כתבות בנושא טלפונים סלולריים - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

טרייד אין סלולרי – להתחדש בלי לקרוע את הכיס

אל תזרקו לפח את הסלולרי הישן – מדריך חסכוני לעסקת טרייד אין על הסמארטפון המשומש שלכם. תתחדשו

לכל אחד מאיתנו יש לפחות מכשיר סלולרי אחד ישן שלפני כמה שנים נחשב לשיא שבקדמה ובטכנולוגיה ושהשקענו את מיטב כספנו על מנת להתחדש בו, אך כיום הוא שוכב אבן ללא הופכין וצובר אבק במגירה נידחת בבית. זוהי ה"צרה" של העשור האחרון, כאשר כל שנה או שנתיים יוצא דור חדש של מכשירים סלולריים המבטיחים לנו את שיא הביצועים והיכולות, אך כעבור שנים ספורות יוצאים כל כך הרבה חידושים בתחום, שגם הם הופכים להיות חדשות של אתמול. לכן, טרייד אין סלולרי זוהי דרך מצוינת להתחדש בסלולרי המתקדם והנוצץ ביותר ויחד עם זאת להיפטר מהמכשיר הישן ולקבל עליו תמורה הוגנת.

טרייד אין סלולרי כתחליף ליד 2

כמו כל מכשיר חשמלי, רובנו היינו מעדיפים לקנות סלולרי חדש שלא נעשה בו שימוש. לכן, שוק יד שנייה של הסלולר הוא לא שוק פורח מדי. מי שמוכנים להוציא אלפי שקלים על הסלולרי שלהם, לא יחפשו להוזיל בעוד כמה מאות שקלים את ההוצאה על ידי קניית מכשיר משומש. מאחר שתחולת החיים של מכשיר סלולרי היא אינה גבוהה, כל חודש של שימוש במכשיר יכול להשפיע עליו. גם תקופת זמן של שימוש של 2-3 חודשים, הנשמעת לנו סבירה ומינימלית, יכולה להיות בעלת השפעה על רמת הביצועים של המכשיר. את רמת ההשפעה לא ניתן לחזות והיא קשורה בהרגלי השימוש של בעל המכשיר, למשל שמירה על חיי הסוללה של המכשיר יכולה להשפיע משמעותית על הביצועים שלו בהמשך.

לכן, טרייד אין סלולרי הוא פתרון מצוין לשוק שיש בו ריבוי של מכשירים, דגמים וחידושים בכל שנה ושנה, כאשר קניית ומכירת מכשירים יד 2 לא מהווה פתרון אמיתי לריבוי המכשירים. מי שמעוניינים לקנות את המכשיר החדש ביותר בשוק, וקנו מכשיר רק לפני שנה, יכולים לבצע עסקת טרייד אין עם חנות הסלולר שבה הם רוכשים את המכשיר החדש. לרוב, כל עוד המכשיר ה״ישן״ הוא מכשיר תקין, הנחת הטרייד אין יכולה להגיע לכמה מאות שקלים.

סמארטפון מכשירים של פעם שווים כסף. צילום: שאטרסטוק

מאילו מכשירים ניתן להיפטר בטרייד אין?

לא כל מכשיר ישן הוא מכשיר שמתאים לעסקת טרייד אין סלולרי. חנויות רבות מציעות עסקאות טרייד אין אך רק בהתחשב בכמה פרמטרים הנוגעים למחיר המקורי של המכשיר, גילו, תקינותו ומצבו. לרוב, מכשירים סלולריים שיצאו לשוק בטווח של שנה עד שלוש שנים האחרונות יתקבלו בשמחה ואף יניבו הנחה יותר גדולה, שתצטמצם ככל שהמכשיר ישן. למשל, מכשיר אייפון 8 תקין לגמרי שיצא ב-2017 יכול להגיע להנחה של עד 650 שקל ולאפשר לבעליו לרכוש אייפון 12 חדש מהקופסה בהנחה משמעותית ביותר. אולם, אייפון SE, שיצא ב-2020 הוא מכשיר ש"אפל" הגדירה כזול יותר מלכתחילה ולכן יגיע להנחה של עד 350 שקל בהתחשב שהוא תקין.

כל עוד המכשיר שברשותכם במצב שניתן להחשיב כמצוין אך אינו תקין ב-100%, חנויות יקבלו גם אותו, כלומר מכשירים שכבר לא מתפקדים כמו פעם אך הם עדיין תקינים, כמו למשל מכשיר איטי או מכשיר שהסוללה שלו נגמרת מהר. אולם, ההנחה על המכשיר החדש תרד עקב כך. יש חנויות המאפשרות גם טרייד אין על מכשירים לא תקינים, אך המכשיר צריך להיות שלם. חנויות לא יקנו מכם מכשירים פרוצים, מכשירים שחסרים בהם חלקים (במיוחד הסוללה), מכשירים עם קורוזיה ובכלל כל מכשיר שהוא תקול, שבור וחסר.

גם קיבולת הזיכרון מהווה יתרון

אם ברשותכם מכשיר סלולרי ישן שכבר לא עובד כמו פעם אך בעל קיבולת זיכרון גבוהה, אל תהססו לבצע עסקת טרייד אין סלולרי עבורו. מכשירים בעלי קיבולת זיכרון גבוהה נוטים להעלות את הנחת הטרייד אין בלפחות 100 שקלים נוספים, ולכן משתלם לקחת אותם איתכם בכל עת שאתם מתכננים לרכוש מכשיר סלולרי חדש.

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist