ביג דיל: 5 המסעדות האמריקאיות הטובות ביותר

בסופו של דבר כולנו אוהבים המבורגר וצ'יפס, גם אם זה לא לגמרי בריא לנו. אז למה להתייסר? הנה חמש מסעדות שכולן חלום אמריקאי בישראל
כניסה לרשימת ספקים ובעלי מקצוע בסיווג מסעדות אמריקאיות

במקרה או לא, הפך המטבח של החברה הטובה, ארה"ב, לאופציה מועדפת בישראל. סטייק אימתני, כנפי עוף ברוטב, צ'יפס, טבעות בצל מטוגנות וכמובן המבורגר הם הימור בטוח שאהוב על כולם, כי עם מנות כאלו פשוט אי אפשר ליפול. ההיצע רב, ומתוכו בחרנו את חמש המסעדות האמריקאיות הטובות ביותר. 

 

אוונגרד

דיינר במובן הטוב של המילה, מהעיצוב ועד התפריט. כמו בכל ספורט בר אמריקאי שמכבד את עצמו, על הקיר תלויים מסכי ענק שמשדרים משחקים ובר עשיר מציע מגוון רחב של בירות בבקבוק ובחבית. בתפריט האוכל מופיעים כל החשודים העיקריים, ובראשם המבורגר אוונגרד עם גבינה צהובה, רצועות בייקון וביצת עין.
 
למטבח של מכסיקו, השכנה מדרום, יש ייצוג בדמות טורטיה, פהיטס, נאצ'וס וגואקמולי, ומכיוון שבלי פסטה וסלטים אי אפשר - גם להם יש נוכחות בתפריט עם קריצה לאמריקה מבחינת תיבול. באגף המנות האחרונות בולטים עוגת גבינה ושוקולד, בראוניז ואמריקן פאי, כולם עשירים עד שחיתות. השירות אדיב, זריז ויעיל, גם בתקופות של משחקי גמר ב-אן.בי.איי או בליגות הפוטבול והבייסבול, כשאז המקום מלא בסועדים צוהלים. לאירועים משפחתיים מומלץ לבחור בשולחנות העגולים, שמאפשרים לנהל שיחה בלי לצעוק מקצה לקצה. שלוחה קטנה של ניו יורק בסיליקון ואלי של תל אביב.
 
 

מוזס

רשת מסעדות אמריקאיות עם שישה סניפים בפריסה מכפר סבא עד אילת. חזון המייסד, השף אבי קונפורטי, הכתיב מטבח אמריקאי עדכני שנסמך על קלאסיקות אך מעניק להן פרשנות אישית מרעננת ומפתיעה. כך ניתן למצוא בתפריט כנפי עוף חריפות ברוטב הבית, נאגטס בקרמל תפוז חריף, סלט סיזר עם חזה עוף בגריל ופרגית בנוסח טקסס במרינדת ברביקיו מעושנת. מנת הדגל, מוזס ארט בורגר, מקפידה על אותו עיקרון של שילוב קלאסיקה וחדשנות.

ההמבורגר מבוסס על תערובת מבשר בקר, עגל וכבש ומוגש עם קטשופ פלפלים מתוצרת בית בטעם מתקתק-פיקנטי. בסוף הארוחה מומלץ לא לוותר על עוגת גבינה ניו יורקית משובחת או בננה סאנדיי עם וופל, פרוסות בננה והרים של גלידה וקצפת ברוטב קרמל חם. יש גם תפריט בריאות מיוחד מיועד לשומרים נפשם מקלוריות ושומנים (כולל סקיני בורגר מבשר רזה והמבורגר צמחוני מטופו ועדשים), ועיצוב בסגנון דיינר אמריקאי משלים את החוויה.

 

בלאק בר נ' בורגר

רשת אמריקאית נוספת שמאחוריה עומדת דמות מוכרת, השף הוותיק צחי בוקששתר. במונחים ישראליים’ בלאק נחשבת להצלחה עם 15 סניפים בערים מרכזיות ובמוקדי בילוי (סינימה סיטי, רמת ישי), שחלקם כשרים. הבסיס אמריקאי אך הביצוע ישראלי, פשוט וטעים עם דגש על בשר ואלכוהול.
 
תפריט רחב יריעה עונה על שלל טעמים ורצונות: סלטים, פירות ים, סטייקים, צ'יפס, חלת בצל מצוינת, נאצ'וס והום פרייז. ההמבורגרים מגיעים בשלושה גדלים בסיסיים (160, 220 ו-330 גרם), וגדלים נוספים שמגיעים אפילו עד 1.200 גרם מפציעים באירועים מיוחדים. מלבד הגרסה הקלאסית ניתן לקבל המבורגר במילוי גבינת ברי ואגוזים, המבורגר מנתח פיקנייה, המבורגר פילה בקר ואף המבורגר צמחוני מעדשים מונבטות.
 
תפריט בריאות מיוחד הורכב על ידי יאיר להב, דיאטן קליני וספורט, ומציע ארוחות טעימות ומזינות אפילו במחיר 500 קלוריות כולל קינוח. מסעדות הרשת מציעות חווייה ברוח צעירה ותוססת עם אוכל טוב בלי פשרות במחיר שווה לכל נפש, ויותר מזה לא צריך. 
 
 

הדסון

מסעדה ותיקה ומשופשפת המתמחה בבשרים בהשראה אמריקאית, מעין שילוב של דיינר משודרג ומסעדת שף. עיקר גאוותה של הדסון הוא על טיפול נכון בבשר, משלב בחירת הנתחים מבקר ישראלי מובחר דרך יישון במקרר יישון ייחודי הנמצא סמוך למסעדה, ועד צלייה בדרגה מדויקת. ההתמחות מגיעה עד לדרגה של קטלוג מיוחד המציג נתחים שהגיעו לדרגת יישון אופטימלית ומוכנים לעלות על השולחן ולספק חוויית סעודה מושלמת. 
 
התפריט שואב השראה מהמטבח הניו יורקי עם קריצה למזרח אסיה וליפן בפרט מבחינת פרזנטציה וחומרי גלם. כך ניתן למצוא בו ‘חלונות’ ניו יורק - ריבועי סינטה צרובים ברוטב בסגנון יפני, וקרפצ'יו עם שמן זית, סויה ויוזו. עם הסטייקים, לעומת זאת, לא משחקים, והם מוגשים על פי שיטת קיצוב אמריקאית בנתחי דלמוניקו, פורטרהאוס, פריים ריב ועוד. באגף הכריכים וההמבורגרים כדאי לשים לב לסלופי ג'ו, כריך פתוח עם תבשיל בשר ברוטב פיקנטי, ולכריך פילדלפיה עם בשר וגבינה בלחמנייה רכה. 
 
בתפריט המנות האחרונות בולטת ניו יורק צ'יזקייק מצוינת, שכבר הספיקה ליצור לעצמה שם כאחת הטובות מסוגה בארץ. בשעות הצהריים מוצע תפריט עסקי במחיר הוגן, אשר מושך אליו את עובדי הסביבה. החלל מחולק לבר ולמסעדה והעיצוב אלגנטי ושקט ומתאים לארוחת ערב אינטימית או לדרינק ונשנוש בשרי לפני שסוגרים את הלילה.  
 
 

בוסטון פיש אנד גריל

הפעם מה שעומד בראש הרשימה אינו דווקא בשר אלא דגים ופירות ים. בוסטון פיש אנד גריל היא אחת המסעדות המצליחות באילת, מתוקף מיקומה המרכזי בטיילת מלון דן ומתוקף תפריט עשיר וטוב המתומחר בצורה סבירה. כמשתמע מהשם, ההשראה מגיעה מבוסטון וניו אינגלנד, אזור עם מסורת קולינרית רבת שנים המתבססת על דגה ופירות ים, שמנת, תירס ועוד. הביצוע מתכתב עם אזורים שונים בעולם, מצרפת דרך ישראל ועד מזרח אסיה. התוצאה היא תפריט אקלקטי שמתאים לאוכלוסיית הנופשים האקלקטית שהעיר מנקזת אליה: קוקי סן ז'ק צרוב, שרימפס מטוגן או מוקפץ בשמן זית ושום, טונה אדומה צרובה על סלט שורשים ועוד.
 
באגף המנות העיקריות משתלבים פירות הים בפסטה ובריזוטו, ולצדם מופיעים דגים שלמים או כפילה בגריל או בתנור. עם זאת המסעדה אינה מגבילה את עצמה לתוצרת הים בלבד ומגישה גם מנות בשר בעוף בהשראה אמריקנית - המבורגר, סטייקים, כנפי עוף ועוד. כדאי לשים לב לפיש אנד צ'יפס, מנה פשוטה אך טובה שמשום מה לא זוכה לפופולאריות רבה. חלל גדול, מנות נדיבות, שירות זריז ויעיל גם בשעות הלחץ ואווירת נופש וכיף תורמים לפופולאריות של המסעדה ומושכים אורחים מבחוץ וקהל מקומי כאחד.   
 
 

רשימה ממוקדת של מסעדות אמריקאיות נוספות תוכלו למצוא כאן - באמצעות שימוש במערכת סינונים מתוחכמת.

בהצלחה.



 
חזרה לרשימת המאמרים בנושא מסעדות אמריקאיות
האם המאמר עזר לך?