תנורי אפייה הם כמעט המכשיר הכי שווה במטבח. אולי רק המקרר יכול להסתכל עליהם מלמעלה. יש פשוט דברים שרק תנורים מסוגלים לעשות. פעם לבחור תנור לא היה כזה סיפור מסובך. כל התנורים היו כמעט זהים ודי פשוטים להפעלה. היום ההיצע כמובן עצום ונוצץ, אבל האמת היא שבסופו של דבר, כל התנורים עובדים על אותם עקרונות. אז לפני שקונים אחד, כדאי להתעמק קצת בנושא ולזכור שהדבר הכי חשוב הוא כמובן תנור שיתאים לצרכי האפייה והבישול שלכם. בנוסף, מומלץ לעשות שימוש במערכת סינונים מתוחכמת המציגה רשימה ממוקדת של חברות ובעלי מקצוע המתמחים במכירת ובתיקוני תנורי בישול ואפייה.
מה חשוב לבדוק לפני קניית תנור אפייה ובישול?
לפני הכל, צריך למדוד את המרחב המיועד לתנור, גובה ואורך וכמובן מסגרת חיצונית. חובה גם לדאוג לאוורור הולם.
בתנורים יש מערכת אוורור קדמית שהתפקיד שלה לנקז את האוויר מעורף התנור. המערכת הזאת הכרחית אם התנור מותקן מתחת לשיש, ואם אי אפשר לייצר מרחב אוורור ראוי בארון שסביב התנור.
תנורים בדרך כלל עובדים על טמפרטורה מקסימלית של 250 מעלות, וזה אמור להספיק לצרכים ביתיים. הנפח הפנימי של התנור גם הוא תלוי בדרישות שלכם, ואם אתם ממש בעניין של אפייה רצינית שמצריכה שימוש במספר תבניות בו זמנית, כדאי שתיקחו זאת בחשבון.
עוף טורבו - תכניות ההפעלה של התנורים
הפרמטר החשוב הבא הוא תכניות ההפעלה. בתנורים בסיסיים יש שני גופי חימום, עליון ותחתון. בתנורים מתקדמים יש מגוון תכניות רחב יותר, אבל ברוב המקרים זה בזבוז כסף. דגם בסיסי טוב עושה את העבודה בפשטות וביעילות. מצד שני, אם אתם ממש שפים בפוטנציה ורוצים תנור מהדור השלישי, חשוב לדעת כי בתנורים הללו יש מספר אפשרויות.
האפשרות הראשונה היא 'אפייה רגילה', תכנית שמתאימה להכנת עוגות, לחמים, פשטידות, תבשילים איטיים וממושכים ותבשילי קדירה. אבל היא לא מתאימה בשום אופן לכמויות גדולות של אוכל. אפשרות נוספת היא ה'טורבו', שמאפשר בישול אחיד של יותר מתבנית אחת, ומתאים גם לכמויות מזון גדולות תוך זמן בישול קצר יותר. רק לא כדאי להשתמש בטורבו בסוגי מזון עדינים כמו ירקות, דגים או נתחי בשר דקים, כי הוא ייבש לגמרי את המסכנים. יש גם את ה'טורבו האקטיבי', שהוא פשוט גוף חימום אחר, וכמובן שלא נשכח את הגריל האהוב.
שאני אנקה? נוחות וניקוי התנור
השיקול הבא הוא הנוחות. זה כמובן פרמטר שהוא פונקציה ישירה של הרגלי וצרכי האפייה והבישול שלכם, ולא תמיד הדגם החדיש והמשוכלל ביותר הוא זה שיעשה עבורכם את העבודה הטובה ביותר. מצד שני, אין סיבה להיצמד בכוח לשמרנות. בתנורים החדישים יש אופציות שיעשו את החיים שלכם להרבה יותר קלים, ואת המאפים שלכם להרבה יותר טעימים.
מה שכן, מרוב התלהבות לפעמים אפשר לשכוח שעם הקסמים שעושה התנור בא כאב הראש הבלתי נסבל של ניקיונו. צריך לבחון את המבנה והציפוי, כי הרבה יותר קל לנקות תנור בעל צורת אמבטיה עם ציפוי אמאייל באיכות גבוהה. רצוי גם שהדלת תהיה דלת מתפרקת, שגם קל לפרק כמובן, כי אם קל לפרק, קל לנקות. תאמינו לנו, אתם רוצים למצוא תנור שיהיה קל לנקות.
על בטיחות לא מתפשרים
חשוב לא פחות, וכנראה קצת יותר, הוא עניין הבטיחות. צריך לבדוק שקיים בתנור מנגנון נעילה לשעת הצורך, שיש חציצה שמונעת מגע ישיר וכי אם גוף החימום בולט, הוא מותקן הכי גבוה שאפשר. חשוב גם לדעת כי דלת זכוכית כפולה מעניקה בידוד משופר וחוסכת באנרגיה.
השקעה לטווח ארוך
עכשיו נשאר העניין הפעוט של המחיר. מחירם של תנורים בעלי תא אפייה אחד יתחיל ב-1,500 שקלים ועשוי להגיע גם ל-6,000. האחריות בדרך כלל ניתנת לתקופה של שנה, ואפשר להאריך אותה בתשלום סמלי. בסך הכל, תנור זה לא מכשיר שקונים כל יום. לתנורים טובים יש תוחלת זמן ארוכה, הם עושים את העבודה שלהם בשקט ובצייתנות, והופכים את החיים שלנו לטעימים הרבה יותר. בתיאבון.
>> מוזמנים להתעדכן
במחירון בנושא תנור אפיה ובישול
המידע באדיבות אתר wisebuy.