התקנת מרזבים WhatsappFacebookTwitterShare

התקנת מרזבים – מה צריך לדעת לפני שבוחרים מרזב?

התקנת מרזבים – סוגים, חומרים ומחירים – מה אתם לא יודעים על מרזבים? הכל בכתבה הבאה

בכתבה זו:
מה משפיע על מחיר התקנת מרזבים? | סוגי מרזבים | מרזבים חיצוניים – חומרים ומחירים | הצעת מחיר - התקנת מרזבים | מתקין מרזבים מומלץ – היזהרו מחאפרים | שאלות ותשובות נפוצות על התקנת מרזבים

התקנת מרזבים

המרזב הוא כוכב העל של החורף: בלעדיו, לא יהיה ניקוז ראוי ומסודר של מי הגשמים מגג המבנה. המרזב מונע ממי הגשמים המצטברים לעלות על גדותיהם, להישפך מטה כמפלים ולהזיק בכך למבנה, לבית ולחצר. בכל מבנה בישראל יש צורך בהתקנת מרזבים על מנת למנוע ממים לעמוד בגג הבית, לחלחל מטה ולגרום לרטיבויות, לטפטופים, לעובש ולנזקים בלתי הפיכים לבית ולמבנה.

אם המרזבים בבניין שלכם ישנים, תקולים, או בכלל לא קיימים – כנראה שהחורף לא יהיה יבש. אז למה לא להזמין איש מקצוע להתקנת מרזבים?

מה משפיע על מחיר התקנת מרזבים?

ישנם שלושה פרמטרים המשפיעים על מחיר התקנת מרזבים:

מרזב חיצוני או פנימי – מרזב חיצוני יושב על גבי קירות הבניין ולכן הוא יותר קל להתקנה ממרזב פנימי, שלרוב כבר נכלל בתכנית הבנייה ולכן לרוב לא מתקינים אותו על בניין קיים.

אורך המרזב – מחיר התקנת מרזב נקבע על פי מספר המטרים שהותקנו. חישוב המחיר של מרזבים מכל החומרים מתבצע לפי מטר, אך כל זווית מוסיפה מטר למחיר. כלומר, מרזב שעולה 100 ש״ח למטר יעלה כ-600 ש״ח על התקנה של ארבעה מטרים עם שתי זוויות.

החומר ממנו המרזב עשוי – לחומרים, מתכות וסוגים שונים של ייצור ישנם מחירים שונים. מתכות כמו נחושת ואבץ הן מתכות יקרות יותר ולכן המחיר שלהן לכל מטר של מרזב יהיה יקר יותר מאשר חומרים כמו אלומיניום ופח.

תנאי השטח בהתקנה – אחד הפרמטרים העיקריים שיקבעו את מחיר ההתקנה הסופי הוא תנאי השטח שבהם הגגן יעבוד. במקרה שבו הגישה אל גג הבניין ואל קירותיו העליונים היא בעייתית, המחיר יקפוץ בכמה מאות שקלים. בניינים גבוהים יוצרים יותר בעיות: הצורך בסנפלינג, גג בשיפוע וגגות רעפים  – כל אלה מקשים על תהליך העבודה.

התקנת מרזב

סוגי מרזבים

מרזב חיצוני – מרזב חיצוני יושב על גבי קירות הבניין וכולל את תעלות המרזב שמשמשות מאסף למים, כמו גם את תעלת הניקוז שמוודאת כי המים יזרמו למטה בסופו של דבר, אל אזור ניקוז ייעודי שאותו ממקמים באופן אסטרטגי. על בניינים ישנים בישראל ניתן להבחין במרזבי הפח הישנים, שנוטים לפתח חלודה, אך כיום יש הרבה חומרים מהם מרזבים חיצוניים עשויים, עליהם נפרט בהמשך.

מרזב פנימי – בבניינים חדשים בישראל, במיוחד אלה הנבנים לגובה, משלבים מרזבים פנימיים בתוך הבטון של הבניין. מרזבים אלה עשויים חומרים אטומים למים וכך מונעים חלחול מים ורטיבויות בתוך המבנה. היתרון הגדול של מרזבים פנימיים הוא שהם לא חשופים לגשמים ולכן לא מפתחים חלודה, קורוזיה ושאר בעיות, שלרוב מרזבים חיצוניים סובלים מהן.

מרזבים חיצוניים – חומרים ומחירים

התקנת מרזב נחושת  - מרזב נחושת הוא אחת הבחירות האסתטיות להתקנה. הצבע הנחושתי מוסיף נופך עיצובי ומסוגנן לכל בית ולכן הוא נפוץ בעיקר בבתים פרטיים עם גגות רעפים. נחושת היא מתכת חזקה ועמידה ולכן זו גם האופציה היקרה ביותר, שעולה בין 300 ל–400 ש״ח למטר.

התקנת מרזב אלומיניום – אלומיניום הוא החומר הכי נוח מבחינת תועלת לעומת מחיר. הוא זול יחסית, עמיד בפני נזקי מזג אוויר ואף מגיע במגוון צבעים שניתן להתאים לבחירה העיצובית של הבית. מחירו של מרזב אלומיניום נע בין 80 ל-120 ₪ למטר.

מרזב נחושת

התקנת מרזב פח מגולוון – לעומת מרזבי הפח שאנו מכירים, הפח המגולוון הוא למעשה מתכת מברזל או פלדה שעברו תהליך גלוון, מה שמקנה להם יכולת עמידות גבוהה. מחירו של מרזב פח המגולוון נע בין 120 ל-160 ₪ למטר.

התקנת מרזב אבץ – אבץ הוא מתכת שלוקחת חלק בתהליך גלוון לכן מרזב אבץ הוא אחד המרזבים העמידים שיש. מראה האבץ הוא של מתכת כהה במאט והוא פופולרי אצל מי שאוהבים מראה מיושן. מחירו של מרזב אבץ יקר יחסית: בין 200 ל–350 ש״ח למטר.

התקנת מרזב PVC - מרזב PVC הוא למעשה מרזב פלסטיק. אלה הם מרזבים יחסית זולים שמאפשרים התקנה עצמית והרכבה עצמית בקלות יחסית. מרזבי הפלסטיק הרבה פחות עמידים ממרזבי המתכות, ויש להביא זאת בחשבון.

הצעת מחיר - התקנת מרזבים

כדי שלא תלכו לאיבוד, הנה מספר הצעות מחיר להתקנת מרזבים שיעזרו להבין כיצד החישוב מתבצע:

דוגמה 1: התקנת מרזב בבית פרטי

התקנת מרזב אבץ – 12 מטר עם 4 זוויות

12 מטר – 1,440 ש״ח

4 זוויות – 480 ש״ח

סה״כ התקנת מרזב: 1,920 ש״ח

דוגמה 2: התקנת מרזב אלומיניום על בניין 4 קומות

50 מטר אורך מרזב אלומיניום – 4,000 ש״ח

התקנת 3 צינורות ניקוז – 1,200 ש״ח

סנפלינג – 500 ש״ח

סה״כ התקנת מרזב: 5,700 ש״ח

מתקין מרזבים מומלץ – היזהרו מחאפרים

מרזב הוא מתקן שאמנם מותקן על גבי הבית הפרטי או הבניין שלכם, אך הוא למעשה לטובת כלל הציבור. הוא אוגר את מי הגשמים ומנקז אותם למקום ייעודי באמצעות צינורות הניקוז, וכך מונע הצטברות שלוליות גדולות במרחב הציבורי שמסביב למבנה. לכן, חשוב למצוא מתקין מרזבים מומלץ ולא חאפר, שידאג כי פתח היציאה של צינור הניקוז לא ייצא אל שבילים, חניות, מדרכות וגינות.

שאלות ותשובות נפוצות על התקנת מרזבים

כמה עולה להתקין מרזב?

מחיר התקנת מרזבים משתנה בהתאם לסוג המרזב – חיצוני או פנימי, החומר ממנו הוא עשוי – נחושת, אבץ, אלומיניום, פח מגולוון ו-PVC, וכן בהתאם לתנאי השטח של ההתקנה והאם קיימת גישה אל הגג והקירות של המבנה.

אילו סוגי מרזבים קיימים?

סוגי המרזבים הקיימים הם מרזב חיצוני, הנמצא על קירותיו החיצוניים של המבנה, או מרזב פנימי, הנכלל בתכנית הבנייה של בניינים חדשים בישראל ומותקן בחלקו הפנימי של הבניין, נסתר מהעין, עם חומרי איטום שדואגים שלא יגרום לנזקי רטיבויות. 

אנשים שחיפשו מרזבים חיפשו גם

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist