כתבות בנושא שערים חשמליים ואוטומטיים - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

שערים נגררים: ידניים, מכאניים או אלקטרוניים

שערים נגררים הינם, בדרך כלל, שערים מאסיביים אשר בשל משקלם וגודלם, נעים על מסילה. שערים אלה יכולים להיות מופעלים באופן ידני, מכאני או אלקטרוני. שערים אלה מותקנים לרוב במקומות כגון: כניסות ליישובים, לבסיסים ולמוסדות, אך ניתן למצוא אותם גם במבנים נוספים. במאמר זה נציג את יתרונותיהם וחסרונותיהם של השערים הנגררים

בכתבה זו:
סוגי שערים נגררים | יתרונות וחסרונות

סוגי שערים נגררים

שערים נגררים מאופיינים, בדרך כלל, בגודל ובמסיביות לא מבוטלים. מטרתם העיקרית הינה להגן על שטחי יישובים, מוסדות או מבנים ואזורים אחרים אליהם נדרשת גישה מוגבלת. השערים מותקנים על גבי מסילה, אשר נושאת את משקלם, ומעניקה להם יציבות ועמידות רבה יותר.
כך יכולים שערים אלה לשלב בין הגנה רבה, ללא סרבול. שערים נגררים יכולים לפעול באמצעות מספר מנגנונים, בדרגות שונות של שכלול. השערים הנגררים הפשוטים ביותר, מופעלים ידנית, באמצעות אדם אשר פותח וסוגר אותם לפי הצורך. לאחר מכן, ישנם שערים נגררים אשר מופעלים באמצעות שלט רחוק. גם כאן ישנן מספר אפשרויות: ניתן להפקיד שלט ראשי בידי אדם שתפקידו לשמור על השער ולהפעילו באמצעות השלט (השלט יכול להיות אלחוטי, בדומה לשלט אזעקת הרכב, או באמצעות שלט חוטי - בקר אשר מחובר לשער בקו חשמלי ומותקן על הקיר או השולחן). לחילופין, ניתן להפקיד בידי אנשים מורשי כניסה שלטים אישיים.

בשל גודלם והמקומות בהם הם מוצבים שערים נגררים מאופיינים, לרוב בעיצוב מינימליסטי ותכליתי. הם שם כדי לבצע את מטרתם ולא כדי להביא נחת לעין. עם זאת, ניתן למצוא גם שערים נגררים דקורטיביים, בהם משולבים אלמנטים, כגון פיתוחים בברזל ועבודות פרזול שונות. שערים כאלה ניתן למצוא בעיקר בבתים פרטיים. הגורם הקובע, בסופו של דבר, הינו כמובן - רצונו ודרישותיו של הלקוח.

יתרונות וחסרונות

יתרונם של שערים נגררים טמון במידה לא מבוטלת בגודלם. אומנם ישנם שערים נגררים מינימליסטיים, שאינם הרבה יותר ממוט ברזל ארוך הנע על ציר, אך השימוש במסילה, עליה יכול השער להישען, מאפשרת בנייה של שערים כבדים יותר המקנים מידה רבה של ביטחון. בעוד שערים מסוימים יעילים בהגנה בפני חדירה של הולכי רגל, ייתכן שלא יהיו עמידים בפני חדירה של גורם לא רצוי הנע ברכב. שערים אחרים, מקנים הגנה מעולה מפני חדירה של רכבים, אך כל הולך רגל ממוצע יכול לדלג מעליהם בקלילות, או לזחול תחתיהם. שערים נגררים, בהתאם לאופן בו הם מתוכננים יכולים לספק הגנה טובה, הן מפני כניסה ויציאה של הולכי רגל והן מפני רכבים. בנוסף, חלוקת המשקל של השער והעובדה כי הוא נשען על הקרקע ואינו תלוי באוויר מוסיפה לעמידותו לאורך זמן ולהגנה אותה הוא מספק.

יתרונם של שערים חשמליים הוא גם חסרונם - בשל גודלם, השערים נוטים להיות מגושמים ואיטיים. הצבת שערים נגררים במקום בו יש תנועה ערה וצורך בפתיחה וסגירה של השער מספר רב של פעמים עלולה להביא ל"צוואר בקבוק" ולתסכול רב. כמו כן, משקלם הרב של השערים המסיביים דורש מערך רב עוצמה שיוכל לשאת אותם בבטחה, לאורך זמן. העומס הרב הפועל על המנגנון עלול להביא לתקלות רבות הנגרמות משחיקה, והדבר נכון שבעתיים, כאשר המדובר במנגנון חשמלי. חיסרון נוסף הוא, שבמידה והמנגנון מתקלקל, השער עלול להישאר פתוח או סגור, ויהיה קשה מאוד לתפעל אותו באופן ידני עד שיתוקן. תקלות נוספות עלולות להיגרם, עקב תנועתו של השער על לאדמה: כאשר השער הינו צמוד קרקע, הוא מקנה הגנה מרבית, אך כל מכשול הניצב בדרכו עלול להביא לתקיעתו. עם זאת, כאשר השער מורחק מן הקרקע, אומנם הוא אינו מועד להיתקע באותה הקלות, אך בהתאם נפגמת ההגנה אותה הוא מספק בפני מעבר הולכי רגל.


>> לרשותכם מערכת סינונים לאיתור שער נגרר המתאים ביותר עבורכם
>> בואו להתעדכן בעלות שערים נגררים 


scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_top_10Site_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist