאבלט שהזיכרון שלו מלא, יהיה ״כבד״ ואיטי, ממש כמו מכונית שאם תעמיסו עליה יותר מדי תיסע פחות מהר. לכן הרבה פעמים, תיקון טאבלטים יכול להסתכם במחיקת כמה אפליקציות, סרטים, קבצים ותמונות או בשדרוג הזיכרון של המכשיר.
שומרים על צעצוע אלגנטי. צילום: שאטרסטוק
איך מפנים זיכרון בטאבלט?
למי שאוהבים לשמור כל תמונה וקובץ שעל המכשיר שלהם, ישנה אופציה מצוינת שהיא גם שירות שכל מעבדה נותנת. ניתן לגבות את הקבצים שלכם בכמה דרכים: לגבות על ענן באופן וירטואלי או לגבות על מכשיר חיצוני. מעבדות רבות עוזרות ללקוח שלהן לבצע גיבוי באיזה דרך שירצה, ובכך גם לאפשר מרווח נשימה לטאבלט היקר שלו וגם לשמור על כל הקבצים והתמונות החשובים לו.
חשוב לזכור, תיקון טאבלטים הרבה פעמים יסתכם בעניין פשוט שכזה. לכן, חשוב שלפני שאתם מפקידים את המכשיר שלכם במעבדה, לבקש ייעוץ ולדבר על מראש עם הטכנאי על הבעיה, לחקור ולבקש פתרון יעיל ופשוט, שעשוי לחסוך לכם כסף וגם ללמד אתכם דבר או שניים על הטאבלט האישי שלכם.