כתבות בנושא קבלני איטום - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

תאמין לי, אתה אטום: המדריך המלא לחומרי איטום

כשהבית לא מתחמם כמו שצריך ויש בו תחושה כללית של רטיבות, סביר להניח שמדובר בבעיית איטום רצינית וצריך לפתור אותה מהר. אם תחכו לגשם הראשון, זה ייגמר בבכי

בכתבה זו:
החיים לא בזפת - כל חומרי האיטום | מלמעלה למטה - איפה לאטום? | טיפול מונע | לא לדלג על העציצים

הסיסמא 'הכן רכבך לחורף' היא הוכחה לכוחו הרב של הפרסום. שמענו אותה כל כך הרבה פעמים, עד שאנחנו כבר חושבים עליה לבד ברגע שמגיע הגשם הראשון. מצד שני, אף אחד אף פעם לא פימפם לנו את סיסמת 'הכן ביתך לחורף', למרות שזה לא פחות חשוב. הדבר הראשון שעולה לראש בהקשר הזה הוא כמובן הכנה של אמצעי חימום ושינויים קריטיים בארונות הבגדים (להעביר את הקצרים למעלה, להוריד את הארוכים למטה), אבל ההכנה החשובה באמת היא הבית. 


בית שאינו אטום כמו שצריך, גם לא יחמם כמו שצריך וזה לא משנה תחת כמה שמיכות נתכרבל. יתרה מכך, איטום נכון עשוי לחסוך ב-20 אחוז מהוצאות החשמל, ואם מדובר בבית עם גג - אז אפילו יותר. איטום אפקטיבי לא רק עבור עונת החורף, אלא בכל ימות השנה. אם הופיעו כתמי עובש או רטיבות בתקרה, אם הצבע התנפח או אם חלילה החל לטפטף מים לתוך הבית, כנראה שהגג או התקרה לא אטומים מספיק, ואז באמת לא משנה אם זה חורף או קיץ - זו צרה צרורה. אז הנה כמה טיפים לא אטומים לאיטום קל.

החיים לא בזפת - כל חומרי האיטום

פעם הכל היה מתחיל ונגמר בזפת, אבל היום הזפת שכיחה בעיקר בגגות משותפים של מבנים ישנים, או בתים שדייריהם לא יכולים להרשות לעצמם איטומים יקרים יותר. לזפת יש מספר יתרונות, בעיקר המחיר הזול, אבל החסרונות שלה מאוד ברורים; ריח רע, לכלוך והצורך לחדש אותה שוב ושוב בגלל החשיפה לשמש.


הדרך השכיחה ביותר לאיטום היום היא יריעות ביטונומיות. זה לא מלוכלך והריח נסבל, אבל גם המחיר בהתאם (60-80 שקלים למ"ר בניגוד ל-20-25 שקלים עבור זפת). מדובר בחומר אורגני עם פחמימנים כבדים והיתרון הגדול ביותר שלו הוא תוחלת החיים, שמעניקה לו אחריות לעשר שנים.
עוד אופציה היא איטום באמצעות חומרים אקריליים. היא מומלצת במיוחד לאיטום של גגות קיימים בעלי ליקויים שזקוקים לתחזוקה ושיפוץ, ולא למבנים חדשים. המחיר הוא בערך בין 40-60 שקלים למ"ר.

מלמעלה למטה - איפה לאטום?

איטום אמנם מתחיל מהגג, אבל לא בהכרח מסתיים שם. איטום דלתות וחלונות קריטי לא פחות. יש בשוק מספר רב של חומרי איטום מומלצים, אבל הטובים ביותר הם בעלי בסיס פוליאוריטני, מכיוון שהוא עמיד יותר ומגיע במספר רב יחסית של צבעים.

טיפול מונע

כך או אחרת, לא צריך לחכות לרגע האחרון ומומלץ לעשות טיפול מונע הרבה לפני שהגשמים מגיעים. קודם כל צריך לבדוק את האיטום סביב דוד השמש והקולטים. אחר כך לוודא שהמרזבים נקיים, שהמים זורמים ללא תקלות ושאין סתימות. השלב הבא הוא מעבר על החלונות. צריך לשפוך דרכם מים ולוודא שהכל עובד כמו שצריך, ואם לא, אז להחליף גומיות שאינן תקינות.

לא לדלג על העציצים

השלב הבא הוא בדיקת הסדקים, לא רק בגג אלא גם בקירות החיצוניים של הבית. סדקים יכולים להיראות תמימים, אבל אם הם לא מטופלים כפי שצריך, הם עלולים להפוך לכאב ראש גדול מאוד. כדאי גם לבדוק את הפינות והרעפים ואפילו, תאמינו או לא, את העציצים. אם הם צמודים מדי לקירות, השורשים עלולים לפגוע באיטום של קורות היסוד, כך שחשוב להניח את העציצים במקומות בטוחים. 

סך הכל זו באמת לא עבודה קשה. אתם יכולים לעשות את הבדיקות האלה בעצמכם או להזמין איש מקצוע ולפעול לפי ההמלצות שלו (רשימה ממוקדת של אנשי מקצוע המתמחים באיטום תוכלו למצוא כאן - באמצעות שימוש במערכת סינונים מתוחכמת). בסופו של דבר, אין תחליף לבית אטום כמו שצריך ואת הכסף שתוציאו על השדרוג תחזירו דרך חשבונות החשמל המוזלים. והכי חשוב, תוכלו לשבת בחורף בבית חם ויבש, עם ראש נקי מדאגות ומרוכז בטלוויזיה. 


בואו לדבר על זה בפורום איטום >>
>>בואו להתעדכן במחירון איטום >>





 

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist