כתבות בנושא תיקון וחלפים לדודי חשמל ושמש - תמונת אווירה WhatsappFacebookTwitterShare

אם יש לך שמש: המדריך לתיקון ותחזוקת דודי שמש

מקלחת חמה בחורף זה תענוג עצום, אבל צריך לעבוד בשביל זה. הנה כל מה שחשוב לדעת ולעשות כדי לעמוד בכיף מתחת לדוש מים חמים באמצע ינואר מאת: מערכת zap דפי זהב

בכתבה זו:
כחום הגוף - תקלה בגוף החימום | שיהיו חיים ארוכים - מניעת הצטברות אבנית | ניקוי יבש - כל החלקים שצריך לנקות | תקלטו את זה - מיקום קולטני השמש והתקנתם | למומחה אין מונופול על הידע

אף אחד לא רוצה לחזור הביתה אחרי יום עבודה ארוך ולשבת לחכות שיהיו לו מספיק מים חמים למקלחת. על פניו, זה נשמע אלמנטרי, אבל הרי ברגע שהקיץ מסתיים, השעון מתחלף והימים פחות משופעי שמש, זה כבר לא לגמרי מובן מאליו שהמקלחת החמה תחכה לנו ברגע שניכנס הביתה. כיוון שאנחנו לא יכולים לשלוט במזג האוויר, לפחות בינתיים, המינימום שאפשר לעשות הוא לדאוג שדוד השמש יעבוד כמו שצריך. זה אולי לא יבטל לגמרי את חוק מרפי המבטיח תקלות בדיוק ברגע הלא נכון, אבל זה לפחות יקטין את הסיכוי. אז הנה כל מה שצריך לדעת בנושא הזה.

כחום הגוף - תקלה בגוף החימום

אחת התקלות השכיחות בדודי השמש קשורה בגוף החימום עצמו, שתפקידו לחמם את המים במצבים בהם קרני השמש לא מספיקות. זמן חימום סביר, תלוי כמובן בעוצמת הדוד, במצב שלו ובמספר המתקלחים - הוא בין חצי שעה לשעה. אם אתם רואים שלוקח למים יותר מדי זמן להתחמם, או שלמרות שהדוד עבד עדיין אין לכם מספיק מים חמים, סביר להניח שיש תקלה בגוף החימום.
לרוב מדובר בהצטברות אבנית סביב גוף החימום, תוצאה של בלאי טבעי או שימוש מופרז.  במים בישראל יש לא מעט אבנית יחסית למדינות אחרות וסביר להניח שנתקלתם בבעיה הזאת גם במכשירים אחרים, כמו מכונות כביסה או קומקומים חשמליים.

שיהיו חיים ארוכים - מניעת הצטברות אבנית


ובכל זאת, דוד שמש הוא לא קומקום חשמלי, הוא אמור לשרת אתכם היטב לפחות 15 שנה, אבל הוא עדיין צריך את העזרה שלכם. זה אומר שיש לבצע מדי פעם פעולות תחזוקה פשוטות שיאריכו את תוחלת החיים ואיכות העבודה שלו.
בראש ובראשונה, רצוי להתקין סביב הגוף מתקן פלסטיק שנקרא 'המאיץ הירוק' ותפקידו פשוט - למנוע הצטברות אבנית, ולעשות זאת בצורה שלא תפגע בתפקוד ובאיכות העבודה של גוף החימום. יש לזה גם חשיבות כלכלית - כשגוף החימום עובד כמו שצריך, אנחנו מבזבזים פחות אנרגיה וחשמל.

ניקוי יבש - כל החלקים שצריך לנקות


דבר נוסף שחשוב לעשות הוא ניקוי של קולטני השמש. אלה צוברים במהלך הזמן המון אבק ולכלוך, ואם שטח הפנים שלהם חסום, יעילותם נפגמת באופן מיידי. בדוד יש גם המון חלקים קטנים שצריך לנקות מדי פעם, כמו למשל הברגים שמהדקים את הצלחת שסוגרת את תחתית הדוד, צינורות מים וכו'. כמובן, יש חלקים שאי אפשר סתם להשפריץ עליהם מים, והם מחייבים עבודה של איש מקצוע.

תקלטו את זה - מיקום קולטני השמש והתקנתם


את הקולטנים עצמם חשוב למקם באיזור שאין בו צל. חשוב גם להתקין אותם בצורה אסתטית ומבוקרת, ולא מתחת לאנטנות, וכמובן לאפשר אליהם גישה נוחה. רצוי שהם יהיו מכוונים לדרום, עם סטייה של 10 מעלות מקסימום לכיוון דרום מזרח. וחשוב כמובן לא לפגוע בגג ולחזק את המערכת כדי שתהיה עמידה בפני פגעי מזג האוויר, ואם אפשר אז גם מפני התנחלויות של ציפורים.

למומחה אין מונופול על הידע


מה עוד צריך לדעת? למשל, שהמערכת החשמלית של הדוד צריכה להיות מצוידת בנתיך נפרד, ולמתקן החשמלי יש לחבר מוליך הארקה. אתם לא צריכים לדעת לעשות את כל הדברים האלה, אתם רק צריכים לוודא שאיש המקצוע שלכם יודע (רשימה ממוקדת של בעלי מקצוע המתמחים בתיקון דודי שמש תוכלו למצוא כאן - באמצעות שימוש במערכת סינונים מתוחכמת).
ולסיום, אולי הכי חשוב, פשוט לא לחכות לחורף ולגשם הראשון. תעלו לגג בקיץ, ודאו שהכל בסדר ותוכלו להתקלח במים מהבילים בחורף. יהיה כיף.

>> בואו לדבר על זה בפורום דודי חשמל ושמש.
>> עיין במחירון תיקון וחלפים לדודי חשמל ושמש.

אנשים שחיפשו תיקון וחלפים לדודי חשמל ושמש חיפשו גם

scheduleReview
Arrow_Close_partArrow_LeftArrow_moreArrow_Open_partArrow_RightArrow_downX_close_iconSite_menu_knowCall_iconלוגוzap_thumbsMap_pinתמונה גנריתVideo_playIcon star empty colorIcon star empty colorIcon star full colorIcon star empty colorאייקון חנויותDone_tofes_iconicon_failSite-menu_pricelistsSite_menu_reviewsSite_menu_search_resultsSite_menu_add_bussinessexpress iconwhatsapp iconhand_click_expressicon_mobile_consult דפי זהבZAPתפריטSearchSearch Footer_searchFooter_toolsFooter_pricelist