
טרייד אין פלאפונים – מתי זה משתלם?
למה לבזבז אלפי שקלים אם אפשר לחסוך - הגיע הזמן לשדרג את הסמארטפון? מדריך מעשי לטרייד אין חסכוני ומשתלם
רשתות שיווק גדולות ורבות מציעות עסקאות טרייד אין פלאפונים, על מנת לאפשר ללקוחות לקבל תמורה על המכשיר הישן שלהם באותו יום שבו הם מחליפים אותו באחד חדש. על פניו, זוהי עיסקה משתלמת לכל, אך חשוב לדעת במה היא כרוכה, מתי היא משתלמת יותר ופחות ובעיקר באיזו רשת לבחור על מנת שלא נצא מפסידים. כמו בכל קנייה של מכשיר פלאפון, חשוב לבוא מוכנים מראש עם המידע הנחוץ על מנת לבצע עיסקה משתלמת והוגנת.
לרוב, מכשירים מדור קודם שמתקבלים בעסקת טרייד אין, הולכים לאחת משתי מטרות: האחת והעיקרית ביניהן היא חידוש. טלפונים במצב תקין ומצוין עוברים אתחול, פרמוט וחידוש ונמכרים במחיר התחלתי זול יותר ממחירם כחדשים. המטרה השנייה והפחות נפוצה היא מחזור המכשיר וחלקיו. מכשירים אחרים, שהתקבלו מלכתחילה כפגומים, בין אם הם ירדו ברמת הביצועים ובין אם יש להם חלק שבור או תקול, עוברים הליך מיחזור של החלקים והרכיבים האלקטרוניים שעוד ניתן להציל.
טרייד אין – שמירה על הסביבה ועל הכיס שלנו
בעשור האחרון העולם סביבנו עובר שינויים קיצוניים – שינויים סביבתיים שמובילים להתחממות גלובלית, יחד עם שינויים טכנולוגיים שמובילים לקידמה שאין כמוה. הבעיה היא ששני השינויים הללו עומדים בניגוד אחד לשני. ככל שיש יותר חידושים בתחום הטכנולוגי, ישנם יותר מכשירים ודגמים בכל שנה ולכן יותר סיבות לזרוק את הישן ולהתחדש בדגם האחרון. כמובן, הרדיפה אחרי הקידמה וההשתכללות היא מובנת ואף מבורכת, וככל שיש יותר חידושים האנושות עושה צעד קדימה, אך כמות המכשירים שנזרקת מדי שנה היא בלתי נתפסת. החומרים מהם מורכבים מכשירי פלאפון הם לרוב חומרים שאינם מתפרקים בקלות ובמהירות והם לא מועילים לסביבה.
לכן, עסקת טרייד אין פלאפונים מאפשרת למי שרוצה להתקדם הלאה, לא רק לשמור על הכיס שלו ולקבל תמורה על המכשיר הישן שלו, אלא בה בעת להיפטר ממנו בצורה ידידותית לסביבה. מכשירים ישנים שעוברים חידוש ונמכרים במחירים זולים יותר מאפשרים לנצל את היכולות של המכשיר לעוד כמה שנים לפחות, ואף לאפשר למי שאין ביכולתו להוציא אלפי שקלים על המכשיר החדש ביותר, לרכוש לעצמו מכשיר מדור קודם במחיר זול יותר וליהנות בעצמו מהיכולות האחרונות שחברות הפלאפונים מציעות.
הולכים על החדיש ביותר. צילום: שאטרסטוק
מתי עסקת טרייד אין היא משתלמת?
לרוב, עסקת טרייד אין פלאפונים תשתלם ללקוח ככל שהמכשיר שלו חדש יותר ותקין יותר. בין אם אפל הוציאו אייפון עם חידושים מתקדמים שקורצים לכם לעין, ובין אם יצא מכשיר גלקסי עם מצלמה שאתם מעוניינים בה, כדאי שהמכשיר שתגיעו איתו לטרייד אין יהיה מכשיר מהשנה האחרונה ואם לא, אז שלא יהיה ישן יותר מהשנתיים שלוש האחרונות. כמו כן, כל עוד שהמכשיר תקין וכל החלקים שלמים ועובדים, הנחת הטרייד אין תעלה. במידה שישנו רכיב בטלפון שאינו תקין, כמו למשל מצלמה, מסך, כפתור הבית וכיו"ב, הנחת הטרייד אין תפחת בהתאם למידת החומרה של הפגם.
מכשירים ששבקו חיים, מכשירים שבורים ומכשירים עם קורוזיה הם לרוב מכשירים שרשתות שמציעות טרייד אין לא ירצו בכלל לרכוש מכם, אבל ישנן רשתות שרוכשות מכשירים כאלו במחיר סמלי וממחזרות את חלקי המכשיר שעוד עושים את עבודתם נאמנה ושלא נפגעו. לכן, עיסקת הטרייד אין תשתלם גם לחנות או לרשת וגם ללקוח כל עוד הוא מגיע עם מכשיר שעובד ושיש מה לחדש אותו. חשוב לבצע השוואת מחירים בין הרשתות והחנויות השונות ולבדוק לא רק את הצעת המחיר על הטרייד אין אלא גם את המחירים של הדגמים החדשים. כל עוד המחירים הם בטווח הרגיל של השוק, סביר להניח שתבצעו עיסקה משתלמת.