איטום גגות WhatsappFacebookTwitterShare

המדריך המלא לאיטום הגג

איטום גגות כדאי לעשות לפני החורף. אז כל עוד השמש קופחת, קיראו במדריך על כל שיטות האיטום וכיצד לבחור את המתאימה לגג שלכם.

בכתבה זו:
מה זה איטום גגות? | מתי עושים איטום גגות? | עם אילו חומרים אוטמים גג? | איך מכינים את הגג? | שיטות איטום | חומרים פוליאוריטנים לאיטום | זפת לאיטום גגות | איטום בחומרים אקריליים | יריעות ביטומניות לאיטום גגות | איזו שיטה מתאימה לגג שלי? | איך לזהות חאפרים וקבלני איטום רשלנים? | איך למצוא קבלן מומלץ?

מה זה איטום גגות?

איטום גגות הוא מונח מטרייה לכל פעולה שבה מניחים חומר על גבי שטח גג של בניין או מבנה על מנת למנוע נזילת מי גשמים לתוך המבנה. את חומר האיטום בוחרים בהתאם למצב הגג ותנאי השטח. את החומרים מתיזים, מורחים או מדביקים על גבי שטח הגג, בהתאם לסוג החומר ולשיטה שנבחרה. חומרי האיטום יכולים להיות אקריליים, פולימרים, ביטומניים או מזפת חמה.

מתי עושים איטום גגות?

הזמן המומלץ ביותר לבצע איטום גגות הוא לכל הדעות הקיץ, לכל המאוחר בשבועות הראשונים של הסתיו ובעיקר לפני שהחורף מתחיל. למה כדאי לבצע איטום לפני הגשם הראשון? על מנת שלא תמצאו את עצמכם עם נזילות, רטיבויות ועובש. אין ספק שאחרי הגשמים הראשונים של העונה צצות בעיות כמו פטריות אחרי גשם. מקרים דחופים של נזילות ורטיבויות עקב הגשמים מייצרים ביקוש רב לשירות, וככל שהביקוש עולה, קבלני האיטום נעשים עסוקים יותר ועם הביקוש עולה משמעותית גם המחיר לעבודה. לא רק זאת, הגשם מקשה על ביצוע העבודה ולכן במערכת הגשמים הבאה, המחיר של איטום הגג שלכם בוודאות יעלה.

אם כן, בקיץ תוכלו לאטום את הגג בנחת, בחיסכון משמעותי ובידיעה שעם בוא החורף תהיו מוגנים.

עם אילו חומרים אוטמים גג?

חומרי איטום הם עולם שלם ומגוון, כאשר ההבדלים בין החומרים נוגעים ליתרונות של איטום, עמידות לאורך זמן, מחיר ואסתטיקה. למשל, חומרים אקריליים נוטים להישחק עקב מים עומדים, אך מחירם נוח והנראות שלהם כמשחה לבנה היא הרבה פעמים האופציה האסתטית יותר.

זפת הוא החומר ששימש את גגות ישראל בימים עברו, אך כיום, על אף המחיר הזול של השיטה, נוטים פחות לבחור בזפת מאחר שהשיטה פחות יעילה לאורך זמן, הזפת נוטה להתחמם יתר על המידה עקב צבעה השחור ובנוסף היא מצריכה תחזוקה שוטפת.

שני החומרים המועדפים בשוק האיטום הם חומרים ביטומניים ופוליאוריטנים עקב יכולות העמידות הגבוהות של שניהם.

איך מכינים את הגג?

לפני התהליך, יש צורך להכין אותו להנחת החומר האוטם. פעולת ההכנה היא בעיקר ניקיון יסודי של הגג מלכלוך, שאריות של חומרי איטום קודמים וכמו כן הרמת כל המתקנים שנמצאים על גבי הגג: מזגנים, מרזבים, דודים ולוויינים.

חשוב מאוד ששטח הגג יהיה נקי מהפרעות ככל האפשר, על מנת שהאיטום יהיה יסודי ומדויק. מתקנים למיניהם, לכלוכים והפרעות יגרמו לחורים, לפערים, לבועות אוויר ולרווחים שאינם רצויים.

חשוב לשים לב שהקבלן שבחרתם לביצוע האיטום עובד כמו שצריך בזמן ההכנה, כלומר מקפיד להרים את המתקנים על גבי הגג ולדאוג שהאיטום יהיה רציף וחלק ככל האפשר. אין ספק שמצב הגג שלכם ישפיע על המחיר של ביצוע האיטום, ולכן שימו לב שגג עמוס משמעו מחיר גבוה יותר.

שיטות איטום

לכל גג ומבנה יש צרכים ומאפיינים שונים, לכן יש להתאים את השיטה לגג שלכם על מנת להבטיח אטימה מוחלטת מפני גשמים ומשקעים. כיצד מתאימים שיטה לגג? בוחרים את החומר המתאים ביותר, מאחר שלמעשה שיטות איטום גגות נקבעות על ידי החומר.

חומרים פוליאוריטנים לאיטום

פוליאורטן הוא אחד החומרים החדשים בעולם איטות הגגות, זהו חומר משחתי שניתן גם להתזה, בצבע לבן או אפור, אותו מיישמים לאחר שכבת יסוד. בדומה לשאר חומרים פלסטיים, יש לו יכולת הידבקות מרשימה שמאפשרת איטום מירבי.

יתרונות נוספים של הפוליאורטן הם עמידות בפני קרני השמש המייבשות, ובעיקר בפני משקעים. הוא מאפשר אטימות מוחלטת בפני מים ומים עומדים כמו שלוליות מאחר שהוא בעל תהליך שחיקה ארוך ואיטי שמבטיח כי לשנים הקרובות לא תצטרכו להזמין הביתה קבלן איטום.

החיסרון היחיד של פוליאורטן הוא המחיר שלו, מאחר שזהו החומר היקר ביותר לאיטום גגות אך לעתים, כמאמר הפתגם "הזול הוא היקר".

זפת לאיטום גגות

השיטה הישנה ביותר בספר לאיטום גגות היא זיפות השטח בזפת חמה. אולי תזהו את הזפת כמי שצבעה את גגות ישראל בצבע שחור שנים ארוכות, אך המגמה המתחזקת היא להפחית את השימוש בה.

היתרון העיקרי של זפת הוא מחירה הזול והקלות היחסית שבה ניתן להניחה על גג שעליו מתקנים רבים כמו דודים וקולטי שמש. עם זאת ולמעשה הזפת אינה עמידה, נשחקת די בקלות ולכן מדי חמש שנים יש לזפת את הגג מחדש.

לא רק זאת, השימוש בזפת דורש לסייד את הגג מדי קיץ עקב הנטייה שלה להתייבש ולהיסדק ולכן לאבד מיכולת האיטום. אחד החסרונות העיקריים של הזפת הוא צבעה השחור שאוגר את קרני השמש בימי הקיץ החמים כך שגג המבנה מתחמם ונעשה לוהט, מה שלא תורם לצורך שלנו להתקרר.

לכן, בחירה בזפת משמעה גם הזמנת קבלן כל שנה לפני הקיץ על מנת שיסייד את הגג  - הסיד נועד לשמור על הזפת מקרני השמש ולמנוע התלהטות של הקומות העליונות במבנה.

איטום בחומרים אקריליים

חומר אקרילי לאיטום גגות הוא חומר פלסטי ממשפחת הפולימרים המגיע כמשחה אך ניתן לשימוש גם בהתזה. היעילות של החומרים הפלסטיים והפולימריים למיניהם היא יכולת ההידבקות המצוינת שלהם. חומרים כימיים מסוג זה גם משמשים בתעשיות רבות מעבר לתחום איטום הגגות.

כושר ההידבקות של החומר האקרילי מתאים במיוחד לאיטום גגות חדשים מאחר שהוא נדבק ביעילות בעיקר לבטון. צבעו הלבן והאקרילי שחוסך סיוד, מחירו הזול, יכולת האיטום שלו והייבוש המהיר שלו הפכו אותו לחומר הנפוץ והפופולרי בתחום.

עם זאת, לחומר איטום אקרילי חיסרון אחד משמעותי: הוא אינו עמיד בפני מים עומדים, אלה שמצטברים בשלוליות על גבי הגג בעונה הגשומה ונוטים "לשבור" אותו ולחלחל מטה. לכן, מומלץ לעשות שימוש בחומר אקרילי בגגות משופעים או בכאלה שיכולת הניקוז בהם מובטחת ויעילה.

יריעות ביטומניות לאיטום גגות

איטום גגות ביריעות ביטומניות הוא השיטה המועדפת ביותר בעולם האיטום. השיטה נחשבת ליעילה מאחר שיש לה שלל יתרונות. למעשה, החומר ביטומן הוא גירסה מסוימת של זפת: כל יריעה היא מעין משטח שטוח שמורכב מכמה שכבות של זפת מעובדת ומודבקת בחומרים מיוחדים, כאשר השכבה העליונה היא שכבת שיש גרוס.

כך, יריעות ביטומניות משיגות שני יתרונות: איטום יעיל ומצוין באמצעות הזפת, וכן בידוד ומניעת התחממות באמצעות השכבה העליונה. כך גם אין צורך בתחזוקה שוטפת של הזפת מדי זמן וסיוד. למעשה, מרגע שאוטמים גג באמצעות יריעות ביטומניות, הגג נשאר אטום ואין צורך לתחזק את האיטום לפחות לעשור הקרוב.

יריעות ביטומניות מומלץ להניח על גבי גגות מזופתים או על גגות חדשים שעל גבי הבטון שלהם עדיין לא יושם חומר איטום כלל. רק על גבי אלה היריעות יקבלו אחיזה איתנה ונכונה. במידה שעל הגג ישנן שאריות של חומרים אקריליים, יש לנקות ולקלף אותן ורק אז ניתן להניח את היריעות.

איזו שיטה מתאימה לגג שלי?

על מנת להתאים את השיטה לגג, הבחירה תלויה במצב הגג שלכם: גג חדש מספק לכם את חופש הבחירה באיזו שיטה שתרצו מאחר שבטון חשוף הוא המצע הנוח ביותר למריחה, להתזה ולהדבקה של כלל החומרים.

כל שארית של מצע איטום קודם תצריך מהקבלן או לנקות ולקלף את השכבה הקודמת (מה שיעלה ביוקר) או להתאים נכון את החומר החדש. חומרים קודמים מגבילים אתכם בבחירה כי אין לערבב משפחות חומרים שונות. למשל, על גג מזופת אי אפשר להניח חומר אקרילי, אך ניתן להניח יריעות ביטומניות. על חומר פלסטי כדאי להניח חומר פלסטי אחר.

מספר המתקנים והעומס על גבי הגג גם הם משחקים תפקיד בבחירת שיטת האיטום. אם הגג שלכם עמוס בלוויינים, בדודים, בקולטני שמש, במזגנים, אנטנות ישנות ושאר מתקנים, יהיה קשה להניח על גביו יריעות ביטומניות מאחר שיהיה כורח להרים כל מתקן ולהניח יריעה תחתיו. לכן, מומלץ לבחור חומר שניתן להתיז כמו חומרים אקריליים או פולימרים.

איך לזהות חאפרים וקבלני איטום רשלנים?

בתחום איטום גגות כמו בכל אינטראקציה עם נותני שירות – מחיר זול הוא לא תמיד סימן טוב. היזהרו ואל תתפתו מהצעות מחיר אטרקטיביות מדי ובלתי הגיוניות.

השתדלו לעשות סקר שוק ולבדוק את המחירים המקובלים לשיטות איטום, לחומרים השונים ולביצוע האיטום כולל הכנת הגג ומחיר למ״ר. לאחר שתקבלו הצעות מחיר ממספר קבלנים, מיצאו מקום טוב באמצע בין ההצעות השונות או את זו שמשתלמת לכם ביותר - למשל, מבצע מיוחד על חומר יקר, אחריות ארוכת טווח וכו׳.

אחד הסימנים לקבלן איטום רשלן הוא דווקא שלב ההכנה: אם הקבלן שלכם לא מקפיד על ניקיון הגג, לא מרים את המתקנים השונים שעל גביו ולא מוודא איתכם על חומרי איטום ישנים – הוא כנראה מחפף ומתרשל ואתם רק תסבלו מכך בעונה הגשומה.

איך למצוא קבלן מומלץ?

תמיד כדאי לחפש המלצות על קבלן איטום מומלץ מחברים, משפחה ושכנים או לחפש לפי מיקום והמלצות באתר דפי זהב.

כיצד לזהות אם הקבלן שלכם מקצוען? שימו לב שבשיחה עימכם הקבלן שואל את השאלות הנכונות: מאיזה חומר האיטום הקודם? כמה גדול הגג והאם יש עליו כמות גדולה של דודים, קולטני שמש ומזגנים? כל אלה יסייעו לו להמליץ לכם על שיטת האיטום והחומר הנכונים וכן לתת לכם הצעת מחיר שמתאימה לתנאי השטח.

קבלן מומלץ ייתן לכם אחריות.

שאלות נפוצות

כמה עולה לעשות איטום גג?

המחיר נקבע על ידי שלושה פרמטרים: שטח הגג במ״ר, מצב הגג וכמות המתקנים, חומר האיטום והשיטה:

  • איטום גג בחומר אקרילי יעלה בין 30 ל-60 ש״ח למ״ר.
  • איטום גג ביריעות ביטומניות יעלה בין 70 ל-100 ש״ח למ״ר.
  • זיפות גג 100-40 מ״ר יעלה בין 3,500 ל-6,000 ש״ח
  • סיוד גג 100-40 מ״ר יעלה בין 3ש"ח ל-7 ש״ח למ״ר.

איפה אני יכול למצוא קבלן איטום מומלץ קרוב למקום מגוריי?

ניתן למצוא קבלני איטום מורשים בסביבתכם בחיפוש קל ופשוט בדפי זהב, כולל חוות דעת מלקוחות.

מתי כדאי לאטום את הגג?

התזמון המתאים ביותר לאיטום הגג הוא הקיץ מכמה סיבות: היצע וביקוש, מניעת מוקדמת של נזקים מהגשמים ותהליך יותר מהיר ופשוט.

  • איטום גגות לפני שהחורף מתחיל והגשם יגרום לרטיבויות, נזילות ונזק לרכוש.
  • בזמן עונת הגשמים קשה יותר לבצע איטום גגות, הרטיבות ולחות הגשמים מקשה על חומרי האיטום להתייבש ולהידבק, בעוד שהחום הקיצי אינו מפריע לתהליך.
  • חורף הביקוש לאיטום גגות עולה ולכן קבלני איטום מעלים מחירים.
scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist