קמין בחדר מגורים WhatsappFacebookTwitterShare

התקנת קמינים - המלצות ועלויות להתקנת קמינים

התקנת קמינים בבית לקראת החורף – מה צריך לדעת לפני שבוחרים קמין גז, עץ או נפט? כל ההבדלים והעלויות במדריך אחד

בכתבה זו:
התקנת קמינים | סוגי קמינים | קמין עץ | קמין נפט | קמין סולר | קמין גז | התקנת קמין עץ | התקנת קמין נפט/ סולר | התקנת קמין גז | מתקיני קמינים מומלצים | כמה עולה קמין? | איך לבחור קמין? | כמה עולה קמין גז? | כמה עולה קמין חשמלי? | האם ניתן לחבר שני קמינים לארובה אחת?

התקנת קמינים

אחת הדרכים הרומנטיות ביותר לחמם את הבית בחורף היא באמצעות קמין. אין כמו לשבת מול האח הבוערת וליהנות מחום נעים ומלטף כשהגשם דופק על החלונות. ואכן, באזורים קרירים בישראל, במיוחד בהרים ובצפון, ניתן למצוא קמין בבתים רבים שוויתרו על המזגן או הרדיאטור ובחרו לא רק באופציה שמספקת את החום הנעים ביותר, אלא שהיא גם אסתטית לעין. אם גם אתם חושבים להתקין קמין בבית, קיראו הכל על התקנת קמינים: היתרונות, החסרונות, הסוגים השונים, העלויות והמחירים.

סוגי קמינים

ישנם ארבעה סוגי קמינים, שההבדל ביניהם הוא חומר הבעירה שאותו שורפים ובאמצעותו מחממים את הבית. בעבר היו בונים קמינים מלבנים, וכיום מרבית הקמינים עשויים ממתכת, קיימים בהם וסתים שמווסתים את כמות חומר הבעירה ואת כמות האוויר, כמו גם הארובה שפולטת את העשן שנוצר מהבעירה.

קמין עץ

קמין עץ הוא אחד הפופולריים בתחום, בעיקר כי עץ הוא חומר הבעירה הזול ביותר, אך גם כי בעירת העץ היא אלמנט עיצובי, שמקנה אווירה נעימה ורומנטית לכל בית. היתרון העיקרי של קמין העץ הוא כפי המחיר הזול של העץ לעומת חומרי בעירה אחרים כמו גז ונפט, אך גם מחירו ההתחלתי של הקמין עצמו, שהוא זול יחסית. בנוסף, בעירת העץ מייצרת את החום העוצמתי ביותר מבין סוגי הקמינים השונים וזאת מבלי לייבש את האוויר בחדר.

עלות ממוצעת של קוב עץ היא בין 300 ל–600 ש״ח, והמחיר משתנה בהתאם לאיכותו של העץ. במהלך החורף הצריכה הממוצעת של משפחה היא 2 קוב עץ, לכן עלות הפעלת קמין עץ למשך עונה היא בין 600 ל–1,200 ש״ח. 

החיסרון המרכזי של קמין העץ הוא האופי המזהם של בעירת העץ. העשן שפולטת ארובת קמין עץ מכיל בתוכו חומרים נשימים וכימיקליים שמזיקים לבריאות. חיסרון נוסף היא מידת ההתעסקות והתחזוקה סביב העץ עצמו, שלא רק שצריך להזמין מראש ולדאוג לאספקה, יש גם לאחסן בתוך הבית במקום יבש. בנוסף, ישנן משימות קבועות: הזנת העצים לקמין והבערתם, ניקוי הקמין ופינוי האפר מהמגירה המיועדת אחת ליומיים. לבסוף, בגלל אלמנט הבעירה, קמין העץ הוא פחות בטיחותי, בעיקר בסביבת ילדים וחיות מחמד, שהאש החיה והחשופה עלולה לסכן אותם.

קמין נפט

 לפני כעשור, מחירי הנפט היו יחסית זולים וניתן היה למצוא קמין נפט בבתים רבים. במהלך העשור מחירי הנפט עלו לגבהים כך שכבר לא השתלם להחזיק קמין נפט, אך בשנתיים האחרונות, במהלכן מחירי הנפט ירדו, יותר ויותר ישראלים בוחרים לחמם את הבית בחודשי החורף באמצעות בעירת נפט.

קמין הנפט הוא אחד הקמינים הנוחים לשימוש, לעומת העץ למשל - יש עימו פחות התעסקות. הנפט נמצא במכל מחוץ לבית שיכול להכיל בין 500 ל–1,000 ליטר ולהחזיק אפילו כחודשיים. עוצמת הבעירה של קמין נפט היא לא גבוהה, לעומת זו של העץ שמפיקה חום גבוה, אך את קמין הנפט משאירים על עוצמה נמוכה כל החורף וכך הבית נשאר חם ונעים כל הזמן.

קמין בחדר המגורים

קמיני הנפט הם פשוטים להפעלה ומאוד אמינים ויכולים להחזיק למשך עשורים בפעילות תקינה, כל עוד פעם בכמה שנים מתחזקים ומנקים אותם. לעומת קמיני עץ, השימוש בנפט הוא בטוח יותר, כך שאין חשש משריפה. בנוסף, נקודת הקיפאון של נפט היא יחסית נמוכה לשאר חומרי הבעירה, כך שגם בקרה הקיצונית ביותר בחורף כאשר הטמפרטורות צונחות, ניתן לחמם את הבית.

החיסרון העיקרי של קמין נפט הוא העלות הראשונית של הקמין עצמו, של התקנת ארובה מתאימה ושל מכל הנפט החיצוני, שיכולה להגיע ל-5,000 ש״ח, לא כולל התקנה. נוסף על כך, לעומת עץ, הנפט עצמו הוא יקר יותר. מחיר ליטר נפט משתנה כל הזמן, כמו מחירי הדלק, אך הוא נע בין 5 ל–7 שקלים בממוצע. במהלך עונת החורף ממוצע השימוש הוא בין 200 ל–300 ליטר של נפט ולכן עלות הפעלת קמין נפט למשך חורף שלם נעה בין 1,000 ל–2,100 ש״ח.

קמין סולר

קמין סולר זהה לקמין נפט ועובד על אותו עיקרון. סולר הוא למעשה זיקוק של נפט, וגם אותו מאחסנים במכל מחוץ לבית והוא מוזן אל תנור הקמין עצמו על ידי הגדרת העוצמה שנבחרה, וכך הבית נשאר חמים ונעים לאורך כל החורף. גם הסולר כמו הנפט מאפשר אחידות בחימום הבית וחימום חללים גדולים בעוצמה נמוכה. החיסרון העיקרי של סולר לעומת נפט הוא כמות הפיח שהסולר מפיק בעת הבעירה, שהיא גדולה בהרבה מזו של הנפט, לכן הוא פחות פופולרי לשימוש.

קמין גז

בקמין גז, הבעירה מתרחשת באמצעות הערבוב של חמצן וגז יחדיו. קמין הגז הוא אחד הקמינים החכמים ביותר, ניתן לשלוט באמצעות שלט רחוק על עוצמת החום והטמפרטורה, כמות הגז שתוזרם אליו, לשים טיימר ואף להדליק ולכבות את פעולת הקמין. מבין סוגי הקמינים, קמין הגז הוא הנוח ביותר מבחינת תפעול ושימוש, אך הנוחות באה עם תג מחיר.

החיסרון העיקרי של גז הוא עוצמת חימום נמוכה לעומת קמינים אחרים, כאשר קמיני העץ הם בעלי עוצמת החום הגבוהה ביותר ואחריהם קמיני הנפט. בתחתית הרשימה יהיה קמין הגז. שנית, מחיר התחלתי של הקמין יהיה מעט יקר יותר, אך את המחיר העיקרי תשלמו על הפעלת הקמין, שמגיעה ל-2 שקלים לשעה, ולכן ל-1,140 שקל מדי חודש על הפעלת קמין גז.

התקנת קמין עץ

התקנת קמין עץ כוללת את עלות הקמין עצמו והתקנתו ואת התקנת ארובה לקמין עצים שמחירה יכול להשתנות בהתאם לתנאים בשטח: סוג גג הבית, גובה הארובה ומורכבות הביצוע. מחיר קמין עץ בלבד מתחיל ב-2,000 ש״ח, ועלות ההתקנה שלו, כולל התקנת הארובה, יכולה לנוע בין 2,000 ל–5000 ש״ח.

התקנת קמין נפט/ סולר

מחיר של קמין נפט או סולר מתחיל ב-5,000 ש״ח ויכול לטפס גם גבוה יותר. התקנת הקמין שכוללת את התקנת הארובה, כמו גם את התקנת מכל הנפט/ סולר, יכולה לעלות בין 3,000 ל–5,000 ש״ח.

התקנת קמין גז

קמין הגז הוא הקמין היקר ביותר בשוק, טווח המחירים נע בין 5,000 ל–30,000 ש״ח. התקנת קמין גז היא יותר מורכבת מהתקנת קמינים אחרים, מאחר שהיא כוללת חיבור לתשתית גז שתיעשה על ידי טכנאי גז. עלות ההתקנה נעה בין 3,000 ל–5000 ש״ח, בהתאם לסוג קמין הגז שנבחר: קמין גז פריסטייל שיושב עצמאית בחדר, או קמין גז שמקובע לקיר גבס, שעלות התקנתו גבוהה יותר.

מתקיני קמינים מומלצים

כבר עברנו לשעון חורף. עכשיו רק נשאר להחליט איזה קמין תבחרו ולחפש מתקיני קמינים מומלציםהתקנת קמינים חייבת להתבצע על פי כללי תו התקן והבטיחות, מאחר שבמרבית הקמינים נכללת בעירה, חשוב שכל המערך יותקן כמו שצריך: הובלת הנפט או הגז אל התנור עצמו, ארובה בגובה נכון שאין סיכוי שתדלוף וכו׳. אם אתם מצויים בהתלבטות, מתקין קמינים ידע להמליץ לכם על הקמין הנכון לכם מבחינת מחירים, תחזוקה ותנאי שטח ואף יעזור לכם בבחירת חברת הקמינים וספקית חומרי הבעירה.

שאלות ותשובות על התקנת קמינים

כמה עולה קמין?

מחירי קמינים משתנים בהתאם לסוג הקמין, ויכולים לנוע בין 2,000 ש״ח לקמין עץ ועד 30,000 ש״ח לקמין גז יוקרתי.

איך לבחור קמין?

כשבוחרים קמין צריך להעריך את העלויות אל מול נוחות השימוש. מן הסתם קמין עץ הוא הקמין הזול ביותר מבחינת רכישה והפעלה, אך התחזוקה הקבועה והיומיומית שלו יכולה לגרום לכם להרגיש שאתם עובדים אצל הקמין, ולכן אולי תרצו לבחור בקמין נפט או גז כדי ליהנות מחום נעים ורציף לאורך כל החורף ללא יותר מדי התעסקויות.

כמה עולה קמין גז?

קמין גז עולה בין 5,000 ל–30,000 ש״ח. התקנת קמין גז עולה בין 3,000 ל–5,000 ש״ח בהתאם למורכבות העבודה.

כמה עולה קמין חשמלי?

קמין חשמלי עולה בין 300 ל–6,000 ש״ח בהתאם לסוג הקמין ואיכותו.

האם ניתן לחבר שני קמינים לארובה אחת?

התקנת קמינים בקומות שונות וחיבורם לארובה אחת מחייבת ארובה רחבה יותר מהרגיל ושימוש באותו חומר בעירה בשני הקמינים. 

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist