כתבות בנושא עורכי דין - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

עורכי דין בישראל - התמחות במשפטים

עורכי דין בישראל הם אנשי מקצוע שלמדו במוסד להשכלה גבוהה את מקצוע המשפטים. הבוגרים עברו התמחות בת שנה בתחום ספציפי במשרד עורכי דין, בסיומה עברו את מבחני הלשכה לעריכת דין בהצלחה וקיבלו הסמכה המותירה להם לעסוק בעריכת דין.

בכתבה זו:
מי אחראי על עורכי הדין בישראל? | תהליך ההתמקצעות של עורכי דין | תחומי התמחות

עורכי דין בישראל הם אנשי מקצוע שלמדו במוסד להשכלה גבוהה את מקצוע המשפטים. הבוגרים עברו התמחות בת שנה בתחום ספציפי במשרד עורכי דין, בסיומה עברו את מבחני הלשכה לעריכת דין בהצלחה וקיבלו הסמכה המותירה להם לעסוק בעריכת דין.

מי אחראי על עורכי הדין בישראל?

בישראל ישנו חוק הנקרא חוק לשכת עורכי הדין.
חוק זה מגדיר תנאים ברורים לאדם המעוניין לעסוק בתחום המשפטים.

  •  השכלה- כל עורך דין בישראל, חייב להיות בעל השכלה גבוהה בתחום המשפטים.
  •  סטאז'- כל עורך דין בישראל, חייב לעבור תקופת התמחות לאחר סיום לימודיו. את ההתמחות ילווה עורך דין ותיק או שופט בישראל.
  •  בחינות לשכה- כל אדם המעוניין להיות עורך בישראל, חייב לעבור את הבחינות בכתב ואת הבחינות בעל פה של לשכת עורכי הדין בישראל. רק אם הוא יצליח באותן בחינות, הוא יוכל לקבל הסמכה כעורך דין מוסמך בישראל.
לשכת עורכי הדין בישראל, היא זו שאחראית על כל עורכי דין. תפקידה של הלשכה היא לרשום כל עורך דין בישראל, לפקח עליו ולבחון אותו.

תהליך ההתמקצעות של עורכי דין

עורכי דין בישראל יכולים להיות בריסטרים, דהיינו, עורכי דין המופיעים בפני בית המשפט כשהם מייצגים את לקוחותיהם, או סוליסיטרים, כלומר עורכי דין המתמחים בכל פעילות משפטית אחרת.

כיום, רוב עורכי הדין בישראל מחליטים כבר בסוף שנת הלימודים האחרונה, באיזה תחום משפטי הם מעוניינים להתמחות.
בהתאם להחלטה זו, הם בוחרים משרד עורכי דין המתמחה באותו תחום (לדוגמא: משרד עו"ד המתמחה בתחום הפלילי, אזרחי, מסחרי וכ'ו) ולומדים את המקצוע הלכה למעשה. רק לאחר ההתמחות הם ניגשים לבחינת ההסמכה.
לרוב, עורכי דין ממשיכים באותו תחום משפטי שבו הם התמחו, שכן ההתמחות משמשת כניסיון מעשי ברזומה שלהם.

תחומי התמחות

ישנם תחומים רבים שבהם עורכי דין בישראל יכולים להתמחות:

  •  דיני מיסים- כל הקשור למערכת החוקים שבעקבותיהם ישנה הטלת מס על ידי שלטונות המדינה.
  •  דיני עבודה- כל החוקים העוסקים בכל תחום העבודה ויחסי העבודה בין העובד למעביד, הסכמים קיבוציים, הזכות לשבות, ארגוני עובדים, הגנה לעובדים ועוד.
  •  משפט פלילי- חוקי המשפט הפלילי, נחקקו בכדי למנוע התנהגויות אנטי חברתיות פליליות באמצעות אלמנט הרתעה כגון: עונש, מאסר ועוד. סטדנט למשפטים שבוחר להיות עורך דין פלילי, צריך להיות בקיא בכל הקשור לדיני עונשין.
ישנם תחומים רבים נוספים שבהם עורכי דין בישראל יכולים לבחור להתמחות בהם: זכויות יוצרים, דיני משפחה, עו"ד דיני תעבורה, מגזר חקלאי, הוצאה לפועל, משפט מסחרי, משפט מנהלי, ישוב סיכסוכים ועוד.

בואו להיתעדכן במחירים בתחום השירותים המפשטיים

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist