מנת השף: המדריך לתכנון המטבח

מטבח מרווח, נעים ושימושי הוא מקום מאושר. זה עדיין לא אומר שכל אחד יכול לשפץ או להתקין אותו בעצמו. בדיוק ההיפך. הנה כל מה שצריך לקחת בחשבון כדי שהארוחה תצא מוצלחת
כניסה לרשימת ספקים ובעלי מקצוע בסיווג תכנון ועיצוב מטבחים

בואו נודה, עבור רובנו המטבח הוא החדר הכי חשוב בבית. או לפחות השני הכי חשוב. זהו מרכז העצבים, המקום בו אנחנו מבלים שעות בבישול ובעיקר באכילה. מטבח נעים, מעוצב ושימושי הוא כמובן דבר אלמנטרי, אבל הוא גם משליך על שאר החדרים בבית ועל האווירה הכללית. הצעד הראשון מתחיל במודעות. לא כל אחד יכול לתכנן מטבח, לכן עדיף להשאיר את העבודה למי שמתמחים בה. מטבח הוא קונסטרוקציה מאוד מורכבת, ולפני הכל צריך לקחת בחשבון עניינים כמו חשמל ושקעים, ביוב וניקוז מים, ברז גז, וכמובן יצירת משטחי עבודה שימושיים ותחושת מרחב. וזה רק הבסיס. אחר כך צריך למצוא מקום למכשירים החשמליים, וכמובן לדאוג לארונות יעילים, שלא לדבר על מטבחים שצריך להתקין בהם גם קולט אדים. בקיצור, נכון שאין כמו להתעורר בבוקר ולהכין קפה בתוך מטבח חלומות, אבל כמו עם כל חלום, גם כדי להגשים את זה צריך לעבוד. כרגיל, בשביל זה אנחנו כאן.

 

לצאת מסיר הלחץ

לפני הכל, צריך לעצור לרגע ולחשוב על אורח החיים בבית, כי הוא זה שמכתיב את אופי וקצב הפעילות במטבח. אם המשפחה גדולה ודי ברור שהמטבח לא ינוח לרגע, יש לזה השלכה ישירה על התכנון, על המרחב, על הכלים, ובעצם על הכל. מצד שני, אם מדובר בבית של זוג עובד שבדרך כלל גם אוכל בעיקר בחוץ - הסיפור שונה לגמרי.

הנתון החשוב הבא הוא הגודל. במטבחים גדולים אפשר להכניס כמובן יותר ארונות, מקומות אחסון ומכשירי חשמל, ולעיתים גם שולחן קטן או בינוני. מטבחים קטנים הם, ובכן, קטנים. ורק כדי להבהיר לאיזו רמת תכנון צריך להגיע, אז הנה עוד משהו שחובה לחשוב עליו: מי האדם העיקרי שישהה רוב הזמן במטבח - האם הוא ימני או שמאלי, גבוה או נמוך, מה רמת הניידות שלו. כל אלה שיקולים שיכולים לעשות את ההבדל בין ארוחה שנעשית בכיף לכזו שלא.

 

שאלת המחיר

בסוף, או אולי בעצם בהתחלה, עומדת כמובן שאלת המחיר. זה יכול להתחיל מ-5,000 שקל ולהגיע עד לסכומים באזור ה-50,000. כדי לא ללכת לאיבוד מומלץ לחלק את התקציב לשלושה סעיפים: תקציב ארונות ואחסון, תקציב משטח עבודה, כיור וברז, ותקציב מוצרי חשמל. החלוקה הזו אמנם נשמעת מעט שרירותית, אבל היא עוזרת לעשות סדר בראש, ובארנק.

 

אולם גדול או נגר קטן עכשיו מגיע שלב הפנייה למעצבים. כמובן שתצטרכו להגדיר דרישות וצרכים, אבל זכרו כי הם אנשי המקצוע והם אלו שמכירים את כל החידושים בתחום, אז כדאי להקשיב להם (רשימה ממוקדת של בעלי מקצוע תוכלו למצוא כאן - באמצעות שימוש במערכת סינונים מתוחכמת). כל זה לא משנה את העובדה שצריך להגיע לפגישה מוכנים במאה אחוז. מטבח אפשר לקנות מחברה או מנגר, ולכל אחת מהאפשרויות יש יתרונות וחסרונות. לחברות יש אולמות תצוגה גדולים, ואפשר לשוטט שם בין המטבחים ולקבל את התחושה הקרובה ביותר למציאות. המבחר גדול ובדרך כלל האיכות היא מובטחת. נגר לא יוכל לתת לכם את האפשרויות האלה, אבל לרוב תצאו ממנו עם מחיר טוב יותר ובהרבה מקרים תפגשו הרבה יותר גמישות מחשבתית ומקצועית מאשר באולמות הגדולים. בכל מקרה, תמיד צריך לברר את רמת המקצועיות של הגורם מולו אתם עומדים. אומרים שהפרמטר הכי טוב לבדוק מטבח הוא לראות מה מצבו אחרי שנה. אז תקפצו לחברים ותבדקו את המטבח שהם קנו בשנה שעברה, ואם יש לכם המלצות טובות, אל תהססו להשתמש בהן. קניית מטבח חדש זו אמנם החלטה יקרה, אבל לא כזאת שצריכה לעלות ביוקר. בואו לדבר על זה בפורום מטבחים.

 


>>בואו להתעדכן במחירון מטבחים - תכנון עיצוב וייעוץ.

 
חזרה לרשימת המאמרים בנושא תכנון ועיצוב מטבחים
האם המאמר עזר לך?