תעלת ניקוז מי גשמים WhatsappFacebookTwitterShare

תעלות ניקוז מי גשם – הפתרון נגד הצפות מי גשמים בחצר

איך תמנעו הצפות של מי גשם בחורף הקרוב? הכל על פתרון הניקוז לחצר ולגינה

בכתבה זו:
מערכת ניקוז מי גשמים בחצר | למה צריך מערכת ניקוז מי גשמים בבית פרטי? | סוגי תעלות ניקוז מי גשם | התקנה ועלויות של תעלות ניקוז מי גשם | קבלן אינסטלציה להתקנת מערכת ניקוז מי גשמים | שאלות ותשובות נפוצות על תעלות ניקוז מי גשמים

תעלות ניקוז מי גשם

תעלות ניקוז מי גשם הן חלק ממערכת ניקוז כללית שקיימת בכל עיר, יישוב ומבנה בישראל. ברחובות, הן חלק ממערך ניקוז היקפי שתחילתו בפתחי הניקוז ברחוב וסיומו במאגרי מי תהום או בור איסוף ייעודי. בבתים פרטיים, ניתן למצוא מערכת ניקוז דומה כחלק מהמבנה ההנדסי של הבית והחצר. במיוחד במבנים שבהם קיימות קומות מרתף, חשוב מאוד לדאוג להולכת מי הגשמים הלאה ולהרחקתם מיסודות המבנה ומקירות המפלסים התחתונים.

מערכת ניקוז מי גשמים בחצר

תעלות ניקוז מי גשם בבית פרטי הן למעשה חלק ממערך ניקוז כללי, אותו מתכננים יחד עם קבלן אינסטלציה בשלבי התכנון וההנדסה של הבית. מערכת ניקוז בבית פרטי תורכב מצינורות ניקוז מחוררים הטמונים בקרקע, שיוליכו את המים לאזור המתוכנן. לרוב, יהיה זה קולטן מי גשם או בור חלחול שיאפשר את הובלת מי הגשמים אל עומק הקרקע.

למה צריך מערכת ניקוז מי גשמים בבית פרטי?

מניעת הצפה בחצר הבית ובקומת המרתף – כשהגשמים מרובים, ולמים אין קרקע להיספג בה, עלולה להתרחש הצפה שתגרום נזק לרכוש, בין אם זה ריהוט גן, חצר או אפילו קירות הבית שמי הגשמים הנקווים לצידם גורמים לרטיבות ולסדקים. בבתים עם מפלסים מתחת לקרקע, הצפה עלולה להוות סכנת חיים של ממש – לא רק סכנת טביעה אלא גם סכנת התחשמלות.

הרחקת המים מיסודות המבנה – מים שנאגרים בקרקע ולא מוצאים את דרכם למאגרי תהום טבעיים עלולים לעמוד במקום, גם מתחת לאדמה, ולהגיע ליסודות הבית, לערער אותם ולגרום לנזק בלתי הפיך למבנה.

סוגי תעלות ניקוז מי גשם

תעלות ניקוז מי גשם הם למעשה צינורות מחוררים, המונחים בתוך שכבת חצץ שמאפשרת חלחול ועטופה ביריעה מבד גאוטכני – בד סינתטי בלתי ארוג שמיועד לעבודות איטום בקרקע מאחר שהוא מאפשר הפרדה בין שכבות קרקעיות ומונע שחיקה וסחף. סוגי התעלות משתנים בהתאם לחומרים שמהם התעלה עשויה, אותם בוחרים בהתאם לתנאי השטח, סוג הקרקע ואומדן הלחץ ההידראולי שהתעלה תיאלץ לעמוד בו.

צינור ניקוז שרשורי מחורר – זהו הצינור הנפוץ ביותר, בעל יכולת פיתול וסיבוב שמאפשרת נוחות בעת הטמנתו בקרקע. 

תעלות נירוסטה – השימוש בנירוסטה לשם צורכי ניקוז הוא לא חדש. מאז ומתמיד נירוסטה נחשבת למתכת עמידה בפני חלודה וקורוזיה ולכן משמשת כאחד החומרים היוקרתיים בפתרונות ניקוז, שלא רק שהוא יעיל ועמיד בפני מים, אלא גם אסתטי. הבעיה היחידה עם נירוסטה היא שהיא לא בהכרח תעמוד בלחצי זרמי המים בעת מערכת גשמים רצינית.

תעלת נירוסטה

תעלות ניקוז בטון פולימרי – השילוב בין בטון וחומרים פולימריים ידוע כיעיל ועמיד בעולם האיטום והניקוז. הבטון, בשילוב עם דבק הפולימר, יוצר תערובת עמידה בפני לחות ומים שמייצרת תנאים אטומים ועמידות בפני לחצים של זרמי מים עוצמתיים. בנוסף, פולימר הוא חומר שההתייבשות שלו היא מהירה, התערובת בינו לבין הבטון מאפשרת גמישות בייצור תעלות הניקוז לפי גודל, עובי וצורה המותאמים לתנאי השטח, שיתייבשו על המקום במהירות ויאפשרו התקנה יעילה ומהירה.

התקנה ועלויות של תעלות ניקוז מי גשם

התקנת תעלות ניקוז כרוכה בחפירה לעומק. קרקע חרסית היא קרקע בעייתית לחלחול מים, ולכן החפירה מתבצעת לעומק של 60–80 ס״מ. בקרקע חולית או קרקע כורכר, בהן מתאפשר חלחול, החפירה היא יותר לעומק.

בעת החפירה, הקבלן אמור ליצור שיפוע לכיוון מסוים שאליו יש צורך להוליך את המים, לרוב יהיה זה מחוץ לשטח המגרש הבנוי, אך לעתים יש צורך בבור חלחול ייעודי בתחום המגרש שגם אותו הקבלן מתקין. חשוב לדעת כי חל איסור להוביל את מי הגשמים אל בורות הביוב מאחר שהדבר עלול לגרום להצפה.

התקנה של תעלות ניקוז מי גשם ובורות חלחול תלויה בהמון פרמטרים ולכן, אין דרך לאמוד את המחיר של עבודה כזו מבלי לאמוד את תנאי השטח: חצר קרקע או חצר בנויה, שטח וגודל, תוואי הצינורות הקיימים, צורך בבורות חלחול, גודל ותוואי תעלות הניקוז וכו׳.

קבלן אינסטלציה להתקנת מערכת ניקוז מי גשמים

אם במערכות הגשמים האחרונות גיליתם שהחצר שלכם לא עומדת בכמות הגשמים, אם פתאום המרתף שלכם הוצף במים ואם גיליתם ליקויים בניקוז הבית, כדאי ליצור קשר עם קבלן אינסטלציה שייעץ לכם לגבי האסטרטגיה הנכונה. הטמנת תעלות ניקוז מי גשם בחצר תלויה בתנאי השטח ובסוג התעלות שתבחרו, לכן מומלץ לנסות ולקבל ייעוץ ואף הצעות מחיר ממספר אנשי מקצוע.

שאלות ותשובות נפוצות על תעלות ניקוז מי גשמים

מה הן תעלות ניקוז מי גשם?

תעלות ניקוז מי גשם הן חלק ממערכת ניקוז מי גשמים המוטמנות בקרקע של חצר ומבנה, והן מאפשרות את הולכת מי הגשמים אל מחוץ למגרש למקום ייעודי כמו מאגר מי תהום או אל בור חלחול. ייעודן של תעלות ניקוז מי גשמים הוא מניעת הצפות ונזק לבית.

אילו סוגי תעלות ניקוז מי גשם קיימים?

הצינור הנפוץ ביותר לניקוז מי גשמים הוא צינור שרשורי מחורר שגמישותו מאפשרת הטמנה נוחה בקרקע בכל תנאי השטח. בנוסף, ישנן תעלות ניקוז עשויות נירוסטה שעמידות בפני חלודה, ותעלות בטון פולימרי שמאפשרות עמידות גבוהה בפני לחצי מים ואיטום יעיל.

איך מתקינים תעלת ניקוז מי גשם?

התקנת תעלות ניקוז מי גשם מתבצעת על ידי חפירה בעומק הקרקע, כאשר העומק משתנה לפי סוג הקרקע – בקרקע חרסית שאינה מאפשרת חלחול עומק החפירה יהיה בין 60 ל–80 ס״מ. בקרקע חולית או כורכר שבהן מתאפשר חלחול, החפירה תהיה לעומק רב הרבה יותר. לאחר מכן, על גבי יריעת בד גיאוטכני שמאפשר הפרדה בין שכבות קרקע ואיטום, מניחים שכבה עוטפת של חצץ ובתוכה את התעלה.

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist