כתבות בנושא דודי שמש וחשמל - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

לעולם בעקבות השמש: המדריך לבחירת דודי שמש

לא נעים להגיע הביתה ולגלות שאין מים חמים; ומאכזב אף יותר לדעת שדוד השמש שלנו נסדק, נשרף או התפוצץ, ואין לנו ברירה אלא להתקין אחד חדש. ואם זה כבר קורה, חשוב לדעת מה עלינו לעשות וממה להיזהר

בכתבה זו:
כשהדוד צריך ללכת: מתי צריך להחליף? | תו תקן: אמיתי או מזויף? | מי היצרן, ומה קיים בשוק? | מי שנכווה ברותחין: בטיחות | גדול יותר, יקר יותר | דוד השמש - קווים לדמותו | אחריות - על מה ולמה?

דודי שמש הם חלק טבעי מהנוף האורבני שלנו; הם נשקפים אלינו מבניינים ובתים יחד עם אנטנות וצלחות לוויין. הם נמצאים כמעט בכל גג, ותפקידם לספק לנו מים חמים למקלחת, למכונת כביסה ולשטיפת הכלים. נכון, ניתן למצוא גם דודי חשמל, אבל דודי שמש הם חסכוניים יותר, ובגלל זה גם שכיחים יותר.
על-פי החוק, כל בית בישראל מחויב להשתמש במערכת אנרגיה סולרית. לכן בבית פרטי או בבית משותף עד 4 קומות, הדוד והקולט נמצאים על הגג. אבל בבתים משותפים עד 10 קומות, הדוד ממוקם בכל דירה ומתחבר למערכת מרכזית. בגורדי שחקים, או בפרויקטים שנבנו מעל 10 קומות אין כמעט דודי שמש. המדינה פוטרת אותם מכך, ולכן הם מתבססים רק על דודי חשמל. התוצאה: היעדר חיסכון באנרגיה וחשבון חשמל גבוה.

כשהדוד צריך ללכת: מתי צריך להחליף?

כאשר דודי שמש נשרפים או מתפוצצים, או כשעוברים לדירה חדשה, לעתים אין מנוס: צריך פשוט להתקין דוד חדש. לפעמים המציאות קצת פחות דרמטית. הדוד מזדקן או מתבלה, מתחיל לנזול ולדלוף, וכבר לא ממלא בנאמנות את התפקיד הכל כך חשוב שלו. וגם אם ננסה להחליף רכיב כזה או אחר ולקוות לטוב, זה לא בהכרח יעבוד. הדוד עשה את שלו. הדוד צריך ללכת. דוד חדש צריך לבוא במקומו. אז מה עושים - פשוט הולכים לחנות וקונים חדש?
כמובן שלא. בדרך כלל תיבות הדואר והדלתות שלנו, כמו גם אתרי אינטרנט רבים, מוצפים בשמות של מתקינים למיניהם. בנוסף, יש גם אינסטלטורים שמתמחים בזה, ומסוגלים לטפל בבעיה באופן אופטימלי. בכל מקרה, יש מספר דברים בסיסיים שצריך לוודא לפני החלטה על תיקון דוד שמש או רכישת דוד חדש.

תו תקן: אמיתי או מזויף?

קודם כל צריך לוודא שליצרנית דוד השמש יש תו תקן ישראלי. מדובר בתו של מכון התקנים שבדק כי דוד השמש עומד בקריטריונים הנדרשים. על דודי שמש וחשמל וכן על קולטי שמש חלה חובה להציג תו שכזה, אך לפי ההערכות רק חצי מהמתקינים מחזיקים בו, והחצי השני מסתובב עם תו מזויף. סביר להניח שלא תוכלו לזהות, לכן בדיקה פשוטה במכון התקנים אמורה לפזר את הערפל.

מי היצרן, ומה קיים בשוק?

לאחר בחינת תו התקן רצוי לבדוק את הוותק של היצרן, את המוניטין שלו, אם באמצעות מכרים שנדרשו להתקין דוד שמש, אם באמצעות מידע מוסמך באינטרנט.
השלב הבא הוא לעשות בירור קצר של דגמים. מה בדיוק קיים בשוק, מה היתרונות והחסרונות של כל דגם, ואיזה דגם מתאים לכם. יש דודי מערכת פתוחה, דודי מערכת סגורה, דודים במערכת צללית נמוכה, ובעיקר יש דודים שעלולים לגרום לחשבון החשמל שלכם להרקיע שחקים. דברו עם איש מקצוע אמין. אחר כך תיקחו החלטה.

מי שנכווה ברותחין: בטיחות

באותה הזדמנות יש להשלים את כל הבירורים הנדרשים בנוגע לבטיחות. אסור לשחק בנושאים האלה ואסור להתפשר. אם אתם צריכים להתקין דוד חדש לאחר שהקודם התפוצץ או נשרף, אז כנראה שאתם יודעים בדיוק למה זה כל כך חשוב.
מסיבה זאת, חשוב לוודא שהריתוך של הדוד יהיה מוקפד ומקצועי; מזג האוויר המשתנה עלול לגרום לסדקים אם הריתוך לא נעשה כמו שצריך.

גדול יותר, יקר יותר

בכל מקרה, הבירור לא נגמר רק בנושא הבטיחות. יש דברים נוספים שחשוב לדעת. גודל סטנדרטי של דוד הוא 150 ליטר. אם אתם רוצים גדול מזה, גם המחיר יהיה "גדול" יותר. ואם אתם גרים בבית פרטי עם רעפים, תיאלצו להיפרד מסכומים גבוהים יותר.

דוד השמש - קווים לדמותו

אז מה צריך לדעת על דוד השמש עצמו, כדי להיות מוכנים לרגע שהמתקין המיועד מגיע, ומתחיל לשטוף את מוחנו בשרשרת של מושגים משפטיים שאין לנו מושג ירוק לגביהם? בראש ובראשונה, הדודים אמורים להיות מצופי אמאייל. אם תכניסו יד בפנים והחומר לא יהיה חלקלק, כנראה שמדובר בציפוי אמאייל. בעניין זה, היזהרו משרלטנים. לעתים הם יודעים לייצר רק מראית עין של אמאייל.
החלק הבא הוא קולטי השמש. סוגי הקולטים קובעים את מידת ניצול האנרגיה. הם עשויי ברזל, נחושת או צינור פלדה בשם סקדיול.
עוד רכיב מהותי הוא מאיץ החום. תפקידו לתת גיבוי חשמלי. אך אליה וקוץ בה: הוא גורם להצטברות של אבנית ומקצר משמעותית את תוחלת החיים של גוף החימום. הדרכים להתמודד עם התופעות האלה הן הוספת מסנן, מה שמייקר את המחיר, או ניקוי של הדוד פעם בשנה.
דבר אחרון שחשוב לדעת: בדוד מותקן שסתום ביטחון שתפקידו למנוע מהמים החמים להגיע לצנרת הביתית.

אחריות - על מה ולמה?

אחרי כל זה, במיוחד אם כבר נכווינו בעבר מדודים כאלה ואחרים, מגיע שלב האחריות. על פי רוב, היצרן מעניק תעודת אחריות לחמש שנים. לכן חשוב לוודא שהמפיץ יהיה ספק ישיר של החברה שמייצרת את הדודים, או לפחות ספק מורשה. זכרו שאחריות על הרכיבים החשמליים היא בדרך כלל לשנה אחת בלבד. ושתהיה התקנה או רכישה מוצלחות.

רשימה מפורטת של מומחים בתחום תוכלו למצוא במערכת סינונים מתוחכמת ספקים ומתקיני דודי חשמל.


>>בואו לדבר על זה בפורום ייצור והרכבת דודי שמש וחשמל.
>>בואו להתעדכן במחירון ייצור והרכבת דודי שמש וחשמל.

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist